getroffen door narcisme

by macarena
(rotterdam, netherlands)

Ik heb net een relatie van drie jaar verbroken met iemand die, na t lezen van verschillende artikels, heel erg veel trekjes heeft van narcisme.


In t begin vond ik t wel charmant iemand die zo vol zelfvertrouwen over kwam. Zeker in t begin was hij zeer lief, aandacht, cadeaus, mij op handen dragen. Naarmate de tijd voorbij ging kwam ik erachter dat hij steeds meer dingen van mij ging eisen, vriendschappen moest ik opgeven omdat hij daar niet mee om kon gaan, seks moest en t liefst 7x per week want zonder kon hij niet en ala ik het hem niet gaf dan ging hij t wel ergens anders halen. Ik heb een dochter uit een vorige relatie en in t begin was alles koek en ei tot hij t vervelend vond dat hij niet op de eerste plek kwam, hele discussies hierover gehad met als gevolg dat hij haar ging negeren.

Kinderen mochten niet thuis komen spelen, op de trap moest zachtjes gelopen worden, deuren zachtjes dicht. Wij moesten op onze tenen lopen...en hij mocht en kon alles zonder daar verantwoording over te willen afleggen. "ik bepaal wat ik doe en wanneer ik doe". Die zin heb ik zo vaak gehoord.

Toch probeerde ik te praten met hem. Consessies te doen..als ik dit doe dan ben jij blij..ondertussen greep hij steeds vaker naar de fles. Maar naar de buitenwereld waren wij t ideale stel.

Ongelukkig genoeg is er een zoon geboren..ongelukkig in de zin dat ik nu in een nare scheiding zit waarin ik bedreigd, geintimideerd, gemanipuleerd ben..want hij wil zijn zin doordrijven en ik geen energie heb om terug te vechten. Angst overheerst en daar maakt hij gretig misbruik van.

Nu begrijp ik waar ik al die tijd mee te maken heb gehad en nog mee te maken heb. Breken met hem kan niet vanwege onze zoon.

Maar wat kan wel? Hoe kan ik ervoor zorgen dat hij niet zijn zin krijgt in bijvoorbeeld de erkenning en de ouderlijke macht?
Als iemand tips heeft graag!!

Een radeloze moeder die probeert te breken met een narcist.

Click here to read or post comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to Heeft u iets aan deze oplossingen?.


Read here about all disclaimers relevant to this site:

LegalDisclaimers.html


If you want you can follow me on Twitter. I usually tweet in a serious way: whenever there is any news to share, being either about brain injury, emotional problems, abnormal behavior or other morality issues. Click on the link below:

Als u wilt kunt u me ook op Twitter volgen. Ik tweet eigenlijk alleen serieuze zaken, of dat nu nieuws is over hersenletsel, emotionele problemen, abnormaal gedrag of andere ethische zaken. Klik op onderstaande link:

https://twitter.com/fckovacs