Comments for Dochter van een narcistische moeder

Average Rating starstarstarstarstar

Click here to add your own comments

Jan 31, 2015
Rating
starstarstarstarstar
lijkt precies mijn verleden
by: Anonymous

Ik heb een vraag. Hoe zie je je eigen opvoeding van je kinderen...ik ben juist bang te hebben gekopieerd. En mijn vader hier ook aan de heroïne. ..en laatste ex van me moeder vorige week zichzelf opgehangen. Is dit typisch gedrag van partners van narc?

Sep 23, 2013
Rating
starstarstarstarstar
veel sterkte, en veel moed nodig voor kinderen van N ouders
by: Anonymous

Ik heb bijzonder veel respect voor jou.

Dat je je er zo moedig doorheen hebt geslagen en er nu, waarschijnlijk eindelijk, over kunt praten, nadenken, schrijven.

Het geluk heeft je ook een handje geholpen met drie mooie kinderen, meisjes, aan wie u beslist alle liefde en aandacht zult geven die nodig is (en wat u zelf zo hebt moeten missen).

Het is goed dat je er zo achter bent gekomen, en een reden en oorzaak hebt gevonden voor het gedrag van je moeder. Het geeft duidelijkheid. Het maakt de kindertijd en jeugdjaren er niet anders door, maar wel begrijpelijker.

Ik heb zelf lang met een N partner samengeleefd en herken een aantal dingen die vermeld worden. Vooral aandacht naar zichzelf toetrekken (als ik te veel aandacht kreeg, dan was hij daar nooit blij mee, nooit eens een welgemeend compliment of zo omdat ik dat verdiend had). Ik herken het. Maar als kind zit je in zo'n machteloze situatie, en dat is erg.

Door de ervaringen herken je zoiets van anderen ook eerder. Dat is misschien wel het enige goede eraan, omdat het moeilijk is uit te leggen. Wie zoiets heeft meegemaakt, herkent dit direct.

Veel sterkte, laat niemand jouw geluk afnemen. En oordeel verder maar niet over je moeder, omdat het geen zin heeft en omdat ze toch niet in staat zal zijn, of was, enig inzicht te verwerven.

Veel geluk, en vasthouden!

Sep 23, 2013
Rating
starstarstarstarstar
nooit met spijt terug kijken!
by: Feri Kovács

Van het verleden kun je alleen maar leren. Terugkijken en bedenken hoe het anders had kunnen zijn heeft geen enkele zin! Dingen zijn gebeurd, zoals ze moesten gebeuren. Jouw pad heeft zo moeten zijn en je bent nu geworden wat je bent, juist daarom. Waarschijnlijk een prachtmoeder die 3 prachtdochters heeft gekregen. Wetende dat je NOOIT zoals je moeder zult opvoeden maar veel meer met liefde en warmte! dat is heel wat waard.

Click here to add your own comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to Herkent u de problemen?.

Return to Dochter van een narcistische moeder.


Read here about all disclaimers relevant to this site:

LegalDisclaimers.html


If you want you can follow me on Twitter. I usually tweet in a serious way: whenever there is any news to share, being either about brain injury, emotional problems, abnormal behavior or other morality issues. Click on the link below:

Als u wilt kunt u me ook op Twitter volgen. Ik tweet eigenlijk alleen serieuze zaken, of dat nu nieuws is over hersenletsel, emotionele problemen, abnormaal gedrag of andere ethische zaken. Klik op onderstaande link:

https://twitter.com/fckovacs