Comments for ben ik een narcist?

Average Rating starstarstarstarstar

Click here to add your own comments

Apr 03, 2013
Rating
starstarstarstarstar
Een goede tip!!
by: Marion

Ik ben zelf 22 jaar getrouwd geweest met een narcist. Ik kan aan de hand van jouw verhaal niet opmaken of je een narcist bent, maar dat je jezelf voor 95% niet herkent in wat de relatietherapeut zegt, is op zich wel een signaal.

Een goede website over narcisme is www.denarcist.nl
Hier vind je vast en zeker antwoord op je vraag.

Jul 09, 2012
Rating
starstarstarstarstar
narcisme
by: Anonymous

Hoi

Ik lees jou verhaal. sorry voor de late reactie. Je hebt wel narcistische trekken zoals anderen dezelfde pijn laten voelen die jij ook hebt. Ook over mensen die niks uitstralen en niet hard werken. Want ik heb precies hetzelfde. Ook ik heb last gehad van deze trekken en nog steeds want het hoort nou eenmaal bij je karakter.tip 1 begin bij jezelf. Wees aardiger en wordt wat rustiger in je ziel. Ook ik smelt voor mijn kinderen maar tegelijkertijd kreeg ik er geen band mee. toen ben ik erachter gekomen dat ik ergens last van had en dat was geen zwarte wolk. Ik kon al gauw concluderen dat het bij mijzelf weg kwam. Dat betekende dat ik heel hard heb moeten werken om zoiezo emotionele band moet opbouwen met mijn kinderen en partner ook helemaal opnieuw. Voel je je nog wel emotioneel verbonden met je partner. Dat is zoiezo belangrijk. Want als je je partner net zoals ik pijn heb willen doen via woorden dan ga je al gauw de verkeerde kant op. Luister goed naar de mensen om je heen wordt rustig en leef. Wees niet onzeker en denk ik mag er zijn.

Apr 07, 2012
Rating
starstarstarstarstar
Narcist is een eenzijdig label...
by: Feri Kovács

Dag b,

Heel eerlijk dat je je hier afvraagt of je een narcist bent. Hét grote verschil tussen gezonde persoonlijkheid en een abnormale c.q. ongezonde persoonlijkheid is de mate waarin het empathisch vermogen tekort schiet én anderen schaadt.
Dan nu jouw vraag. Tja, je beschrijft dat je slecht vergevingsgezind bent, dat je hard oordeelt over anderen én ze daarmee ook hard (agressief) aanpakt. Dit voldoet al aan tenminste het criterium dat jij onvoldoende rekening houdt met hun manier van denken en voelen, hun waarden en normen. Jij vindt kennelijk dat jij gelijk hebt en wilt jouw waarden en normen op hen leggen. Bovendien, jij bent hierin kennelijk selectief: jouw kinderen, daar 'smelt je bij'. Da's niet zo moeilijk, maar...het is wel té selectief. Je zou ook anderen verder van je vandaan moeten kunnen waarderen, om wat zij zijn. Je zegt anderen niet 'minder' te vinden maar je daden en ideeën zijn duidelijk anders: je irriteert je aan diezelfde anderen áls zij kennelijk op een andere manier met presteren omgaan dan jij. En tot slot: je kan 'genieten' als een ander dezelfde pijn heeft als jij. Dit is leedvermaak want je zou juist niet moeten genieten als anderen pijn lijden. Tuurlijk, ik irriteer me ook wel aan mensen die trager zijn dan ik, die domme fouten maken. Maar...tussen irriteren en je gedragen zit een wereld van verschil. De narcistische persoonlijkheid zal door onvoldoende empathie deze irritaties botweg uiten naar de betreffende persoon, omdat hij in wezen die persoon minder waard vindt...dus ook verdient deze persoon een minderwaardige aanpak...
Dus helaas: je voldoet aan de kenmerken van een narcistische persoonlijkheid, ja. Een definitieve bevestiging hiervan kun je krijgen door een persoonlijkheidsonderzoek mbv vragenlijsten en een gestructureerd interview te ondergaan.
Als je niet leert dit te veranderen riskeer je in hoge mate een relatiebreuk, een breuk met je medewerkers en een hoop ellende in je nabije toekomst. Ik vind het echt heel moedig van je om dit hier neer te schrijven...kennelijk wil je (onbewust) toch wel wat veranderen aan jezelf. Want deze hardheid in jezelf kost veel energie en is niet natuurlijk. Ik denk niet dat je als kind al zo was. Ik denk dat er nog genoeg gevoel in je zit. Bedenk heel goed wat het je oplevert als je anderen om je heen steeds als minder waard ziet en behandelt. Bedenk dat het omgekeerde je veel meer gaat opleveren. Ik stel voor dat je de komende weken gewoon een experiment doet: jij gaat je tegenovergesteld gedragen en je observeert gedurende bijvoorbeeld 2 weken welke positieve gevolgen dit heeft. In eerste instantie zullen velen je wantrouwen...want hoe kun je nu aardiger zijn geworden? Maar als je dit volhoudt zul je merken dat het juist wat oplevert, in je relatie, in je werk en anderen zullen meer kunnen laten zien wat zij kunnen. Denk daar maar eens. En...let op wat ik nog ga schrijven over juist leiderschap/ondernemerschap...

Click here to add your own comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to Herkent u de problemen?.

Return to ben ik een narcist?.


Read here about all disclaimers relevant to this site:

LegalDisclaimers.html


If you want you can follow me on Twitter. I usually tweet in a serious way: whenever there is any news to share, being either about brain injury, emotional problems, abnormal behavior or other morality issues. Click on the link below:

Als u wilt kunt u me ook op Twitter volgen. Ik tweet eigenlijk alleen serieuze zaken, of dat nu nieuws is over hersenletsel, emotionele problemen, abnormaal gedrag of andere ethische zaken. Klik op onderstaande link:

https://twitter.com/fckovacs