Hel na de pensionnering

by Maria
(Belgium)

Sinds 6j is mijn man thuis. Vroeger was hij nooit thuis, heb ik er altijd alleen voor gestaan om een groot huis annex tuin te onderhouden en 3 kinderen groot te brengen.

Sinds hij thuis is en de jaren verstrijken en hij op sommige dagen zelfs letterlijk niet buitenkomt en om aan beweging te komen bijna de marathon elke dag in huis loopt,krijg ik zo meer en meer het gevoel dat ik gek aan het worden ben.
Ik kan het niet meer aan. Financieel heeft hij het zo geregeld dat ik niet wegkan. Hij zegt me ook steeds dat ik gek ben en dringend moet opgesloten worden. Ik heb al lang door dat er iets niet pluis is met hem en observeer hem en denk na over alles wat hier gebeurt. Het is naar aanleiding van een show van Dr Phil in de VSA verleden jaar waar een narcistische vrouw aan het woord kwam. Naar aanleiding van haar gedrag dat zo overeenkwam met dat van mijn man en zijn diagnose van narcisme en verregaand egoisme, dat mijn frank viel. Ik herkende mijn man. Ik ben dan beginnen zoeken over inlichtingen ivm narcisme. Hoe meer ik er over lees, hoe meer ik hem herken. En ik ben ook tot de conclusie gekomen dat het een hopeloos geval is dat nooit zal veranderen en dat die situatie hier uitzichtlozer wordt met de dag.
Hij waant zich het centrum van het heelal. Alles draait rond hem. Hij is supervriendelijk en charmant naar de buitenwereld toe. Alles is gespeeld en comedie. In wezen interesseren anderen hem niet. Heeft een totaal gebrek aan inlevingsvermogen en empathie. Heeft totaal geen realiteitszin, luistert nooit als iemand iets zegt, sluit zich hermetisch af voor alle problemen waar een gezin mee geconfronteerd wordt, opgroeiende en volwassen kinderen. Hij weet zogezegd nooit iets, heeft niets gehoord en gezien. Maar hij roept van de daken dat toch zo'n optimist is en het leven van de mooie kant ziet. Nooit zal hij helpen in het gezin. Hij loopt wel om zijn neus in de zaken van derden te steken en zich dan te kunnen opwerpen als de superman die alles oplost. Hij heeft daardoor al in de krant gestaan. Hij weet het uit te kiezen als het erom gaat zijn ego op te blazen en te schitteren. Hoe meer ik met die man moet "samen"leven onder een dak - wij hebben geen enkele relatie, geen enkele emotionele binding, ik haat en verafschuw hem en besef dat ik in een toxische "relatie" zit.Het gevolg laat zich lichamelijk ook raden : ik moet veel slaap- en kalmeringsmiddelen slikken, probeert dit zoveel mogelijk met natuurlijke middelen te doen. Ik heb veel darmproblemen. Sinds 1.5j heb ik een chronische ontsteking van de dikke darm. Twee kwaadaardige poliepen werden verleden jaar weggesneden en nu zit ik met een etterende infectie van de darm. Ik heb constant buikpijn en diarrée. Ik weet waar het van komt. Hij
speelt de vermoorde onschuld, is altijd het slachtoffer van alles en iedereen en iedereen is tegen hem. Het minste gebrek bij een ander vergroot hij uit tot de waanzinnigste proporties, al de balken in zijn eigen ogen ziet hij niet.
Hij is wereldvreemd, kan soms dingen uitkramen die geen enkel verband hebben met de situatie of onderwerp van het moment. Hij zit in zijn eentje te lachen als het nieuws wordt uitgezonden op TV en er een politieker iets zegt waar mij persoonlijk de humor van ontgaat. Maar hij zit dan luidruchtig te lachen.
Met het verstrijken van de jaren wordt hij ook heel agressief, verdraagt geen enkele tegenspraak en probeerde mijn pols om te wringen. Het is ook een hypochonder. Er gaat geen enkele week voorbij of hij zit bij de dokter en/of specialisten. Bij voorkeur in Leuven. Hij ondergaat minstens 3 à 4 uitgebreide check ups per jaar. Als een reeks achter de rug is en al de resultaten uitstekend, begint hij aan de volgende. Wij betalen ons blauw aan zijn hospitalisatie verzekering en de opleg die aan al die dokters en onderzoeken moet betaald worden.
Buiten de uitgebreide reeks pillen die hij elke dag slikt, doet hij ook nog uitgebreid aan "zelfmedicatie". Hij kan zich uitstekend programmeren. Bij alles wat hij leest aan reclame dat een fantastisch effect voor iets zou hebben, gaat hij dat halen en dat werkt volgens hem allemaal, bij, op hem ?! Hij heeft grote dozen vol met allerlei middelen, schuiven en kasten zitten vol.
In februari gingen we onze dochter in de VS bezoeken die een eerste kind had gekregen. Na het vliegtuig moesten we een uur met de trein rijden en onze dochter zou ons komen halen aan station. Ik moet steeds met alles slepen en voor alles zorgen. Nu bleef hij ineens heel ver achter mij. Toen ik vroeg wat er gaande was zei hij dat hij niet meer kon lopen. Ik geloofde dat eerst, ik blijk altijd toch te naief te zijn en niet door te hebben hoe kwaadaardig hij is. We moesten een speciale stok gaan kopen enz... tot ik er hem 2x op betrapte dat als hij dacht dat we het niet gezien hadden, hij perfect kon lopen.
Toen besefte ik dat hij dit uitgevonden had om de aandacht die volledig naar ons eerste kleinkind zou gaan en hij in het niets zou verdwijnen, naar hem af te leiden.
Hij moet en zal altijd in het middelpunt staan. Ziekelijk is die man.
Toen we op de terugvlucht stapten, waren alle loopproblemen ineens verdwenen. De stok werd onder de vliegtuigstoel gegooid en niet meer naar om gekeken !
Ik ga er hier mee ophouden want het maakt me misselijk. Ik zou er uren over kunnen doorbomen. Maar het deed goed om het eens te kunnen zeggen. En al heeft er maar één iemand iets aan dit verhaal, dan heeft het toch zijn nut gehad.
Met vriendelijke groeten.

Click here to read or post comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to Herkent u de problemen?.


Read here about all disclaimers relevant to this site:

LegalDisclaimers.html


If you want you can follow me on Twitter. I usually tweet in a serious way: whenever there is any news to share, being either about brain injury, emotional problems, abnormal behavior or other morality issues. Click on the link below:

Als u wilt kunt u me ook op Twitter volgen. Ik tweet eigenlijk alleen serieuze zaken, of dat nu nieuws is over hersenletsel, emotionele problemen, abnormaal gedrag of andere ethische zaken. Klik op onderstaande link:

https://twitter.com/fckovacs