Comments for Een doorgewinterde narcist trekt zich nergens iets van aan

Average Rating starstarstarstarstar

Click here to add your own comments

May 08, 2013
Rating
starstarstarstarstar
dank voor je reactie
by: Joan

Het is goed dat ook anoniem gereageerd kan worden. Sommige mensen (narcisten)zijn zo bedreigend, dat je er "last" mee kunt krijgen als je artikel enigszins herkenbaar op Internet staat!

Reprimandes. Wraak, ook via anderen. Manipulatie (!).

Ik zit vooral met de schrik, over alles. Zelfs mijn eigen familie kan het nauwelijks bevatten. Gelukkig geloven ze me wel, en steunen ze me. Maar van de buitenkant zag het er (voor mij) zeer goed uit. Aardige man, goede baan.

Toch waren er enkelen, die tijdens mijn huwelijk, al wel oog hadden voor een aantal afwijkingen - maar die houd je zelf verborgen zolang je een relatie hebt. "Je relatie beschermen", heet zoiets. Dat gebeurt wel vaker. Je wilt immers niet graag negatieve dingen laten blijken zolang JEZELF de relatie met een narcist in stand houdt. Genoegen neemt met zoals het is, de beperkingen, het weinige begrip, steun (meestal afgedwongen, dat moet je heel duidelijk stellen!), en om andere redenen.

Ik ben al maanden weg. Scheiding wordt binnenkort uitgesproken bij de rechtbank. Ik neem zelf geen contact op (alleen zakelijk!) en houd hem op grote afstand. Ik heb wel last van een after-shock, herkenning, voor mezelf, dat het zo erg was !!!

Ik weet nu al dat hij wegkomt, ook nu weer. Veel mensen, in zijn directe omgeving zullen achter hem blijven staan. Niet iedereen, maar wel heel veel omdat hij het goed weet te verbergen. Joviaal overkomt. Alleen in een relatie, waarbij geven en nemen en gedeelde ervaringen voorop staan, kom je er achter dat je te maken hebt met een narcist. En ook nog niet meteen. Een narcist deelt niet graag zijn gevoelens of gedachten (en als het wel zo is, kloppen ze vaak niet).

Meneer is hier geweest (een stinkend dure nieuwe auto bij zich!) om nog wat spullen van mij te brengen. Ik wist van tevoren: bepaalde cds zal hij NIET meenemen, die wel degelijk van mij zijn en waar ik om gevraagd had. Hij woont in een villa, ik een klein beneden appt (huur). Hij zal NIET vragen aan mij: "hoe gaat het met je"? Narcisten zijn voorspelbaar en je kunt ze bewust uit de tent lokken. Ik vroeg dus wel: hoe gaat het?

Ze bespelen hun omgeving, waardoor ze hun zin meestal krijgen. Vooral de slimme narcisten. Die zijn het moeilijkst te vangen.

Ik wil niet dubbel slachtoffer worden. Dus mensen die hem geloven moeten dat vooral maar doen. Volledig je eigen gang gaan, elke pas afsnijden die je terugbrengen naar een negatief verleden (ook via anderen) is de boodschap die ik letterlijk neem. Ik ben een vrij mens.

May 08, 2013
Rating
starstarstarstarstar
Helemaal mee eens
by: Anonymous

Helemaal eens met het feit, dat de omgeving narcisme in stand houdt. Daarom ben ik aan het schrijven geweest en dat alles wordt nu herschreven. Niet over de NPS-ers, daar noem ik niets over. 't Is echt een boekje voor de omgeving. Zelfs als ze zich niet bewust zijn van NPS, zijn ze onzeker geworden, dan zal het een verandering teweeg brengen bij de NPS-er. Hoop ik dan. Ik hoop dat het een rage gaat worden.

Dat in stand houden van NPS, heb ik van dichtbij mee mogen maken. De NPS-er gedroeg zich afgrijselijk. Bedreigen, stalken en nog meer. En diens vrouw bedekte het allemaal met de mantel der liefde plus dat ik in een kwaad daglicht werd gesteld.
Ja daag, zo kan ik het ook allemaal. Het is vals.

Sterkte!

Click here to add your own comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to Heeft u iets aan deze oplossingen?.

Return to Een doorgewinterde narcist trekt zich nergens iets van aan.


Read here about all disclaimers relevant to this site:

LegalDisclaimers.html


If you want you can follow me on Twitter. I usually tweet in a serious way: whenever there is any news to share, being either about brain injury, emotional problems, abnormal behavior or other morality issues. Click on the link below:

Als u wilt kunt u me ook op Twitter volgen. Ik tweet eigenlijk alleen serieuze zaken, of dat nu nieuws is over hersenletsel, emotionele problemen, abnormaal gedrag of andere ethische zaken. Klik op onderstaande link:

https://twitter.com/fckovacs