Comments for de cirkel van narcisme

Average Rating starstarstarstarstar

Click here to add your own comments

Dec 27, 2012
Rating
starstarstarstarstar
toneelstuk van het narcistisch slachtoffertje
by: rekha

Ik herken alles wat je gemeld hebt, en ja helaas worden we alleen door de ervaring van een zwaar psychisch gestoord figuur, zoals pathologische narcisten zijn, misschien sterker in het trekken van grenzen en beter nog het acuut dumpen van zo een figuur. Want zoals je weet, de gemiddelde mens heeft geen notie van de ernstige kronkels van een narcist. En het toneelstuk van slachtoffer en samaritaan zijn wordt simpelweg voortgezet door de narcist. De omgeving heeft meestal helemaal niet door dat zij voorgelogen worden en dat dit vanaf moment 1 met de narcist al aan de orde is. De ex narc die ik achter de rug heb speelt het toneelstuk van sociaal, gevoelig mens haha, zelfs empathisch mens met voortvarendheid uit. Onderwijl zijn ze van binnen dood..morsdood. En willen ze iedereen psychisch doden die ze niet voor hun karretje kunnen spannen. Verspreid de kennnis, ik geef lezingen hierover, dat is wat we kunnen doen om anderen te beschermen. Dank daarvoor!

May 25, 2012
Rating
starstarstarstarstar
heel herkenbaar
by: Anonymous

heel herkenbaar allemaal.

de puzzel is voor mij nu ook gelegd!
daar waar ik vroeger zo'n 30 jaar geleden al verwarring ondervond en verder in de loop der jaren steeds maar weer opnieuw niet wist in welk afschuwelijk web ik me bevond, nu pas kan ik echt de hele puzzel leggen.
Het geeft me nu kracht om er met mensen over te praten , vooral een lotgenoot waar ik nu een heel fijn contact mee heb.
Helaas kun je je verhaal niet bij iedereen kwijt,er zullen altijd mensen zijn die het niet begrijpen en dan kost het teveel energie voor je
om dit steeds maar uit te leggen en er zullen misschien ook mensen zijn die afstand houden, wat ik niet hoop!
Er is veel kapot gemaakt, zoals onjuist handelen
in de opvoeding!
dan doel ik vooral op het ontkennen van eigen verantwoordelijkheid wat juist in de opvoeding erg belangrijk is.
Het is geschied, dus we moeten verder en hopen op het beste!

May 05, 2012
Rating
starstarstarstarstar
antwoord op 7 april 2012
by: M.Jaqueline

to: anonymous van 7 april 2012
Dank je voor je reactie en sorry voor mijn late dank :)

je zegt:
"In mijn meest recente, zoveelste aanraking met narcisme"......
het is inderdaad frappant dat je dit aantrekt, ik ook :) dus geen energie aan deze mensen verspelen maar jezelf onderzoeken... je bent vast te aardig.
Deze mensen hebben een neus voor meegaande, goed-willende mensen en dat bewijst dus dat zij meer op de buitenwereld letten en weinig zelfkennis hebben en een dik bord voor hun hoofd.

onderzoek waarom trek je het aan...soms is het gewoon omdat je er bent op een bepaald moment van hun frustratie en is het niet persoonlijk, het had dus ook een ander kunnen zijn en dus weer een bewijs dat zij niet om mensen geven...en niet denken voordat zij spreken. persoonlijk heb ik lang gedacht...staat het op mijn voorhoofd of zo, maar als je deze mensen 'voelt' en direct lik op stuk geeft dan gaan ze jou wel mijden..... als je te nieuwsgierig bent zoals ik...dan kun je in de val lopen en er soms dieper in komen te zitten dan je vooraf wilde of als je erg vermoeid bent, heb ik gemerkt dan ben je ook gevoeliger..
tip: eerst uitrusten :)

Je zegt: Zeker als kind of in andere afhankelijkheids/ gezagsrelaties.
en dat is zeker zo... dat maakt het zo moeilijk...en soms oneerlijk...
Toch zeggen wel mensen, een narcist is ook een mens... en ergens kan ik ook een soort medelijden voelen, maar je kunt ze niet helpen dus...is de circkel weer rond. Het lijkt soms het spelletje ik zie ik zie wat jij niet ziet...zij begrijpen ons niet, wij kunnen hen begrijpen maar niet helpen of overtuigen in te zien wat zij eigenlijk zichzelf aandoen.
veel sterkte, suc6 en loop met een boog om ze heen.


Apr 07, 2012
Rating
starstarstarstarstar
'Neem gelijk afstand, volg je intuitie!'...
by: Anonymous


Goeden morgen Jacqueline,

Jij schreef precies wat ik gisteren na uren cirkels makende gedachtegoed al wist. Dat het nodig is afstand te nemen. Vanmorgen dacht ik 'je weet door heel veel ervaring dat je uitstekend op je intuïtie kunt vertrouwen, dus gewoon doen!... afstand nemen!'

Mijn complimenten voor je presentatie! Als er veel gekmakends om je heen gebeurt en dan ook nog in soortgelijke wijze van div kanten, moet je stevig in je schoenen staan niet aan jezelf te twijfelen. Zeker als kind of in andere afhankelijkheids/ gezagsrelaties.

Je adviezen zijn heel knap in een notendop samengevat. Ik heb je tips aan de hand van mijn meest recente ervaring met narcisme gecheckt en kan hen alleen maar bevestigen.

In mijn meest recente, zoveelste aanraking met narcisme was de portie narcisme in betreffend persoon zo uitzonderlijk sterk (t.a.v. het vele vergelijkingsmateriaal dat ik heb) dat er binnen enkele minuten contact zowat alle alarmbellen rinkelden.

En eigenlijk had ik na 30 min die bedoeld waren voor betreffende mij zoveel mogelijk te leren kennen, moeten zeggen "dank voor het gesprek maar kies ervoor het hierbij te laten en wens u verder een goede dag." Want intuïtief wist ik het al. Later werden al die indrukken ook door e.e.a. bevestigd en gisteren op en top herbevestigd via een derde.

Het gesprek dat over mij zou gaan, ging deels over hem. Drie/vier keer in een half uur zei hij "ik vind het heel belangrijk wat U denkt". Die zin bleek niet gemeend. Hij werd steeds opgevolgd door mij te onderbreken. Geen enkel interesse in mij. Een prima signaal om op af te gaan en je intuïtie onmiddellijk te volgen en van al wat nog zou komen af te zien. Helaas was ik om div redenen niet daartoe in staat en neem het me ook niet kwalijk want dat was nogal complex geworden en had tot andere problemen geleid.

Maar ik neem nu afstand en ben er klaar mee en wil ook met de omgeving van betreffend persoon niets meer te maken hebben want dat zou mij niet baten. Helaas zullen er nog velen, van patiënt over assistent tot collega erover struikelen en kan het nog lang duren voordat men wakker wordt en begrijpt wat ik in minuten intuïtief en in woord en beeld schrikbarend snel door had. Door hoeveelheid en sterkte narcistische elementen in een notendop van een paar minuten ben ik hevig geschrokken.

Hij zou mij leren kennen. Toen ik vertrok, dacht ik 'zou mooi zijn als hij ook maar 10% van dat wat ik van hem begrijp helaas al van mij zou hebben begrepen'. Je zou bijna aan jezelf twijfelen als je dat als cliënt met een psycholoog meemaakt.

Dat ik na afronding van e.e.a. niets meer met hem te maken wil hebben, was meteen duidelijk. Maar sinds vanmorgen staat het besluit vast dat ik ook op betreffend adres niets meer te zoeken heb.

Ik dank je voor je bijdrage. Je bevestigde het besluit dat ik al had genomen.

Ga vooral door op die weg! Ik wens je daarbij veel kracht en zelfvertrouwen, en: vrede met Pasen en innerlijke vrede!

Click here to add your own comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to Heeft u iets aan deze oplossingen?.

Return to de cirkel van narcisme.


Read here about all disclaimers relevant to this site:

LegalDisclaimers.html


If you want you can follow me on Twitter. I usually tweet in a serious way: whenever there is any news to share, being either about brain injury, emotional problems, abnormal behavior or other morality issues. Click on the link below:

Als u wilt kunt u me ook op Twitter volgen. Ik tweet eigenlijk alleen serieuze zaken, of dat nu nieuws is over hersenletsel, emotionele problemen, abnormaal gedrag of andere ethische zaken. Klik op onderstaande link:

https://twitter.com/fckovacs