Bestaan er ook mildere vormen van Narcisme?

by Kelly
(Belgium)

Hallo,


Ik heb mijn verhaal al eens geschreven onder een andere rubriek.
Maar ik heb een vraag en hoop dat ik er antwoord op kan vinden, hier of ergens. Ik lees hier veel verhalen en die zijn heel erg.
Ook ik denk dat mijn vriend narcist is of toch kenmerken. Ik zal niet opnieuw mijn verhaal vertellen maar wil toch nog eens de kernmerken van hem geven.
Ik ben tien maanden samen geweest en mag van geluk spreken dat ik het gevoel heel vlug kreeg dat er iets niet klopte.
Voor mij was hij zogenaamd acht jaar alleen met af en toe een korte relatie. Zijn uitleg ervoor was dat zijn lat hoog lag en die vrouwen er niet aan konden. Ik kon dat wel blijkbaar (tja hoe speciaal ik mij wel voelde moet ik niet vertellen).

Maar wat ik in mijn ervaring het moeilijkste vond is dat hij nooit kon praten als er conflicten waren. Ik begon het gesprek met de bedoeling om het uit te praten en er samen uit te komen.
Maar altijd en gelijk over wat was het in zijn ogen mijn schuld en kwam hij met onlogische verklaringen af. Een vb is:
Hij maakte het uit met mij om te gaan eten met zijn ex die terug vrij was gekomen. Het bleef bij een eenmalig etentje want zijn ex wou niks meer. (is te lezen in mijn andere blog emotioneel gebroken)
Dus opeens wou hij wel weer een relatie. Nu vindt hij dat het mijn fout is dat hij gaan eten was met zijn ex, want als ik had ingezien dat hij voor mij had gekozen dan had het zover niet gekomen.
Hoe ik ook hem te overtuigen dat het onmogelijk mijn fout kan zijn als hij de relatie verbreekt...ook beweert hij dat hij het kwam uitmaken toen voor mij te helpen.
Ja, hij had het uitgemaakt om mij te helpen en wou mij toen terug. Dit in nog geen week tijd. Raar dat ik dat niet inzag, maar zo was het voor hem. Als ik erop inging dan stopte hij het gesprek, ik kreeg de stille behandeling. Heb ik vaak gekregen.
toch bleef ik erin geloven, ook al was ik dan wat in de war door zijn redeneringen. Hij was wel heel lief en deed zijn best om mij terug te krijgen. Hij verwende mij wel met veel affectie ook...
Maar ik mocht niet bij hem komen, en ik mocht onze heropbouw van de relatie niet zien als een relatie en liefde uiten via berichten vond hij blabla
bla. Maar hij bleef komen en affectie geven.
Dus ik probeerde er weer over te praten. Ik voelde mij namelijk niet goed dat dit al vijf maanden zo was dat hij wel bij mij mocht komen en ik niet bij hem. Ik werd uitgemaakt voor mekkerwijf en stresskip. en dat ik geen geduld had. En dan alweer de stille behandeling. Ik gooide hem van fb. Het was genoeg, ik kan niet verder gaan met iemand die het geen relatie wil noemen en wel wil komen vrijen en ook is het onmogelijk om een relatie te hebben als je steeds de schuld krijgt van alles. Ik mag nog zwart op wit de bewijzen hebben dat niet ik maar hij het is dan nog bleef hij het bij mij leggen. Ik liet hem met rust, maar na een paar dagen krijg ik twee afbeeldingen. een tekst met "the truth is it hurts"
en dan nog een foto met een tattoo "een zwart bloedend hart met een mes door en de tekst trust no one". Ik weet door te lezen hoe hij hem nu voelt. Want ja, ook voor hem is het niet gemakkelijk.
Ik heb mij ondertussen zo verdiept erin om het te proberen begrijpen. Vooral voor mijzelf om het een plaats te kunnen geven, want eerst de speciale liefde en dan de kille behandeling is moeilijk te plaatsen. Hij kan geen echte emoties voelen, hij zegt dat hij hem leeg voelt. ik denk niet dat hij verdriet kent zoals wij dat kennen en daardoor ook niet beseft wat het bij ons doet.
Ook heeft hij geen empathie maar dat beseft hij zelf ook, want dat heeft hij mij gezegd. En toch zag ik ook vaak een zachte kant van hem, waarin hij vertelde over zijn onzekerheid als kind, zijn broer was populair en hij was de klungel. Veel affectie gaf hij ook en dat zonder dat hij iets nodig had. Daarom dat ik mij afvraag of er ook een mildere vorm is. of hij echt narcist is of alleen de kenmerken heeft. En of er een mogelijkheid is om hem te doen inzien dat de manier van uitpraten en het feit dat hij altijd in alles gelijk heeft niet correct is. Wat zou ik hem het graag doen inzien zodat hij eventueel kan proberen in behandeling te gaan. We zijn niet meer samen, en ik ging het loslaten, maar soms denk ik. Moet ik niet proberen om iets te doen? voor zijn kinderen, voor de volgende partners? Voor zijn familie die hem wel zien als moeilijke man.

Click here to read or post comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to Herkent u de problemen?.


Read here about all disclaimers relevant to this site:

LegalDisclaimers.html


If you want you can follow me on Twitter. I usually tweet in a serious way: whenever there is any news to share, being either about brain injury, emotional problems, abnormal behavior or other morality issues. Click on the link below:

Als u wilt kunt u me ook op Twitter volgen. Ik tweet eigenlijk alleen serieuze zaken, of dat nu nieuws is over hersenletsel, emotionele problemen, abnormaal gedrag of andere ethische zaken. Klik op onderstaande link:

https://twitter.com/fckovacs