Er is hoop voor narcisme

by Misswawa
(Nl)

Ik heb een kortstondig relatie gehad, of iets wat daarop leek...want er mocht geen naampje aan gehangen worden. Ik had al gauw door dat ik met iemand te maken had die bindingsangst en verlatingsangst bleek te hebben een sterk minderwaardigheidsgevoel wat zich uitte in narcistische trekken. Vooral het bewonderd willen worden en continue bevestiging willen krijgen. Het heeft me veel verdriet gedaan, maar ook veel geleerd en omdat ik het gedrag niet tolereerde en weigerde mee te doen aan de verafgoding en kennelijk heel duidelijk kon vertellen vanuit de zogeheten ik boodschap is er wel inzicht gekomen. Deze man is al ruim een jaar keihard aan het werk en heeft na lange tijd kunnen aanvaarden en accepteren dat hij marcist is. Dit kon hij moeilijk verkroppen. laag voor laag, masker voor masker gaat er af en ook hij heeft een verleden en trauma's en in zijn vroege jeugd is dit ontstaan. in hem voert eenzaamheid, leegte en depressiviteit en zelfminachting de boventoon. Gezien willen worden op wat voor manier dan ook.


Hij heeft mij nooit geweldadig behandeld. Het was vooral het aantrekken, afstoten spelletje en misbruik maken van de ingang die hij had bij mij...mijn diepe gevoelens en liefde voor hem. Ik was de hele wereld wanneer het uitkwam...voelde me een wegwerpartikel. Zodra hij zich alleen en verlaten en kwetsbaar voelde trok hij me naar binnen met al zijn charmes en wanneer hij weer op zijn voetstuk stond en dit versterkt werd door zijn omgeving kon ik weer wieberen. Uiteindelijk ben ik zelf in therapie gegaan omdat er niets meer over was van mijn eigenwaarde...compleet leeggezogen omdat ik hem wilde helpen of redden. Veel geleerd over mezelf.
Dus ook ik had werk aan de winkel.

Hij is hard aan het werk en neemt ook verantwoordelijkheid voor wat hij gedaan heeft. De walging van zichzelf moet plaatsmaken voor eigenliefde en waardering. Hij maakt echt stappen in de juiste richting, maar tis een lange weg, maar wil graag. Ik ben het helemaal eens om onwenselijk gedrag of abnormaal gedrag meteen de kop in te drukken en eigenlijk zou iedereen in zijn omgeving dat moeten doen.

Narcisme kent vele vormen en gradaties, maar niet alle narcisten zijn alleen maar kwaadwillend of in en in slecht. Er is dus wel hoop!

Click here to read or post comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to Heeft u iets aan deze oplossingen?.


Read here about all disclaimers relevant to this site:

LegalDisclaimers.html


If you want you can follow me on Twitter. I usually tweet in a serious way: whenever there is any news to share, being either about brain injury, emotional problems, abnormal behavior or other morality issues. Click on the link below:

Als u wilt kunt u me ook op Twitter volgen. Ik tweet eigenlijk alleen serieuze zaken, of dat nu nieuws is over hersenletsel, emotionele problemen, abnormaal gedrag of andere ethische zaken. Klik op onderstaande link:

https://twitter.com/fckovacs