Een van de velen.....

by J.J
(Nederland)

Hallo allemaal


Even voorstellen, ik ben een vrouw van 55 en heb 3 jaar een latrelatie. In het begin ging het allemaal leuk en waren er wel dingen die niet helemaal klopten, maar die waren toen nog niet zo erg als nu. Het is inderdaad heel moeilijk om een relatie te hebben met iemand die narcistisch is. Gelukkig wonen we niet samen want dat gaat geheid fout. Waarom blijf ik dan bij die man? Omdat er gevoelens in het spel zijn plus het niet in mijn karakter ligt om zomaar iemand aan de kant te schuiven.

Voorbeeld van zijn gedrag: Ik had mijn zus uitgenodigd om samen met mij naar de bioscoop te gaan. Leuk, doen we...Dus ik vertelde dat aan m'n vriend...deze viel stil en gezicht op onweer, kortom, hij was er duidelijk niet blij mee. Voor zover ik weet deed ik niets verkeerd, ipv hij dat toejuichde werd ik ervoor afgestraft, want zoiets doe je niet!! Dat is in zijn ogen uitgaan! Kortom, we zijn niet meer geweest want de sfeer was zodanig dat we er geen zin meer in hadden. Ik heb dat dan ook voor de voeten geworpen gekregen dmv onterechte opmerkingen, of als je dat of dat niet had gezegd/gedaan was er niks aan de hand, je doet me er pijn mee.. jij bent de oorzaak! Helaas heeft hij dan ook geen empathie (inlevingsvermogen).

Tweede voorbeeld: aangezien we in dezelfde stad wonen, zien we elkaar best regelmatig, maar omdat ik me verstikt voelde wilde ik een avond thuis blijven, en dat voortaan op dezelfde dag. Niks mis mee toch? We zien elkaar toch nog vaak genoeg. Maar owee, dat was dus geen goed plan, want (zo zei hij) ik ga eraan kapot, want als je
iemand lief hebt dan wil je daar als t ware elke dag bij zijn. Dus mocht ik die avonden doorzetten dan zou hij een einde maken aan de relatie want dat trok hij niet, en was hij het er dus wederom niet mee eens.

Voor de zoveelste keer ben ik hem maar weer tegemoet gekomen, maar ik merk ook dat m'n geduld een keer opraakt. Het is best moeilijk dat als hij weer een bui heeft en me van alles toewerpt om rustig te blijven. Het lukt me wel eens, maar ik ga er ook tegenin. Alles draait om hem, hij heeft het dan ook vaak over zichzelf en mijn gevoelens doen er niet toe, althans zo ervaar ik dat. Ik heb dat uiteraard tegen hem gezegd, maar dan is dat niet waar, dus je leert wel dat het soms geen nut heeft om dergelijke zaken naar voren te brengen.

Het is net een klein kind dat als hij z'n zin niet krijgt je dan doodzwijgt of de boel opblaast. Hij vond het ook normaal, om mij 5 uur dood te zwijgen. De reden daarvan was dat hij flinke pijn in zijn voet had. En natuurlijk was het niet waar dat hij me doodzweeg. Sorry ik vind dat geen normaal gedrag. Maar goed, ik lees veel over narcisme, en probeer ook zoveel mogelijk de punten te hanteren, wat je het beste kunt doen enzo, maar dat lukt niet altijd.

De toekomst zal uitwijzen of dit een blijvende relatie zal zijn, maar ik ben niet van plan om steeds maar te moeten blijven incasseren tot m'n 80ste bwv.

Ik hoop dat iemand hier iets aan herkent.....
Ik wens iedereen die te maken heeft hiermee of heeft gehad veel kracht en sterkte toe!!

J.JClick here to read or post comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to Heeft u iets aan deze oplossingen?.


Read here about all disclaimers relevant to this site:

LegalDisclaimers.html


If you want you can follow me on Twitter. I usually tweet in a serious way: whenever there is any news to share, being either about brain injury, emotional problems, abnormal behavior or other morality issues. Click on the link below:

Als u wilt kunt u me ook op Twitter volgen. Ik tweet eigenlijk alleen serieuze zaken, of dat nu nieuws is over hersenletsel, emotionele problemen, abnormaal gedrag of andere ethische zaken. Klik op onderstaande link:

https://twitter.com/fckovacs