"......, en ik accepteer mezelf volledig en innig."

by K
(tilburg)

Ik ben nu 29 en ik heb sinds ongeveer mijn 18 een paniekstoornis met agorafobie. Ik heb hele slechte tijden gekend (met depressies) maar ook hele goeie. Ik heb cognitieve gedragstherapie gehad, individueel, maar ook 1,5 jaar in een groep. Ik heb emdr en hypnotherapie gehad. Ik heb ook hulp gezocht in de alternatieve geneeskunde. Nu ben ik bezig met EFT en ga starten met systeemtherapie bij het ggz. Kortom, ik weet bijna alle in's en out's van angst- en paniekstoornissen, en toch kom ik er niet van af. Het lijkt wel alsof ik besta uit twee personen, de positieve ik en de negatieve ik. Als ik me goed voel kan ik zo goed relativeren en ben ik overtuigd van mijn realistische gedachten. Maar als ik me slecht voel lukt het me maar niet om mezelf ervan te overtuigen dat ik heus niet gek word en dat ik het wel aankan. Nu heb ik sinds december last van een terugval, dwz dat mijn paniekstoornis nu weer op de voorgrond staat en dat is echt geen pretje. Ik ben me gaan focussen op positief denken en ben begonnen met EFT. Ook ben ik boeken gaan lezen over dit onderwerp om zoveel mogelijk informatie te verzamelen. Mijn angsten ontstaan soms door gebrek aan informatie, dan ga ik zelf de dingen (negatief) invullen. Ik voelde me steeds beter en mijn depressie is nu helemaal weg. Ik heb me zelfs twee weken aan een stuk echt goed gevoeld, zonder angst en spanning in mijn lijf. Maar dan ga ik dus "verslappen". EFT van elke dag, naar niet meer. Van gezond eten en sporten (wat ik ook weer opgepakt had) naar 's avonds de snoeppot leegeten en internetshoppen. En wat merk ik? sinds drie dagen ben ik weer licht in mijn hoofd, mijn oren klappen soms dicht, opgejaagd gevoel, hartkloppingen, en negatieve gedachtes over mijn eigen kunnen. Ik merk gewoon dat goed voor mezelf zorgen echt mega belangrijk is. Dat is natuurlijk voor iedereen belangrijk, maar voor mensen met psychische klachten is het denk ik nog belangrijker. De kunst is echter om die levensstijl vol te houden. Zelf zou ik heel graag een groepje willen vinden van mensen met een angst - of paniekstoornis of depressie die wekelijks samen sporten onder begeleidig van een professional. Dit zou mij echt goed doen. Om te blijven sporten, maar ook om contacten te leggen en ervaringen uit te wisselen, zonder met therapie bezig te zijn.

Click here to read or post comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to Heeft u iets aan deze oplossingen?.


Read here about all disclaimers relevant to this site:

LegalDisclaimers.html


If you want you can follow me on Twitter. I usually tweet in a serious way: whenever there is any news to share, being either about brain injury, emotional problems, abnormal behavior or other morality issues. Click on the link below:

Als u wilt kunt u me ook op Twitter volgen. Ik tweet eigenlijk alleen serieuze zaken, of dat nu nieuws is over hersenletsel, emotionele problemen, abnormaal gedrag of andere ethische zaken. Klik op onderstaande link:

https://twitter.com/fckovacs