Comments for Doorgewinterd in dezen en toch... hoe omzeil je het ergste?

Average Rating starstarstarstarstar

Click here to add your own comments

Mar 25, 2015
Rating
starstarstarstarstar
geen scenario geven
by: Anonymous

Hallo,

Het klinkt heel bekend, net je vinger er niet achter kunnen krijgen, want dan wordt het gewoon ontkend. Dat is heel erg moeilijk. Waarom weet ik dit? Ik ben met een narcist getrouwd ( bevestigd door mijn psycholoog. Zelf ben ik de situatie aan het oplossen door een scheiding voor te bereiden. Er is ook een zekere afhankelijkheid i.v.m. mijn onderdak.
Maar mijn tijdelijke oplossingen zijn:
a. probeer hem niet te veranderen, dat lukt namelijk niet.
b. geef geen commentaar, dat helpt niet, je commentaar is ook nooit waar.
c. zolang je nog probeert om iets aan de situatie te doen en te bespreken, geef je hem bijna een scenario in hoe hij verder kan manipuleren.
d. zoek een andere baan, of leer deze persoon niet serieus te nemen.
e. zodra hij ziet dat het niet meer lukt, zal het eerst erger worden, maar als je je aan bovenstaande punten houdt, heeft hij in ieder geval geen nieuw uitgangspunt voor verdere mishandeling.

Bovendien, je het in de ogen van zo'n persoon toch nooit goed, geef hem dus op om perfect te worden, dat is hij ZEKER niet.

Groet Anne
Ik hoop dat je er iets mee kunt doen.

Dec 12, 2014
Rating
starstarstarstarstar
Hoe gaat het
by: Anonymous

Je verhaal komt me zooooo bekend voor! Mijn partner heeft te maken met een (mannelijke) leidinggevende die precies zo is. Mijn partner is de liefste, hartelijkste en meest gevende persoon die er bestaat en is de dupe van deze duivel. Hij is hier niet tegenop gewassen en deze grote narcist weet dit.
Dat gemanipuleer en zich overal in willen mengen maar als het hem aan gaat trekt ie zijn handen terug en ligt het allemaal niet aan hem hoor. Hij kan er niks aan doen! Hij is notabene de leidinggevende. En oh oh oh wat gebruikt hij vaak de zinnen: "het is niet professioneel van jou hoe je nu doet" of "ik ben hier de enige professional die alles voor jou over heeft" Ik kook er van als mijn partner thuis komt met zulke verhalen. En de uitspraak "pak het niet persoonlijk op" floreert ook vaak.

Hoe is het nu met je? Ben erg benieuwd hoe de situatie ervoor staat.
Heel veel sterkte met deze rot ziekte!

Dec 05, 2013
Rating
starstarstarstarstar
Hartelijk dank...
by: Anonymous

... voor de reactie en vooral voor de beide vragen die ik zeker mee zal nemen! :)

Dec 04, 2013
Rating
starstarstarstarstar
altijd voor jezelf opkomen
by: Anonymous

Het is nodig altijd voor jezelf op te komen. Proberen iets uit te praten waardoor een werksituatie wordt verbeterd.

Allereerst met de persoon met wie het probleem bestaat. Direct.

Als dit niet werkt of soelaas biedt dan ben je wel gedwongen iemand anders hiervoor in te schakelen. Dat kan iemand van de personeelsdienst zijn, of anders een arbeidsdeskundige.

Het zijn problemen die zich veel voordoen op de werkvloer.

Een tip is heel moeilijk te geven omdat het vaak precaire zaken zijn en enige voorzichtigheid geboden. Maar als het "persoonlijk" wordt, met bep. suggestieve en pijnlijke of gemene opmerkingen moet je gewoon vragen "wat bedoel je precies"? "Waarom zeg je dat"?

Hopelijk komt dan een aap uit de mouw, waar je adequaat op kunt reageren.

Sterkte.

Click here to add your own comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to Recognize these problems?.

Return to Doorgewinterd in dezen en toch... hoe omzeil je het ergste?.


Read here about all disclaimers relevant to this site:

LegalDisclaimers.html


If you want you can follow me on Twitter. I usually tweet in a serious way: whenever there is any news to share, being either about brain injury, emotional problems, abnormal behavior or other morality issues. Click on the link below:

Als u wilt kunt u me ook op Twitter volgen. Ik tweet eigenlijk alleen serieuze zaken, of dat nu nieuws is over hersenletsel, emotionele problemen, abnormaal gedrag of andere ethische zaken. Klik op onderstaande link:

https://twitter.com/fckovacs