Comments for Een van de velen.....

Average Rating starstarstarstarstar

Click here to add your own comments

May 14, 2012
Rating
starstarstarstarstar
Wat een gedoe toch....
by: Anonymous

Hallo

Ik ben twee avonden per week alleen thuis plus de middagen want heb ook m'n eigen huishouden en bezigheden. Klinkt maby egoistisch maar ook ik heb wat ruimte nodig voor mezelf.

Dus ik wilde zeg maar nog een avondje extra (moet kunnen vind ik) en had dat ook overlegd met hem uiteraard. Tja...ik had het eigenlijk al kunnen weten dat hij daar absoluut niet blij mee was en het enige wat hij zei was dat ik hem op een zijspoor zette, en dat hij daar aan kapot zou gaan en dan de relatie zou verbreken want zijn gezondheid ging voor... ik noem dat emotionele chantage..maar goed. Op een zijspoor zetten doe ik absoluut niet, heb genoeg voor hem over maar ik kan me niet in tween delen.

Afgelopen weekend ook, er was een film op tv, Empire of the sun...die had ik nog niet gezien. Affin, de film duurde tot 3.00 snachts. Oke, is laat, maar eenmaal een paar uur gekeken te hebben wilde ik hem ook afzien. Ik heb geen werk, vriend zit in ziektewet, en gaat met vervroegd pensioen dus werkt ook niet meer. Vroeg op hoefden we dus niet echt.

Hij zei ik weet niet wat jij doet maar ik ga naar bed, ik wilde de film zien, dus zegt hij, doe jij het licht uit enz? Tuurlijk, geen punt. Ik ga (de film niet eens af gezien) een half uur later naar bed. Hij sliep al (of deed alsof) want hij heeft altijd tegen me gezegd dat ie niet zonder me kon slapen....

Anderdaags, had ik het over die film, dat het wel een goeie was. Zijn antwoord was: Ik vind het waardeloos en blijf het waardeloos vinden als jij later naar bed komt dat weet je! Een man en vrouw horen samen te gaan maar jij....jij bent filmfanaat (hij overdrijft hierin) en is belangrijker! IK kan makkelijk tijdens een film die ik wel of niet goed vind naar bed gaan, maarja jij dus niet...dus laat het verder maar rusten....pfffffffffffff....Dat ik iets later naar bed ga, dat zijn echt uitzonderingen want we gaan altijd samen naar bed dus waar valt hij over denk ik dan...

Dit soort dingetjes, daar wordt ik soms zooooo moe van. Ik ben een vrouw die op haar 39ste alleen kwam te staan met 3 toen jonge kinderen. Ineens hadden ze geen vader meer. Dus ik zit niet te wachten op dit soort opmerkingen en onbegrip. Ik ben inmiddels bijna 56 dus gelukkig gaat het allemaal prima verder, alleen dan met mn vriend....dat is een ander verhaal. Deze man is OF erg egocentrisch...of een narcist....

Hij gooit dan ook steeds naar voren dat ik dat dan maar eens moet vragen aan een willekeurig iemand, dan zou ik wel hetzelfde antwoord krijgen zoals hij er ook over denkt en vindt. Dat het niet normaal is enz. Ben benieuwd hoe jij erover denkt.


May 11, 2012
Rating
starstarstarstarstar
relatie zonder houden van?
by: Anonymous

hallo j.j.,

je geeft het zelf zo overduidelijk en helder aan... ze kunnen niet van iemand houden...
dus ik vraag me af...
wat heeft zo een partner je te bieden - eventueel tot je 79e - ?
wat heb je aan een relatie waarin de ander niet in staat is van je te houden, noch in staat om dat te leren?

een relatie dient toch een positieve aanvulling te zijn, je dient je er goed mee te voelen, de ander dient ook oog voor jouw behoeften en wensen te hebben en vooral verdien je een plek in zijn hart maar deze persoon lijkt niet eens in de periferie ervan ruimte en aandacht voor je te hebben.
met een narcist als partner ben en blijf je puur een soort hebbe-DING-getje. hij heeft iemand nodig,kan niet alleen zijn (jeetje, niet eens een avond per week...!?).

Ik hoop van harte dat het je lukt i.i.g. je eigen vrije avond door te zetten. doet hem ook goed... met zichzelf geconfronteerd worden. kan ie eens echt met zichzelf bezig zijn...

ik denk een goede vraag in dit soort en andere situaties is altijd: WAT ZOU JE EEN VRIEND/IN AANRADEN IN DEZELFDE SITUATIE?...

vaak kom je via die vraag bij het antwoord voor jezelf. ik denk je zou een vriend/in zo een relatie niet wensen, en jezelf neem ik aan wens je ook niets minder dan wat je een vriend/in zou wensen toch?

ik wens je veel sterkte en wijsheid en ben ervan overtuigd dat je veel beter verdiend hebt en zeker ook wel zult kunnen vinden.

wat wellicht ook kan helpen is om eens op te schrijven wat er aan de hele relatie wellicht meer illusie dan realiteit is. want al dat dat eigenlijk meer illusie is... dat is er niet. ik weet uit eigen ervaring dat je juist wanneer hele essentiele onderdelen in de relatie ontbreken, je de nadruk legt op dat wat wel leuk is. het nare maak je kleiner, het mooie tig keer zo groot... om het even aan te kunnen... wellicht is het een goed idee om een hele eerlijke lijst op te stellen met plus- en minpunten. Wat win en wat verlies je zonder deze partner? Wellicht win je veel meer dan je primair meent te verliezen?

je hebt een partner die niet van je kan houden...
ik wens je er vooral een die dat wel kan! ik zou eerlijk gezegd niet weten wat ik met een partner moest die dat al niet eens kan...

May 10, 2012
Rating
starstarstarstarstar
Een van de velen.....
by: J.J

Ik was nog vergeten om in mijn bovenstaand verhaal wat tips bij te sluiten. Hier zijn er enkele waar je misschien wat aan hebt.

Het enige goede wat een narcist voor je doet, is dat je jezelf goed leert kennen.
Of hij van je houdt? NEE, want hij houdt alleen van zichzelf.

En mocht hij/zij de woorden....ik hou van je... tegen je zeggen, dan zijn dat slechts woorden. Als je partner van je houdt dan merk je dat, dan voel je dat. Dan doet hij of zij moeite voor je. En mocht deze een keer moeite voor je doen, dan doet hij dat in eigen voordeel of om je te paaien, zo van zie je wel dat ik alles voor je over heb?

Maar hij kan af en toe zo lief zijn? Ja natuurlijk, wanneer het hem uitkomt maar het is allemaal fake. De volgende keer haalt ie je weer neer.

Vertel je partner niet teveel, betrek hem niet overal bij want het intereseert hem niet. Hij gebruikt dat tegen je, bv in een woordenwisseling. Mij is het opgevallen dat het net is of hij al wat ik zeg opslaat om dat later tegen me te gebruiken.

Hij heeft een eigen visie en wijkt daar bijna of nooit vanaf. Ziet nergens de logica van in als jij eens iets wilt.

Tegen kritiek kunnen ze ook niet, herken je dat?

Heeft (althans mijn partner wel) behoorlijk last van stemmingswisselingen. Zo kan hij de clown uithangen en zo staat z'n gezicht op onweer. Je ziet het en je voelt het als hij zo'n bui heeft.

Hij kan je ook uit het niets dingen voor je voeten gooien of uit het niets zwijgen, want hij weet dat JIJ daar niet tegen kan.

Hij eist van jou dat je dingen opgeeft, zelf doet ie dat niet. Mijn partner zegt dan doodleuk, ik heb ook alles voor je opgegeven. Als jij je partner al goed kent dan weet je dat dat laatste niet waar is.

Houden van ziet hij als: ik ga toch ook mee naar je familie? Ik kom toch ook naar je toe als het mijn beurt is?

Jouw gevoelens intereseren hem niet, wat jou bezig houdt ook niet, je steunen? Ook niet! Voel je je wel eens eenzaam? Voel je je wel eens ongelukkig? Dat je denkt, ik hou of geef om hem, maar was hij maar anders? Ondanks dat we 3 jaar een latrelatie hebben voel ik me wel eens eenzaam en soms ook ongelukkig omdat ik dan het idee heb dat ik er alleen voor sta. Mijn gevoelens niet kan uiten omdat hij geen inlevingsvermogen heeft.

Hij ziet de splinter in jouw ogen maar de balk in de zijne niet. Laat goed merken als hij last van iets heeft en is dan heeeeel erg gezellig....not!

Hij beperkt je zelfs in dingen....herkenning?

Dit zijn enkele tips die ik kan delen met jullie en hoop dat je er wat mee kunt. Sterkte!

J.J


Click here to add your own comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to Heeft u iets aan deze oplossingen?.

Return to Een van de velen......


Read here about all disclaimers relevant to this site:

LegalDisclaimers.html