Gek van een narciste. .

by anoniem
(Gent)

Ik ben een man van 61 jaar. In mijn verhaal met, ik noem ze X, zullen sommigen zich ongetwijfeld herkennen. Ik wil dit graag kwijt opdat zij zich niet door toedoen van een narciste kapot laten maken.


Ik worstel met het loskomen van een narcistische vrouw en dat valt mij bijzonder zwaar. Ik kan immers moeilijk iemand de rug toekeren waarmee ik fantastische momenten beleefde en waarvan ik dacht dat we van mekaar hielden.

Ik leerde X kennen in de zomer van 1995. Onze relatie was prima begonnen en ik voelde mij de koning te rijk met zo'n mooie en leuke vrouw aan mijn zij.
Zij vond mij leuk, aardig, vriendelijk, slim, kortom, een aanwinst in haar leven…
In bed gaf ze me het gevoel een soort superman te zijn, en zeg nu zelf welke normale vent voelt zich daardoor niet in zijn ego gestreeld?
Alles wat ik besprak was herkenbaar, twee handen op een buik, ze had zich nog nooit zo op haar gemak gevoeld, zei ze...
En dus werd ik steeds opener, ik vertelde alles over mezelf.
Na een eerste road-trip met de motor was ik smoorverliefd op haar en het was wederzijds, dacht ik...

Als het te goed lijkt om waar te zijn, is dat meestal ook zo.
Ik ben van nature uit iemand die graag op eigen benen staat en die graag iets doet voor een ander, ik word zoals de meeste mensen graag aardig gevonden.
Dus voor haar deed ik extra mijn best, verrassingen, etentjes, cadeautjes..., eenrichtingsverkeer zou vlug blijken.
Na een tijd werden de cadeautjes als vanzelfsprekend beschouwd en zelfs genegeerd. Ik kocht haar dingen (zoals lingerie) die ze nooit droeg (toch niet voor mij).
Pleziertjes die ik haar deed, zoals thuiswachten bij haar zoontje van zeven, als ze met een of ander een "zakelijke" afspraak had werden later flagrant ontkend.
Bij mijn restaurant keuze werd ik er fijntjes op attent gemaakt dat ze vroeger beter gewoon was.
X was namelijk weduwe van een welstellende vent met wie ze om de luxe getrouwd was. De man is gestorven aan drank, een hersenbloeding en hoge bloeddruk ???
Later heb ik (van haarzelf) vernomen dat ze hem met verscheidene mannen bedroog.

Nu lag ze in een vechtscheiding met haar 2de man, een vent die ik kende uit het judo en die werd stelselmatig en tot op de grond afgebroken, X had geen enkele schuld en was compleet het slachtoffer. Daar ik haar ex een heel laag-bij-de-grondse kerel vond slikte ik alles als zoete koek.

Later heb ik ondervonden dat dit gegeven een constante is in haar leven, nooit schuld in om het even welke situatie. Verloren rechtszaken werden afgedaan als de schuld van haar advocaten. Bedrog werd afgedaan als "een verkeerde beslissing" en noem maar op ...

Onderhuids begon ik te voelen dat er iets niet helemaal kosher was aan haar.
Ik had echter nog nooit over narcisme gehoord, laat staan er over gelezen, en ik dacht dat ik verliefd was op een "wat egoïstische vrouw" van 40, zelf noemde ze dat "gezond egoïsme" alsof zoiets bestaat?
Ze kwam ook ontzettend hautain over en als we uitgingen moest alles steevast om haar persoon gaan. Ze kon ook onbeschoft doen tegen winkel- of horecapersoneel of mensen die in haar ogen niet interessant waren.
Van mij werd exclusieve aandacht verlangd (en dat kreeg ze ook) maar omgekeerd?? hola..., naar andere mannen toe had ze constant een attitude van ... verleidelijkheid.
Ik nam het graag voor lief, het leven had haar zo gemaakt, dacht ik.

Toen begon de miserie, X begon uit te gaan zonder enig overleg of zonder mij hierin te betrekken.
De vernederingen hielden niet op, afspraken werden niet na gekomen, zonder uitleg.
Ze ontstak in woede als ik het ook maar aandurfde om er een opmerking over te maken (ik moest geen ouwe koeien uit de sloot trekken).
Tijdens een uitstapje begon plots een GSM in haar tas te bellen, ik wist niet dat ze er een had, een cadeau van een "vriend" zei ze.
Wat was er gebeurd: X had contact gezocht met een steenrijke vent die ze kende uit haar eerste huwelijk, de man was in de 80 jaar en smoor op haar.
Kort daarop maakte ze het uit met mij. Reden: Ik stond een "vriendschap" in de weg.
Ik was totaal ontredderd, mijn wereld stortte in... Woede en ongeloof waren mijn deel, ik wou haar nooit meer zien.
Ze kon echter niet nalaten om nog eens goed na te stampen door cadeaus die ik voor haar gekocht had onder mijn carport te deponeren.

Na een maand of zes kreeg ik plots telefoon op mijn werk, het was X met een of andere smoes om mij te zien. Met een hartslag van 200/min ging ik in op haar voorstel om haar te ontmoeten.
Had ik toen geweten wat narcisme was, ik zou er nooit meer op ingegaan zijn want narcisten zijn net Vampieren, ze verleiden je tot het geven van al je levensvreugde en laten je volledig leeggezogen achter.

X begon een verhaal af te steken: ze was ondertussen een winkel gestart en ze had daar de financiële
hulp van die "ouwe heer" voor nodig.
Ook voor het uitbetalen van haar ex in zijn deel van haar villa is die “ouwe” tussen gekomen.
Kortom ze had die vent een 10-tal miljoenen BF afgeluisd door de belofte om er mee te trouwen. Nu wou ze hem echter liever kwijt en ze miste mij en ze zag mij graag en patati, patata,. . .
En er was met die vent geen seks geweest. . .
Ik ben verstandig genoeg om daar geen bal van te geloven, maar. . . ik zag haar nog graag hé en ze was weer super lief!
Fout! Na een paar maand begon het spel opnieuw, iedere vent waar X mee in aanraking kwam, de bediende van de bank, de directeur van een andere bank, de aannemer van haar winkel-verbouwing, boekhouder, verzekeringsagent, noem maar op, alles werd verleid in functie van het strelen van haar opgeblazen ego.
Om het kort te houden, alles vertellen brengt ons te ver: Onze relatie werd een knipperlicht relatie die verscheidene keren, is afgesprongen, maar telkens kwam ze weer als haar ego geen voeding meer kreeg bij een andere.

Bij mij thuis was het ondertussen flink misgelopen met mijn huwelijk. Ik had alles opgebiecht in de hoop een gezonde relatie met X uit te bouwen maar,. . . ze liet mij prompt stikken!
Andermans emotionele druk is niets voor een narciste. Je bent er voor haar fun, maar je persoonlijke crisis is aan haar niet besteed, laat staan dat zij verantwoordelijk zal willen zijn voor haar eigen aandeel in de brokken. (je zal bv maar eens ziek worden als je met zo iemand samenleeft)
Voor mij brak een depressieve periode aan, maar dat kon haar geen bal schelen. Door hun gebrek aan empathie voelen narcisten maar weinig of zelfs niets.

Ik heb haar 8 jaar niet meer gezien en toen . . . kwam ze weer.
Na veel aandringen van haar kant aanvaardde ik met heel veel wantrouwen om haar weer te zien.
Op mijn uitdrukkelijke vraag of er deze keer geen lijken uit de kast zouden vallen antwoordde ze laconiek ontkennend.

Ze leek veranderd, nederiger, lief. . .
Ik was in de kortste keren weer verliefd op haar en het was weer een paar maand goed.
Ze was verwikkeld in een paar processen door de verkoop van haar villa, typisch ze tracht iedereen te bedriegen, maar nu kreeg ze het deksel op haar neus. Ze rekende er blijkbaar op dat mijn relaties iets voor haar konden regelen, maar ik had ondertussen afgeleerd om een "pleaser" te zijn.
X had ondertussen leningen lopen bij verscheidene banken en ook bij privé personen (die kunnen naar hun geld fluiten). In impulsieve aankopen en geld verkwisten is ze immers niet te verslaan. Ze is ook sterk in het constant uitbroeden van wilde plannen die nooit gerealiseerd worden. Zo heb ik in twee jaar tijd twee bouwplannen weten floppen en de koop van een appartement aan zee, dit kost vanzelfsprekend pakken geld.
Veel geblaat en weinig wol, vaak heb ik haar "slimme" manieren om snel veel geld te verdienen horen orakelen waarbij ze steevast anderen voor haar kar tracht te spannen, maar ze is geen haar te vertrouwen in het doen wat ze belooft.

Na drie maand echter viel het lijk uit de kast. X had al twee jaar een verhouding met een andere vent, een halve gangster met een gewelddadige reputatie. . ., eigenlijk ook iemand die ze financieel gebruikt had. Kan je u de situatie inbeelden met zo'n figuur?

Ik wil dit kort houden, in detail treden zou een boek vergen.
Dus als je vermoedt dat je met een narciste te maken hebt, bedenk dan dat narcisten nooit veranderen, het verergert alleen met de jaren. Narcisme is immers bijna nooit de enige weeffout die iemand in zijn karakter heeft, meestal gaat het om een kluwen van persoonlijkheidsstoornissen en psychische problemen die moeilijk of niet te behandelen zijn omdat mensen met een persoonlijkheidsstoornis hun eigen problemen niet zien en zich dus ook van geen kwaad bewust zijn.

Narcisten keren met de wind. Ze geven vaak gemengde signalen. De ene keer ben je de geweldigste man die ze ooit ontmoet hebben, de andere keer besta je niet meer. Ik begon haar wispelturig en vreemd gedrag in de juiste context te plaatsen door een opmerking van iemand die psychologie studeerde, ze zei me: Kennis is macht dus probeer alles over narcisme te lezen wat maar mogelijk is en vergelijk met je ervaringen.

Dus bij sterke signalen van narcisme maak je best rechtsomkeer en loop weg, discussieer niet, maak geen ruzie, probeer niets meer want het heeft geen nut, loop weg!
Op het moment dat je de situatie accepteert zoals hij is, hoe moeilijk ook, komt er ruimte in je hoofd en begint het zelfvertrouwen terug te komen. Aanvaarden dat er een onomkeerbare stoornis in het spel is, is een enorme bevrijding en geeft je de kracht om van haar weg te blijven

Alhoewel ze nog lang door mijn hoofd zal spoken krijgt ze mij niet meer klein!

Ik voel mij goed! Steeds beter!

Aan iedereen die van zo iemand af wil: Sterkte!

Click here to read or post comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to Herkent u de problemen?.


Read here about all disclaimers relevant to this site:

LegalDisclaimers.html


If you want you can follow me on Twitter. I usually tweet in a serious way: whenever there is any news to share, being either about brain injury, emotional problems, abnormal behavior or other morality issues. Click on the link below:

Als u wilt kunt u me ook op Twitter volgen. Ik tweet eigenlijk alleen serieuze zaken, of dat nu nieuws is over hersenletsel, emotionele problemen, abnormaal gedrag of andere ethische zaken. Klik op onderstaande link:

https://twitter.com/fckovacs