Comments for 62 Jaar later ! Wat heb ik toch ??

Average Rating starstarstarstarstar

Click here to add your own comments

May 22, 2017
Rating
starstarstarstarstar
zoektocht autisme
by: Anonymous

Beste J,

ik ben er achter gekomen toen ik een boek gelezen heb over getuigenissen van mensen die net zoals als ik, ondraaglijk psychisch lijden. De getuigenissen waren allemaal mensen die de diagnose 'autisme' hadden. Sommige verhalen waren precies mijn levensverhaal, ik herkende mij er volledig in terug. Toen is er bij een belletje gaan rinkelen en ben ik me gaan afvragen of ik ook autisme heb. Heb toen een eerste screening gedaan bij mijn psycholoog en daar was ik al in 'geslaagd'. Dan heb ik me laten testen bij een multidisciplinair team en daar kwam heel duidelijk naar boven dat ik autisme heb. Wat bij mij doorslaggevend is: héél graag alleen willen zijn, precies op een verkeerde planeet te leven, me steeds vreemde eend in de bijt te voelen, heel veel moeite hebben met sociale kontakten, me buitengesloten voelen, mensen die me mijden en liever met mij niets te maken willen hebben, met alles te zijn vastgelopen in het leven qua werk, huwelijk, kinderen, sociale kontakten met als gevolg chronische depressie, chronische vermoeidheid, erge slaapstoornissen, zelfmoordgedachten, enz...Kortom het leven niet aankunnen!! Dit zijn voor mij de meest uitgesproken tekens. Er is spijtig genoeg niets meer aan te doen. Heb véél te laat mijn diagnose. Ik heb nu een auti-coach maar dat helpt niet veel. Ik ben héél blij dat ik nu weet wat ik heb, maar voor de rest is daar alles mee gezegd. Het leven blijft voor mij héél moeilijk!! Het is elke dag vechten om te overleven in deze overweldigde wereld waar ik niet in pas en waar ik veel zaken niet van begrijp. Ik hoop dat ik het leven kan volhouden maar het is zéér moeilijk!
Toch wens ik je veel succes toe naar de zoektocht naar jezelf!
Als je nog vragen hebt, mag je die steeds stellen.

Els
May 19, 2017
Rating
starstarstarstarstar
Reactie op reactie E.
by: J.

Beste Els,

Dank voor je comment!
Hoe ben jij er uiteindelijk achtergekomen dat je autistisch bent en wat waren de doorslaggevende criteria?
Ben heel benieuwd naar je reactie.

Sterkte,
José

May 18, 2017
Rating
starstarstarstarstar
autisme
by: Anonymous

Beste J,

ik heb sterke vermoedens dat je een 'autisme spectrum stoornis' hebt. Je kunt je daarvoor laten testen ook op late leeftijd. Maar laat je in elk geval testen door een centrum dat daarvoor gespecialiseerd is.
Ik zelf ben ook na 51 jaar er achter gekomen dat ik autisme heb. Ik ben ook héél graag alleen! Ben ook in totaal 4 keer opgenomen geweest, heb tientallen psychologen en psychiaters afgelopen om dan nog zelf te moeten ontdekken dat ik autisme heb. En dan moet je nog 'vechten' voor de diagnose. Ik heb ze nu en ben heel blij dat ik nu eindelijk weet wat er met me aan de hand is.
Veel succes!

Els

Click here to add your own comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to Herkent u de problemen?.

Return to 62 Jaar later ! Wat heb ik toch ??.


Read here about all disclaimers relevant to this site:

LegalDisclaimers.html


If you want you can follow me on Twitter. I usually tweet in a serious way: whenever there is any news to share, being either about brain injury, emotional problems, abnormal behavior or other morality issues. Click on the link below:

Als u wilt kunt u me ook op Twitter volgen. Ik tweet eigenlijk alleen serieuze zaken, of dat nu nieuws is over hersenletsel, emotionele problemen, abnormaal gedrag of andere ethische zaken. Klik op onderstaande link:

https://twitter.com/fckovacs