Comments for Een narcistische stiefvader

Average Rating starstarstarstar

Click here to add your own comments

Dec 19, 2011
Rating
starstarstarstar
Verantwoordelijkheid
by: Feri Kovács

Dag R (ik heb je voornaam ingekort), moedig dat je dit allemaal vertelt, voor een groter publiek. Je verhaal lezende heb ik natuurlijk altijd allerlei vragen. Zo kan ik niet zeker bevestigen dat jij met een narcist samen leeft. Ik neem aan dat jij dat zo ziet nadat je mijn teksten over narcisme hebt doorgelezen. Dat je ongelukkig bent met hem en hem daarom had verlaten, dat kan ik nog begrijpen. Dat je vervolgens hebt moeten kiezen tussen je zoon en jouw ongeluk is al wat moeilijker te begrijpen. Hoe kan jij zelf kiezen voor een ongelukkig leven met iemand die jij ziet als een narcist? ten koste van jezelf? Omwille van je zoon? Is het zo dat je je zoon helemaal zou verliezen als je je eigen leven zou opbouwen? Daar geloof ik niets van. Het kan goed zijn dat hij jouw stap niet zou begrijpen, maar ooit..zou hij het wel kunnen begrijpen. Waar het mij altijd om gaat is: werkt iemand aan zijn eigen geluk en herstel of niet? Je kunt namelijk pas echt liefde uitstralen voor iemand, voor je zoon, als je eerst van jezelf gaat houden. Mogelijk is dat ook de reden dat niemand van de 'instanties' jou kan helpen. Ze hebben jou dit zeer waarschijnlijk al vaker verteld, maar je wilt het misschien niet horen. Hoe dan ook: jouw situatie is niet om mee te ruilen. Als je meer voor jezelf wilt kiezen dan zul je eerst moeten zorgen voor een veiligheid: qua financiën en materiaal. Vervolgens zou je met je huisarts een goede psycholoog of coach kunnen zoeken om je te begeleiden voor jezelf te kiezen. En anders...zul je moeten kijken of je in jouw huidige situatie meer voor jezelf kan doen om zelf heel langzaam iets sterker te worden.
Sterkte!

Click here to add your own comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to Herkent u de problemen?.

Return to Een narcistische stiefvader.


Read here about all disclaimers relevant to this site:

LegalDisclaimers.html


If you want you can follow me on Twitter. I usually tweet in a serious way: whenever there is any news to share, being either about brain injury, emotional problems, abnormal behavior or other morality issues. Click on the link below:

Als u wilt kunt u me ook op Twitter volgen. Ik tweet eigenlijk alleen serieuze zaken, of dat nu nieuws is over hersenletsel, emotionele problemen, abnormaal gedrag of andere ethische zaken. Klik op onderstaande link:

https://twitter.com/fckovacs