Behandeld met een hersentumor d.m.v protonenbestraling

by anoniem
(anoniem)

Hoi, ik ben een jongen van 18 jaar oud. Ik ben in 2010 erachter gekomen dat in mijn hoofd een cel ongeremd is gaan delen en er een tumor is ontstaan. Hij was ongeveer 1,5 cm groot in de diameter. Er is een biopt genomen en de artsen zijn tot conclusie gekomen dat de tumor; Laaggradig pylocitair astrocytoom heet. Uiteindelijk kwam er een vervolgbehandeling, dat was protonenbestraling in Duitsland, Heidelberg. Het duurde 5 weken en is zo ver ik weet geslaagd. De tumor was niet meer te zien op mijn laatste MRI scan 5 maanden geleden. Ik ben er goed vanaf gekomen, alleen zijn er ook gezonde hersencellen beschadigd, ik heb een NAH opgelopen, niet aangeboren hersenletsel. Hier is wel mee te leven, alhoewel ik het heel moeilijk vind omdat ik vaak smiddags 1 a 2 uur rust neem. (ik ga slapen of rusten met muziek op). Ook herken ik de uitbarstingen, dit is wel heel minimaal bij mij. Ik heb na mijn bestralingen mijn mavo diploma gehaald en zit op dit moment op het Heliomare in wijk aan zee. sporten die ik doe zijn alleen fitnessen -> krachttraining, weinig cardio.


Dit was mijn verhaal.

Click here to post comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to Herkent u de problemen?.


Read here about all disclaimers relevant to this site:

LegalDisclaimers.html


If you want you can follow me on Twitter. I usually tweet in a serious way: whenever there is any news to share, being either about brain injury, emotional problems, abnormal behavior or other morality issues. Click on the link below:

Als u wilt kunt u me ook op Twitter volgen. Ik tweet eigenlijk alleen serieuze zaken, of dat nu nieuws is over hersenletsel, emotionele problemen, abnormaal gedrag of andere ethische zaken. Klik op onderstaande link:

https://twitter.com/fckovacs