broer

by M
(V)

Ik ben van mening dat ik een narcistische broer heb. ik herken zo ongeveer alles wat ik op internet kan vinden over NPS. Hij kleineerde me vroeger al. Hij weet heel subtiel (en soms minder subtiel) me te laten voelen dat hij de meerdere is. Altijd draait alles om hem. Ons hele gezin, mijn ouders en andere broer draaien om hem heen om het maar naar zijn zin te maken, bang voor zijn reactie. Toen ik het een keer niet meer trok is de bom gebarsten. Hij wist onze gesprekken zo te verdraaien dat alles, maar dan ook echt alles mijn schuld was. Hij had nergens blaam, ik had alles gedaan en veroorzaakt. Na ons gesprek was er niet veel meer van me over. Ik ging aan mezelf twijfelen, wist het gewoon niet meer. Nu weet ik wat er aan de hand is, omdat ik het op internet onderzocht heb. Hij voldoet aan alle 'eisen'. Het heeft even geduurd voor ik het aan mezelf toe wilde geven. Lang heb ik gedacht dat ik dit wilde zien om dingen te verklaren, maar dat het eigenlijk niet zo is. Nu besef ik dat het wel degelijk zo is en dat ik hem niet kan veranderen. Dat ik mezelf tekort doe door nog meer energie in hem te steken en me maar te blijven storten in deze scheve relatie. Om toch maar weer iedere keer de deksel op de neus te krijgen. Ik besef me dat ik voor mezelf moet kiezen en het zo moet accepteren. Ik wil het niet, het is en blijft mijn broer. Ik vind dat ik om hem hoor te geven, van hem hoor te houden en hem aardig hoor te vinden. Maar ik weet dat ik roofbouw op mezelf pleeg als ik steeds maar weer blijf proberen om de relatie met hem te blijven onderhouden. Niks is goed wat ik doe, alles mijn schuld. De koek is op. ik ben leeg gestreden. Met de wetenschap dat het een stoornis is, leg ik me neer bij deze gedachte. Leg ik me neer bij het feit dat ik nooit meer mijn broertje van vroeger en de band van heel vroeger ga ervaren. Het is nu tijd voor mezelf en niet meer, nooit meer, voor zijn destructieve gedrag.

Click here to read or post comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to Herkent u de problemen?.


Read here about all disclaimers relevant to this site:

LegalDisclaimers.html


If you want you can follow me on Twitter. I usually tweet in a serious way: whenever there is any news to share, being either about brain injury, emotional problems, abnormal behavior or other morality issues. Click on the link below:

Als u wilt kunt u me ook op Twitter volgen. Ik tweet eigenlijk alleen serieuze zaken, of dat nu nieuws is over hersenletsel, emotionele problemen, abnormaal gedrag of andere ethische zaken. Klik op onderstaande link:

https://twitter.com/fckovacs