Comments for Bestaan er ook mildere vormen van Narcisme?

Average Rating starstarstarstar

Click here to add your own comments

Sep 13, 2013
Rating
starstarstarstarstar
Ik wil hem zeker niet terug
by: Kelly

Sylvia en feri,

Het is echt niet zo dat ik hem terug wil of het niet kan of wil aanvaarden. Er is ook zeker nog geen andere vrouw in zijn leven ook en ik denk zelf dat er nooit iemand zal mogen inwonen bij hem. Zijn schoonzus is een collega en goede vriendin van mij en woont naast hem. Zijn ouders wonen de andere kant naast hem. Ik ken die mensen persoonlijk en ook met zijn twee kinderen zit ik in. Daar gaat het mij juist om.
Die mensen weten dat hij " een heel moeilijke man" is.
Maar denken niet aan narcisme. En ik zat met een dilemma of ik het nu wel of niet moet vertellen. En hoe zeg je dan zo iets.
Helpt het hen dat ze het zouden weten? Zodat ze voorzichtiger met hem kunnen omgaan. Niet tegen hem ingaan bv? Naar de kinderen toe wat meer oplettend zijn?
Voor zijn volgende vrouwen in zijn leven kan niemand iets doen. Ik hoop alleen dat ze ook rap het gevoel hebben dat er dingen niet kloppen. Maar ik weet dit en voel mij net schuldig naar zijn familie. Hij is onlangs mee in de zaak van zijn broer gestapt.... Maar toch heb ik erover nagedacht dat ik niks zal zeggen. Hij laat mij nog niet met rust, stuurt mails om steeds te vragen of het over is. En ik denk dat als hij hoort dat ik dit zeg tegen zijn familie. Dat ik zwaar problemen zal krijgen.
Ik weet niet of ze het voor hen zal houden of hem ermee gaan confronteren. Dus ik laat het zo...

Sep 12, 2013
Rating
star
wordt wakker
by: sylvia groot

Kelly, het is volkomen duidelijk dat je niet kunt accepteren dat die man een narcistisch persoon is.
Maakt het iets uit of hij het minder heeft dan iemand anders?
Word je daarmee beter behandeld? Blijkbaar gaat het bij hem uitsluitend om de seks. Uiteraard heb je de keus om je daarvoor te laten gebruiken.
Maar ik adviseer je om geen spelletjes van hoop met jezelf te spelen. Het enige wat je daarmee doet is jezelf emotioneel gevangen houden. De dames die het het langst volhouden met een narcist, blijken allemaal met het waanidee te hebben rondgelopen om hem te kunnen veranderen. No way girl, zelfs psychologen hebben er moeite mee, en dan moet de patient het ZELF inzien. Dat zal jou nooit lukken, want de leugen regeert en jij laat je steeds inpakken als een dom gansje.

Dat hij jou niet toelaat in zijn woonruimte betekent dat er een andere dame bij hem is ingetrokken. Wakkerrrrrrr worrrrrden ! !

Sep 11, 2013
Rating
starstarstarstarstar
Waarom het mij bezig houdt
by: Kelly

Hartelijk dank voor je snelle reactie.
Ik heb hem leren kennen via mijn collega.
Hij is haar schoonbroer. Hij had veel charme
en gaf enorm veel affectie. Natuurlijk was dat de
eerste zes maanden zo... Dan de volgende vijf maanden was het vooral een aan en uit relatie met vaak de negeerperiode. Van narcisme kende ik niks af.
Nu heb ik er enorm veel over gelezen en herkende ik
veel in hem. Ik wil zeker niet terug naar hem, maar ik
stel de vraag meer omdat ik niet weet of ik zijn familie kan inlichten. Hij heeft ook twee kinderen.
zijn familie weet dat hij een moeilijke man is.
Maar ik denk dat ze ook niks weten van narcisme, en
of het voor hun zou helpen als ze kunnen kijken in die richting. Ik voel mij wat schuldig als ik hen in onwetendheid laat.
Groeten kelly

Sep 11, 2013
Rating
starstarstarstarstar
Geen milde vormen..
by: Feri Kovács

dag, Hier wil ik toch graag op reageren. Zoals al uitgelegd in wat is normaal en wat niet is er een duidelijke grens te trekken tussen abnormaal (narcisme) en normaal (egoïstische kenmerken van iemand). Doen we dat niet dan blijft het onduidelijk en kunnen we niet de juiste acties ondernemen om iemand wel of niet aan te pakken c.q. te helpen met een persoonlijkheidsstoornis.
In jouw verhaal is het overduidelijk dat deze jongeman een narcistische persoonlijkheidsstoornis heeft: hij is selectief vriendelijk, gebruikt jou ook (vooral om te vrijen) maar verder domineert en bepaalt hij alles. Dat is geen samen leven, wederkerigheid maar uitbuiting. Dus anti-sociaal, dus...stoornis, dus...narcistisch. Een ander belangrijk kenmerk: hij kan het niet zelf oplossen en veranderen. Mensen met een persoonlijkheidsstoornis blijven zus of zo doen, ze kunnen het zelf niet of nauwelijks veranderen. Daar hebben zij hulp bij nodig van anderen.
Tot slot: je leven is té kort om een dergelijk iemand te begeleiden. Punt 1: JIJ kan het niet, daarvoor moet je toch onafhankelijk specialist zijn. Punt 2: een narcist zal NOOIT kunnen veranderen door iemand die te dichtbij was, zoals een ex-partner. NIET doen dus! verspil je tijd en energie niet aan zo'n iemand. Zoek mensen die wel normaal zijn, daar zijn er ook genoeg van. En zoek voor jezelf eens uit WAAROM je juist zo'n persoon zo aantrekkelijk vond. Vaak klopt er dan ook iets niet geheel bij jezelf... Klinkt hard, maar ik zeg het graag heel duidelijk.

mvg, Feri

Click here to add your own comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to Herkent u de problemen?.

Return to Bestaan er ook mildere vormen van Narcisme?.


Read here about all disclaimers relevant to this site:

LegalDisclaimers.html


If you want you can follow me on Twitter. I usually tweet in a serious way: whenever there is any news to share, being either about brain injury, emotional problems, abnormal behavior or other morality issues. Click on the link below:

Als u wilt kunt u me ook op Twitter volgen. Ik tweet eigenlijk alleen serieuze zaken, of dat nu nieuws is over hersenletsel, emotionele problemen, abnormaal gedrag of andere ethische zaken. Klik op onderstaande link:

https://twitter.com/fckovacs