Comments for Gek van een narciste. .

Average Rating starstarstarstarstar

Click here to add your own comments

Dec 11, 2017
Rating
starstarstarstarstar
Voor anonymous2
by: Anoniem

Hallo, ik denk dat mijn X wat ouder is dan de uwe. Haar zoon (per toeval ook A) is dan ook een stuk ouder en heeft al een leven van drugs en de de hiermee gepaard gaande criminaliteit achter de rug. Mijn motor is ook geen Vmax. Dat ons verhaal bijna identiek is, dat is niet zo verwonderlijk als je ook met een narcistische persoonlijkheid(stoornis) te maken hebt.
Ik kan u maar één raad geven, bespaar u een hoop ellende en zie er nooit meer naar om.
Laat u niet verleiden tot het opnemen van contact (via sms, messenger of whatever), ook niet als ze zelf contact zoekt, wat waarschijnlijk zal gebeuren (mijn grote fout trouwens).
Kijk vooruit en zie niet meer om hoe moeilijk ook!

Nov 20, 2017
Rating
starstarstarstarstar
Denk dat ik X (her)ken! antwoord op anoniem gent
by: Anonymous2

Beste, jouw verhaal slaat me met angst om de oren! Identiek verhaal net achter de rug - na 4 maanden. Ik meen zelfs te weten wie X (SVC 48 nu) is! Haar enige zoon (A) is nu 22... X was 2x getrouwd daarna winkel geopend na 1 jaar terug gesloten. Volledig identiek patroon... Als jouw motor een VMax is dan is het bingo! 10 dagen geleden beginnen googelen naar HSP (Hoog sensitief - ik) + relaties. Al snel kwam er uit de resultaten en ander woord bij... Narcist. Deze combinatie was het antwoord op alle puzzelstukken die ik probeerde bij elkaar te krijgen: right on spot, 100% match. Heb ook gedacht om boek te maken ter preventie voor dit misbruik, ik heb alle communicatie via messenger bestanden van A-Z, maar ga het even laten voor wat het is en mij richten op gezondere dingen...

Aug 28, 2014
Rating
starstarstarstarstar
antwoord op anoniem gent
by: Anonymous

voor anoniem gent,

Niet te geloven : de eerste 6 maanden precies hetzelfde meegemaakt ! Ik had het al door en ben beginnen zoeken op google, eerst bindingsangst , dan borderline en tenslotte narcist . Inderdaad , jammer genoeg maar zo vlug mogelijk weg ervandaan! Ze worden ook wel 'ratten' genoemd.
Jammer voor ze met zo'n ingesteldheid in het korte leven. Ik kies voor kwaliteit en liefde.

May 23, 2013
Rating
starstarstarstarstar
iedereen kan zoiets overkomen
by: Anonymous

Uit wat ik hoor en lees van anderen die samenleefden of een relatie hadden met iemand met een narcistische persoonlijkheidsstoornis, kan ik bevestigen dat het iedereen kan overkomen.

Het zijn soms mensen met hogere beroepsopleiding, hoog geschoold, die dat OOK kan overkomen.
Je zou denken: die hebben verstand tussen de oren. Maar daar gaat het niet om.

Kiezen onbewust voor een N partner is een zeer complexe zaak: je weet het van tevoren niet.

Je valt voor een man of vrouw die je "aantrekkelijk" vindt en je merkt pas na een tijd (als alles in kannen en kruiken is, de relatie bezegeld) "dat dingen niet kloppen". Het zijn bepaalde opvattingen, vooral gedrag, wat niet klopt met het beeld dat je eerder had.

Een N kan zeer lang zijn ware aard verborgen houden. Puur uit berekening.

Er zitten heel wat zelfstandige en onafhankelijke mannen en vrouwen tussen, die met een N in contact kwamen, er niet meer afkwamen, ermee doorgingen tot het echt niet meer ging.

Het kan iedereen overkomen.

Belangrijkst is snel in te zien dat zo'n verhouding zo spoedig mogelijk wordt stopgezet (om te voorkomen dat je er finaal aan onderdoor gaat).

Het is in de omgang, op je werk, bij je vrienden, vaak helemaal geen probleem om met zo'n persoon om te gaan. Ze hebben iets bijzonders, ze zijn leuk in gezelschap, ze hebben een hele goede baan enzovoort.

Alleen in een relatie kom je daar pas achter.

May 22, 2013
Rating
starstarstarstarstar
gezond egoisme...
by: Anonymous

hoi,

je hebt een heel pallet ervaringen achter de rug op het gebied van 'in relatie met een narcist'. een schrijnend verhaal en begrijpelijkerwijze extreem moeilijk voor jou. maar, je hebt er ontzettend veel van geleerd en bent heel goed bezig.

het klopt allemaal als een bus wat je beschrijft en concludeert, vind ik. je geeft aan je zou een boek nodig hebben om alles in detail op te tekenen. ik dacht... wellicht is dat een heel goed idee... je schrijft leuk, hebt het allemaal mooi door en dit thema kan niet voldoende aandacht krijgen. zou leuk zijn als je je ervaringen, struggelingen, het hele proces om eruit te komen, voor jezelf als verwerking eventueel (mits je dat heelzaam lijkt) en voor anderen om gewaarschuwd te zijn, vast zou leggen. dat kwam zo bij me op toen ik je verhaal las en wilde het je even laten weten.

dan nog een reactie op je "zelf noemde ze dat "gezond egoïsme" alsof zoiets bestaat?"
gezond egoisme bestaat zeker. ik zou zeggen dat is jezelf voorop stellen terwijl je de ander(en) niet uit het oog verliest en je als sociaal wezen gedraagt - en vooral niet beschadigt. ik denk degenen die in relatie met een narcist verwikkeld raken hebben veelal een 'te weinig' aan zo'n gezonde portie egoisme in zich, dat wil zeggen, mijns inziens, dat ze iets tot veel te weinig op zichzelf gericht zijn, de ander soms tot vaak nog belangrijker vinden dan zichzelf. en ik denk, daar o.a. ligt ook de aantrekkingskracht.

ik vind het heel erg voor je wat je meemaakte, dat het zoveel jaren van je leven in beslag nam, maar ik vind je bent er sterk uit gekomen en ik wens je het allerbeste bij de verdere verwerking van het meegemaakte, bij het zoveel mogelijk afstand houden van haar en het meer en meer vervangen van die nare ervaringen dmv leuke, liefdevolle, positieve nieuwe ervaringen in heden en toekomst!

groetjes en veel succes gewenst!

May 22, 2013
Rating
starstarstarstarstar
website NPS forum
by: Anonymous

NARCISME en RELATIES - Lotgenotenforum • Informatie
nps.bbforum.nl/‎

May 22, 2013
Rating
starstarstarstarstar
klopt helemaal
by: Anonymous

Beste lotgenoot,
Ik herken dezelfde signalen en gebeurtenissen in de verhouding met mijn N. Ook een huwelijk. Er zijn veel mensen die iets dergelijks ondervinden, jarenlang. En ook niet doorhebben dat het gedrag van hun partner narcisme is, omdat ze zo ontzettend "om de tuin" geleid worden, misleid dus. Op een groffe onbeschofte manier vaak.
Er bestaat een website met identieke verhalen van lotgenoten.
NARCISME en RELATIES - Lotgenotenforum • Informatie
nps.bbforum.nl/‎

Wat mezelf betreft: ik ben er geheel van af!
Laat vooral je verstand zegevieren.

Ik hou me nu nog even bezig met dit onderwerp omdat er mensen zijn die in relatietherapie gaan. Uiteraard ga je zoiets doen met je partner om je "relatie te redden".

Veel hulpverleners, psychologen, therapeuten herkennen niet eens, dat ze met een N figuur te maken hebben. Of ze verzwijgen dit.

Ik ben er voorstander van dat een partner niet zo lang moet zitten puzzelen, en dat artsen therapeuten psychiaters mensen correct en juist informeren, over deze psychische aandoening.

May 22, 2013
Rating
starstarstarstarstar
Kennis is macht
by: Anne V

Beste,
Jouw verhaal met X is herkenbaar. Ook ik moest eerst diep in de put geraken en zoeken naar de waaroms, waardoor ik Narcisme (NPS)leerde kennen en er begon over te lezen. Hoe meer ik erover te weten kwam hoe meer ik me kon beschermen en hoe beter ik me kon losmaken van de man, die me dit allemaal had aangedaan. Het is inderdaad de enige manier. Kennis is macht.
Maar wat ik er nog wil aan toevoegen is dat Kennis ook macht is bij Narcisten. Hoe meer ze over je te weten komen (zgz. door interesse in jou), hoe meer ze je kunnen misbruiken. De verworven kennis gebruiken ze dan bij hun manipulaties, waardoor je nog meer verward lijkt.
De kennis en het na 2 jaar nog steeds volgen van blogs, lezen van teksten over NPS (specifiek) houdt me alert en beschermt me tegen toekomstige voorvallen. Niet alleen in relaties, ook in de professionele omgeving, de vriendenkring. Overal kan je ze tegen komen en in de val worden gelokt. Door veel te lezen over NPS en Narcisme heb ik begrepen dat ik ook vroeger al in de val was gelopen en misbruikt was geweest door manipulatieve mensen. Het verleden is er en je kan het niet meer veranderen, maar deze Kennis met hoofdletter K heeft een "sterker" mens van mij gemaakt. Ik wens dan ook jou (met mevrouw X) en alle andere "slachtoffers" heel veel Kennis en Sterkte toe.

Click here to add your own comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to Herkent u de problemen?.

Return to Gek van een narciste. ..


Read here about all disclaimers relevant to this site:

LegalDisclaimers.html


If you want you can follow me on Twitter. I usually tweet in a serious way: whenever there is any news to share, being either about brain injury, emotional problems, abnormal behavior or other morality issues. Click on the link below:

Als u wilt kunt u me ook op Twitter volgen. Ik tweet eigenlijk alleen serieuze zaken, of dat nu nieuws is over hersenletsel, emotionele problemen, abnormaal gedrag of andere ethische zaken. Klik op onderstaande link:

https://twitter.com/fckovacs