Comments for de reden van alles

Average Rating starstarstarstarstar

Click here to add your own comments

Feb 21, 2013
Rating
starstarstarstarstar
Keep the faith
by: Anonymous

Sorry hoor, maar hier worden diagnoses gesteld, mag dat dan wel zomaar? Als iemand last heeft van extreme woede-uitbarstingen hoeft hij nog niet meteen een narcist te zijn, toch? Bij narcisme komt nog veel meer kijken dan dat en moeten we er niet voor passen iemand meteen maar ergens voor uit te maken? Dat mogen psychiaters en psychologen, diagnoses stellen.
Ja, veel mensen hebben het moeilijk tegenwoordig, maar om elkaar nou maar in een hokje te stoppen en weg te gooien... Waarom idd niet eerst proberen diegene aan te zetten aan zichzelf te gaan werken? Dat lijkt me veel mooier, zoals de beheerder van deze site ook zegt. Als we allemaal weer gezond zijn en elkaar daarbij helpen, dat is toch het allermooiste?
En dat mensen zomaar weggooien, dat hoort nou juist bij mensen met een (narcistische) persoonlijkheidsstoornis of trekken daartoe.
Mensen die hiermee in aanraking zijn geweest weten juist hoeveel pijn het doet zomaar als oud vuil weggegooid te worden door zo iemand... Dat gun je idd niemand!
Maar laten we hoop houden en de mensen die daar last van hebben de juiste hulp wensen, vanuit liefde.
Net zoals de 'slachtoffers' dat ook verdienen en nodig hebben.
Keep the faith!

Jun 15, 2012
Rating
starstarstarstarstar
houdt vooral van zichzelf en van seks
by: Anonymous

ja ja het internet. daar kun je een hoop behoorlijke zieke eventuele toekomstige partners opduikelen. helaas spreek ik uit ervaring en voor mij is die weg dan ook heel snel een geworden met een groot stopbord bij de oprit.

wat ik zelf meemaakte was heel veel narcisme onder man'schoon', de sterke focus op seks en bovendien ook nog eens veelal getrouwd en op zoek naar nr. zoveel. zag ik niet zo zitten. ondertussen heb ik gelukkig veel lol over wat er zoal los en vast rondscharrelt op internet.

je hebt daar dus ook de verkeerde partner opgeduikeld als ik het zo lees en het advies van feri alleen kunnen benadrukkend, wens ik je veel sterkte om gauw van hem los te komen.

je schreef "die zo gek op me is (en op sex)". narcisten zijn nooit echt gek op JOU, ze zijn gek op iemand oftewel hebben IEMAND nodig. o.a. voor de seks, gewoon om 'iemand te hebben', dat 'toont' beter. maar jij bent geen toonbankobject en ook geen masturbatieobject en je hebt ZOveel beter verdiend. doe je dat ajb niet verder aan. is het echt zo dat hij gek op jou EN op seks is of is het wellicht eerder andersom?... hoe pijnlijk het ook zou zijn te beseffen... ik zou me die vraag eens heel duidelijk gaan stellen en zien wat er zoal in je opkomt.

"aan de andere kant snap ik niets van zijn boosaardige kant die altijd weer terugkomt."
dat is maar goed ook dat je er weinig van snapt, zoiets valt ook niet echt te snappen. maar je geeft het al zo mooi aan ... die boosaardige kant komt altijd weer terug... sterker nog... die is onderhuids altijd aanwezig, maakt deel van hem uit.

ik ben er zeker van dat je zonder hem weer gelukkiger wordt. het is even door het diepe dal en al je zelfvertrouwen weer opbouwen/bij elkaar rapen maar je komt er wel.

hoe later je gaat hoe moeilijker het zal zijn want hij zuigt alle energie uit je.
sterkte! ik wens je een liefdevolle partner!

Jun 13, 2012
Rating
starstarstarstarstar
de verslaving...
by: Feri Kovács

Ik blijf versteld staan van ook weer jouw verhaal. Overduidelijk dat zo'n partner 'ziek' is en eigenlijk geholpen zou moeten worden. Ook overduidelijk dat jij het slachtoffer wordt en bent... Denk jij en al die andere vrouwen nu echt dat als je bij zo'n iemand blijft dat dat dan beter voor hem is? Of voor jou? De waarheid is: hoe langer je bij zo'n iemand blijft, hoe meer je van binnen kapot gaat en jezelf niet meer kan ontplooien. Hoe zwakker je wordt, hoe meer zijn slechte, boosaardige kanten naar voren komen bij jou. Hoe erger de relatie wordt...
Kortom: NOOIT maar dan ook NOOIT meegaan in zelfvernietigend, boosaardig gedrag! Dat heeft namelijk nog NOOIT geleid tot enige oplossing. Het heeft het alleen maar moeilijker gemaakt.
Maak het uit en BLIJF daar bij. De enige mogelijkheid dat hij dan ooit nog eens terug kan komen bij jou is als hij professionele hulp gaat zoeken voor zijn extreme woede-uitbarstingen. Pas als hij mét therapie een half jaar lang zonder woede-uitbarstingen is, kun je weer eens proberen een vriendschappelijke relatie aan te gaan met hem. En mocht je opnieuw in deze valkuil trappen...dan raad ik aan zelf in therapie te gaan. Om te onderzoeken waarom jij jezelf dit allemaal aan doet. En dit geldt voor al die anderen die net zo handelen bij dergelijke narcistische partners...
Sterkte en veel wijsheid toegewenst bij je keuze.

Click here to add your own comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to Herkent u de problemen?.

Return to de reden van alles.


Read here about all disclaimers relevant to this site:

LegalDisclaimers.html


If you want you can follow me on Twitter. I usually tweet in a serious way: whenever there is any news to share, being either about brain injury, emotional problems, abnormal behavior or other morality issues. Click on the link below:

Als u wilt kunt u me ook op Twitter volgen. Ik tweet eigenlijk alleen serieuze zaken, of dat nu nieuws is over hersenletsel, emotionele problemen, abnormaal gedrag of andere ethische zaken. Klik op onderstaande link:

https://twitter.com/fckovacs