Comments for Compleet aan de grond

Average Rating starstarstarstar

Click here to add your own comments

Jan 31, 2018
Rating
starstarstarstarstar
Slachtoffer
by: M

Hij heeft jou tot slachtoffer gemaakt? HIJ is zelf een slachtoffer. Een Borderliner is er niet op uit om anderen te beschadigen. De reden dat je nog steeds van hem houdt is simpel: Hij houdt ook echt van jou en dat heb je gevoeld.
Maar een toekomst zit er niet in. Daar zijn we te bang voor. Verbreek elk contact. Het zal moeilijk zijn, maar tijd heelt. Veel sterkte en liefs van een Borderliner.

May 06, 2017
Rating
starstarstarstar
Durf te leven
by: D

Hoi hoi, klink heel erg wat je allemaal hebt meegemaakt. Ik ben zelf net uit een relatie van bijna 2 jaar gestapt met iemand met Borderline.
ik realiseer me dat ik mijn grenzen heb laten overschrijden en de hoop heb gekoesterd dat het allemaal goed zou komen.
Nou dat is duidelijk, liefde is een werkwoord ..... Dus ik realiseer me dat ik ook zelf de situatie in stand heb gehouden door steeds maar weer het cirkeltje van begin af aan te accepteren.
Sterkte met de verwerking.

Feb 26, 2017
Rating
starstarstarstar
Beste S
by: Anonymous

Zoals jij het beschrijft heb ik het ook ervaren. Ik zit in een lesbische relatie, 9 maand van aantrekken en afstoten. De "goede en liefdevolle periodes" duren meestal rond de 6 weken dan vanuit het niets ontspoort mijn vriendin. Zie ik ze dikwijls 2 weken niet,ze ligt dan thuis te drinken en slapen om haar verdriet niet te voelen. En dan op de een of andere manier komt het terug goed. We beleven dan hele mooie en intense momenten...maar dan is "die periode" daar alweer. Dan negeert ze me ofwel krijg ik de lelijkste smsjes naar mijn hoofd geslingerd. Ik pak haar steeds terug owv mijn liefde voor haar...ze komt juist uit de paaz 7 weken opname, ik dacht ze heeft dingen geleerd,na 4 dagen eruit ben ik nu ondertussen alweer 5 dagen alleen...ook heb ik wel 3 kids( niet met haar), ze vragen zich dan af waar ze dan is...het zou best zijn dat ik haar kan loslaten, maar ik zie ze zooo graag...

Dec 10, 2016
Rating
starstarstar
Be the Eye in the Sky.
by: Sylvia Groot

Beste S, Belgie Brugge,

Heel herkenbaar. Op het moment dat hij weer eens terug wil, kun je bewust gaan denken aan wat het je doet als hij weer vertrekt. Zeg dus gewoon NEE. Ga niet in op uitnodigingen van hem; blokkeer zijn nr. op je mobiele telefoon en neem ook zelf nooit contact op.

Hieronder is een (engelse) tekst van een bekend oud lied dat toepasselijk wordt zodra kiest voor je zelfrespect. Zing het mee zovaak als je kunt, dan gaan de woorden misschien leven voor je.

Eye in the Sky.

Don't think sorry's easely said.
Don't try turning tables instead.
You've taken lots of changes before
but I'm not gonna give anymore.
Don't ask me, that's how it goes
cause part of me knows what you're thinking.

Don't say words you gonna regret.
Don't let the fire rush to your head.
I've heard the accusation before.
And I ain't gonna take any more, believe me.
The sun in your eyes
made some of the lies worth believing.

Don't leave false illusions behind.
Don't cry cause I ain't changing my mind.
So find another fool like before
cause I ain't gonna live anymore believing some of the lies
while all of the signs are deceiving.

I am the eye in the sky, looking at you...
I can read your mind.
I am the maker of rules, dealing with fools.
I can cheat you blind.
And I need no more to see to know that
I can read your mind looking at you.
Dec 08, 2016
Rating
starstarstarstarstar
Emotioneel onbereikbare partners...
by: Anonymous

Hallo S,

Wat een toestand waarin je verzeild bent geraakt. Het spijt me heel erg voor je dit mee te hebben moeten maken.

Nu al bij herhaling blijkt dat betreffende niet in staat is een gezonde relatie met jou te onderhouden, je vriendelijk, eerlijk, liefdevol
(doorgaans niet dat heen en weer) en respectvol te behandelen, is het tijd dat je

a) aan JEZELF denkt en
b) blijvend afstand van hem neemt

want...
a) indien je dat niet doet... je schrijft het zelf al... het breekt JOU op en waarbij hij in feite degene is die behandeling behoeft, verword jij langzaam aan tot degene die behandeling behoeft. Probeer dat ajb te voorkomen. Ook geef je al aan dat je eigenwaarde is aangetast...

b) dat is de enige optie lijkt me zo om niet steeds weer hetzelfde mee te moeten maken, eruit te komen, jezelf op te kunnen rapen en op dit terrein een nieuwe start te gaan maken.

Je geeft aan dat je graag lotgenoten contact zou willen hebben. Heb je wel eens van de Norwoodgroep gehoord? Google maar ernaar. Ze hebben een website met heel wat info en je kunt contact opnemen, eventueel je hetzij fysiek hetzij via internet, je bij een groep aansluiten.

In feite gaat het erom dat je een relatie aan bent gegaan en erin blijft hangen/steeds weer terug wordt getrokken waarbij die ander EMOTIONEEL ONBEREIKBAAR is.

Dat is niet alleen zo met mensen die een persoonlijkheids- of andere stoornis hebben zoals o.a. bij borderline, narcisme, antisociale persoonlijkheid, autisme-spectrum,... ook mensen die b.v. verslaafd zijn, zijn emotioneel niet bereikbaar.

Doorgaans heeft een mens juist behoefte echter aan emotioneel contact, emotionele binding. Dus als je een relatie aangaat met iemand die juist op het gebied van die veelal sterkste gemeenschappelijke deler compleet onbereikbaar is... zal dat je altijd in sterke mate onvervuld laten. Wellicht zijn er gelijke interesses, goede gesprekken, het uiterlijk is aantrekkelijk/onweerstaanbaar,.... maar als het meest essentiele ontbreekt... er geen echt emotioneel band aangegaan kan worden,... voor een redelijk gewoon functionerend mens is dat ondoenlijk - oftewel doenlijk met alle gevolgen van dien zoals je die nu ook voelt en meemaakt.

Ik hoop dat je contact met de Norwoodgroep gaat opnemen. Ik denk dat is een goede optie, in ieder geval zeker de moeite om naar te kijken. Het is zeker goed om support te hebben, zeker op moeilijke momenten.

Ik wens je veel sterkte en wijsheid.
Het is moeilijk eruit te komen maar het is al velen voor je gelukt, oa ook mij. Het gaat jou ook lukken, hoor! Dit heb je niet nodig noch verdiend, je kunt zoveel beter hebben. En... beter alleen/zonder relatie dan met relatie en je MET nog veel meer alleen voelend, toch?!

Zorg goed voor jezelf, heel veel succes!


Click here to add your own comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to Herkent u de problemen?.

Return to Compleet aan de grond.


Read here about all disclaimers relevant to this site:

LegalDisclaimers.html


If you want you can follow me on Twitter. I usually tweet in a serious way: whenever there is any news to share, being either about brain injury, emotional problems, abnormal behavior or other morality issues. Click on the link below:

Als u wilt kunt u me ook op Twitter volgen. Ik tweet eigenlijk alleen serieuze zaken, of dat nu nieuws is over hersenletsel, emotionele problemen, abnormaal gedrag of andere ethische zaken. Klik op onderstaande link:

https://twitter.com/fckovacs