Comments for er bestaat geen licht zonder duisternis

Average Rating starstarstarstarstar

Click here to add your own comments

Jun 15, 2013
Rating
starstarstarstarstar
knap!
by: tina

Je mag heel TROTS zijn op jezelf!

Nov 21, 2012
Rating
starstarstarstarstar
Eerst bewijs, daarna actie! Wat een goede tip!!!
by: Anonymous

Wat goed geschreven.. Ik ben er nog lang niet. Ik doe eigenlijk hetzelfde en neem ook gesprekken op.. Op mijn 16e ben ik erachter gekomen dat mijn vader een narcist was, nu op mijn 23e ben ik (samen met mijn psychiater waar ze vaak mee naar toe is geweest) ervan overtuigd dat mijn moeder ook een narcist is.

Ik ben dan ook echt van plan om eerst bewijs te verzamelen en tot die tijd ga ik op oude voet door. Mijn vader heeft ons nog jaren het leven zuur gemaakt, op manieren die een normaal mens niet zou bedenken. Dit wil ik PROBEREN te voorkomen met mijn moeder.

Wat ik wel merk is dat ik niet alleen woedend! ben, maar vooral angstig. Mijn psychiater is ervan overtuigd, mede omdat ik er zoveel mee bezig ben dat ik niet zo'n "halve" psychopaat ben, maar ik heb een dochter die ik toch een beter leven en jeugd gun.

Daarbij maak ik me zorgen over mijn broer, die niet weet waar ik mee bezig ben. Ik ben bang dat als ik hem dit vertel hij per direct naar mijn moeder rent en als ik het niet vertel dat hem niks anders te wachen staat dan NPS.
Vroeger waren we net een tweeling (er zit anderhalf jaar tussen ons). Dit mede omdat we steun bij elkaar zochten en elkaar een beetje opvoedden.
Maar mijn moeder heeft ons (mij nu niet meer) ervan overtuigd dat het niet normaal is als je zoveel met elkaar omgaat als broer en zus als je volwassen bent! VERDEEL EN HEERS! Alle communicatie gaat nu via haar?! Dat klopt toch van geen kant..

Wij weten beiden niet wat "normaal" is en wat niet. Ik leer nu zoveel normen en waarden bij door echt heel veel te lezen, vooral ook op engelse websites.

In het kort, ik voel me niet alleen woedend!, maar ook angstig en dom, omdat ik er pas 7 jaar later achter ben gekomen dat mijn moeder hetzelfde heeft.

Vrouwelijke narcisten zijn wel anders en daar kun je op Nl-sites te weinig over vinden. Ik heb wel een website voor dochter van NPSers, maar ik weet niet of ik die mag noemen?

Ik ben het zo eens met je tip!! Verzamel eerst bewijs en ga dan pas over tot actie! NPSers kunnen je met de grond gelijk maken, dit zijn dingen die jij niet van te voren kunt verzinnen!!!

Gr.

Oct 27, 2012
Rating
starstarstarstarstar
er bestaat geen licht zonder duisternis
by: Sylvia Groot

Dag Feri,

Dank voor je commentaar.

Het blijft uiteraard een afschuwelijke en beschadigende ervaring, waarover ik af en toe nog verdriet voel.
Niet iedereen komt er zo vanaf, dat besef ik terdege.

Mijn 'dankbaarheidsbonusje' was cynisch bedoeld in de richting van mijn narcist (die daar natuurlijk niet op zit te wachten, want wilde uitsluitend beschadigen).

Het is de groei dat e.e.a. uiteindelijk toch heeft opgeleverd waarover ik mij dankbaar voel.

Hartelijke groet,
Sylvia G

Oct 18, 2012
Rating
starstarstarstar
Ja, in principe correct...
by: Feri Kovács

Dag Sylvia, dank voor je vooral spirituele ervaring en verhaal. In principe heb je een belangrijk punt: we worden pas beter als we ook de andere (donkere) kant gezien hebben. Maar het gaat me wat te ver om dankbaar te zijn jegens zeer asociaal en onrechtvaardig gedrag. Met deze logica zouden we bijna al het asociale gedrag goed kunnen praten. Zo zouden we de toestand in Syrië kunnen vergoeilijken in de trant van:'het moet nu eenmaal zo gebeuren willen we eindelijk beseffen wat er daar allemaal aan de hand is'. Het is achteraf gezien één ding om iets een plek te geven via deze logica (dat alles zin heeft gehad), maar het is iets anders om dergelijk asociaal gedrag daarom ook maar te tolereren en er dankbaar voor te zijn. We zijn inmiddels als mensen toch al vele eeuwen wijzer geworden van alle mogelijke vormen van asociaal en gewelddadig gedrag. We weten inmiddels hoe het werkt. Het wordt nu eens tijd dat we het dan ook actief aanpakken. Precies trouwens zoals jouw intuïtie jou al meegaf: eerst de narcist triggeren en woedender laten worden zodat het voor politie en omgeving duidelijk werd hoe gestoord hij was. Dat je daarbij je wraak (boosheid) gebruikte, tja, dat hoort er bij. Maar het mooiste was: hij is bekend geworden bij politie en anderen, en jij werd er zo sterk van dat jij uiteindelijk niet in wraak bleef hangen maar hem juist kon vergeven. Vergeving is de hoogste vorm van wijsheid en empathie. Jij hebt begrepen dat intense boosheid voor jezelf funest is; je hebt het gif in jezelf opgeruimd. Petje af! Mooi voorbeeld ook voor anderen.

Click here to add your own comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to Heeft u iets aan deze oplossingen?.

Return to er bestaat geen licht zonder duisternis.


Read here about all disclaimers relevant to this site:

LegalDisclaimers.html


If you want you can follow me on Twitter. I usually tweet in a serious way: whenever there is any news to share, being either about brain injury, emotional problems, abnormal behavior or other morality issues. Click on the link below:

Als u wilt kunt u me ook op Twitter volgen. Ik tweet eigenlijk alleen serieuze zaken, of dat nu nieuws is over hersenletsel, emotionele problemen, abnormaal gedrag of andere ethische zaken. Klik op onderstaande link:

https://twitter.com/fckovacs