Dochter van 14 - vertrouwensbreuk

by H
(Belgium)

Deze ochtend krijg ik een smsje van mijn dochter om 7am, het uur dat ze normaal gezien beneden komt en koffie drinkt ... "ik ben even bij een vriendin, tot vanavond xx".

Ik ben echter al op van 4u30 en weet dus heel goed dat ze niet naar buiten is gegaan om dat uur. M.a.w. ze is in het holst van de nacht, ergens heen gegaan ... geen idee waar, wanneer en waarom.
Ze blijft gewoon ontkennen dat ze weggegaan is of elders geslapen heeft, ze is gewoon 'vroeg vertrokken'.
Telefoon nam ze niet op, maar beantwoordt wel mijn verontwaardigde sms'jes..
In 1 klap is het broze vertrouwen weggemaaid.
Ik ben er echt niet goed van, weet me er verder ook geen raad mee... wat doet een meisje van 14 in het holst van de nacht buiten in de winter en vooral ook waarom ? Ik kan hier geen zin aan geven.
Haar achtergrond is niet geheel stabiel, ze worstelt met haar existentie.. maar thuis proberen we het zo gezellig en warm mogelijk te maken met orde en regelmaat van maaltijden.

Ik ben voorstander van het belonen van goed gedrag , van complimentjes geven, maar nu weet ik niet wat doen ...

Bedankt voor advies.

Anonieme mama

Click here to read or post comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to Heeft u iets aan deze oplossingen?.


Read here about all disclaimers relevant to this site:

LegalDisclaimers.html


If you want you can follow me on Twitter. I usually tweet in a serious way: whenever there is any news to share, being either about brain injury, emotional problems, abnormal behavior or other morality issues. Click on the link below:

Als u wilt kunt u me ook op Twitter volgen. Ik tweet eigenlijk alleen serieuze zaken, of dat nu nieuws is over hersenletsel, emotionele problemen, abnormaal gedrag of andere ethische zaken. Klik op onderstaande link:

https://twitter.com/fckovacs