Comments for complexe persoonlijkheidsstoornis

Average Rating starstarstarstarstar

Click here to add your own comments

May 18, 2013
Rating
starstarstarstarstar
Lichte depressie
by: Dennis

Hallo iedereen,

Als ik dit artikel zo lees, herken ik veel dingen die mijn ouders (Ik ben 20) tegen mij zeggen dat ik kan doen om uit mn depressie te komen. Ik heb vaak last van stemmingswisselingen en ik merk na het toepassen van de volgende dingen, die ik zo verder toelicht, dat het na 1 dag al beter met me gaat.

Over mijzelf:
Ik ben iemand die enorm gevoelig is voor veel dingen. Ik merk heel erg snel of er wat is met iemand, of dat nou positief of negatief is. Echter, ik sta niet in mijn eigen kracht. Waarom niet?

Het antwoord hierop heb ik niet kunnen vinden, maar ik ben wel tot de conclusie gekomen door te praten met mijn ouders dat deze vraag er helemaal niet toe doet. Wat er wel toe doet is hoe je het kan veranderen. Daarom heb ik de volgende tips, die ik nu zelf pas 1 dag toepas en nu al verschil merk:

1. Doe iedere dag iets waar je blij mee kan zijn. Of het nou een blaadje afscheuren is van een boom, dat maakt niet uit. Het gaat om de voldoening die je krijgt uit de regelmaat waarmee je het gaat doen :D

2. Bouw dit langzaam op. Spreek bijvoorbeeld met jezelf af iedere ochtend te douchen. Dit vergt moed en discipline, vooral omdat ik me niet meer prettig voel bij dingen, maar ik doe het toch! En dat geeft een goed gevoel.

3. Geef nooit op! Een depressie, hoe moedeloos ik en anderen soms ook kunnen zijn, gaat over mits je stappen zet. de 3 R's: Rust, Reinheid en Regelmaat zijn zo ontzettend belangrijk door een mens.. En zo moeilijk om na te leven!

4. Dan de laatste, niet echt een tip, maar wel een hart onder de riem: Voor diegenen die dit lezen, ik kom misschien over als iemand die heel goed en stevig in het leven staat. Maar ook ik heb emotionele problemen die geschaard worden onder het kopje "Depressie". Als ik dit kan schrijven, dan is het voor mij nog niet verloren. Ga schrijven en her-schrijf de hardeschijf in je hoofd. Ervaar, durf te ervaren en uiteindelijk hoop ik ook te gaan leven.


Mar 03, 2012
Rating
starstarstar
Depressie
by: Feri Kovács

dag, toch even reageren op dergelijke wanhoopsuitingen. De pagina over depressie legt een beetje uit hoe je uit een depressie zou kunnen komen. Commentaren die de vorm hebben van een wanhoopsuiting kan ik weliswaar begrijpen maar dragen niet echt bij in het helpen van andere mensen. Wel laten ze zien hoe ernstig mensen in de put kunnen geraken. Maar dan nog: altijd is er wel een keuze die je kunt maken als je zó in de put zit. En die keuze is: vechten. Vechten om er weer beter uit te komen. Vaak is hierbij hulp nodig. Zoek die hulp ook. Maar...meestal moet je toch zelf een besluit nemen: actief de depressie aanpakken of niet. Deze keuze is fundamenteel! Wordt hier niet voor gekozen dan kan ook de hulpverlening niet zoveel doen. Medicatie helpt maar alleen in combinatie met verdere gedragsmaatregelen en gesprekken. In uw geval zou ik wat goede zelfhulpboeken lezen, als u niet meer zo gelooft in hulp van buitenaf. En lees anders nog maar eens de pagina over het 'aanpakken van een depressieve stemming'. Succes!

Jan 18, 2012
Rating
starstarstarstarstar
ppF IK BEN LEEG EN OP!
by: Anonymous

2x per jaar heb ik ook een terugval en al heel mijn leven een persoonlijkheidsstoornis gehad. Maar nooit echt iets van gemerkt. Op dit moment is die zo heftig en de depressies ook dat ik inderdaad ook vaak denk aan het einde! Ik heb zelfs nagedacht over euthanasie (terwijl ik bang ben voor de dood).
's Avonds in bed flitst er van alles voorbij en kan ik elk moment van de dag janken, kan geen lol meer maken en word snel opgefokt en dan komt zoals jij zegt die kortsluiting.

Slapen lukt niet meer en aan m'n afspraken houden (uwv etc) lukt mij ook niet meer.

Ook wil ik mijn vriendin niet langer met dit probleem opzadelen (ondanks dat ze het erg goed doet), ze verdient beter dan mij, ze verdient iemand met een gezond verstand en niet steeds iemand met een geestesziekte die haar leven beïnvloedt.

Ik ben al vaak bij ggz geweest maar die kunnen niks, zolang ik af en toe een blowtje rook! Vaak denk ik dat mijn grootste fout van het verleden is dat ik door ben gegaan en niet ben gestopt met dit leven. Het nut van het leven zie ik ook echt niet in, je wordt geboren, je moet knokken voor je leven en hard werken voor je toekomst? De toekomst is dat je dood gaat en nooit meer iemand spreekt en nooit meer iemand ziet en nooit meer iets! Het is dan over voor altijd, erg vreemd dus dat je zo hard knokt en vecht voor het leven terwijl je weet dat er een eind aan zit.

Ik ben bang!! Bang dat ik heel m'n leven zo blijf! Dit typ ik met tranen in m'n ogen, ik wil niet heel mijn leven zo moeten denken en leven. IK WIL DAT HET STOPT!!!!

Click here to add your own comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to Heeft u iets aan deze oplossingen?.

Return to complexe persoonlijkheidsstoornis.


Read here about all disclaimers relevant to this site:

LegalDisclaimers.html


If you want you can follow me on Twitter. I usually tweet in a serious way: whenever there is any news to share, being either about brain injury, emotional problems, abnormal behavior or other morality issues. Click on the link below:

Als u wilt kunt u me ook op Twitter volgen. Ik tweet eigenlijk alleen serieuze zaken, of dat nu nieuws is over hersenletsel, emotionele problemen, abnormaal gedrag of andere ethische zaken. Klik op onderstaande link:

https://twitter.com/fckovacs