Een patroon van vernedering, manipulatie en psychologische terreur

by Richard van Doorn
(NL)

Een vriend die een mix heeft van borderline, narcisme en een anti-sociale persoonlijkheids stoornis. Niet Anderszins Omschreven heet het dan in psychiatrische vaktermen. In gewone mensentaal heet het gewoon Ellende. De narcistische woede is zeer herkenbaar. Zomaar uit het niets, je hebt geen flauw idee waar het over gaat en de meest vreselijk verwensingen worden naar je hoofd gegooid. Er wordt met deuren gesmeten, spullen sneuvelen, je wordt egoistisch genoemd en de haat is uit de ogen af te lezen.


Al een tijdje zit ik in deze relatie. Heb inmiddels alles geprobeerd maar ik heb de indruk dat het steeds erger wordt.

Mijn narcist ging zelfs zover dat hij mij manipuleerde met uitmaken en dreigde weg te gaan. Als dat eens zou kunnen dacht ik en riep dat als het niet anders kon we maar uit elkaar moesten gaan. 'En ik neem de hond mee' schreeuwde hij mij toe als extra straf, wetende dat ik best wel gek ben op ons hondje. Tja het is jouw hond riep ik. Dat waren natuurlijk foute antwoorden. Al snel trok hij zijn dreigement weer in.

Ik kan hier neerzetten wat ik allemaal heb geprobeerd maar uiteindelijk is mijn conclusie: het helpt helemaal niks.
Sommige van de tips hier op de site helpen best wel maar alleen maar voor eventjes.
Weggaan uit de relatie is denk ik uiteindelijk het enige wat er op zit. Ik ben er nu helemaal klaar mee en ben voorbereidingen aan het treffen om te vertrekken.

Ik zit nog te twijfelen of ik bij een volgende woedeuitbarsting ga aangeven dat ik wegga als hij niet verandert maar aan de andere kant heb ik de hoop al opgegeven dat hij verandert en dus is dat ook vergeefse moeite en zal het alleen maar weer heel tijdelijk soelaas bieden. Ik denk dat een goede vertrekvoorbereiding het beste is en dan meedelen dat je gaat en dan ook direkt de daad bij het woord voegt.

Het is jammer maar helaas maar met dit soort persoonlijkheidsstoornissen valt helaas niet samen te leven.

Click here to read or post comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to Heeft u iets aan deze oplossingen?.


Read here about all disclaimers relevant to this site:

LegalDisclaimers.html


If you want you can follow me on Twitter. I usually tweet in a serious way: whenever there is any news to share, being either about brain injury, emotional problems, abnormal behavior or other morality issues. Click on the link below:

Als u wilt kunt u me ook op Twitter volgen. Ik tweet eigenlijk alleen serieuze zaken, of dat nu nieuws is over hersenletsel, emotionele problemen, abnormaal gedrag of andere ethische zaken. Klik op onderstaande link:

https://twitter.com/fckovacs