Comments for Het leven van de narcist zelf (deel 2)

Average Rating starstarstarstarstar

Click here to add your own comments

May 22, 2013
Rating
starstarstarstarstar
respect voor een ieder
by: Anonymous

En hoe zit het met jouw respect voor je medemens? "Beste Narcist"

May 20, 2013
Rating
starstarstarstarstar
vooruit denken in het belang van een ander...(niet jezelf)
by: Anonymous

Beste narcist,

Met deze opmerking ben je alweer bijna bij "af":

"Voor diegene die met narcisten te maken hebben:
Weet dat je het web met de narcist beiden maakt. Jij bent er niet in gevangen, je bent deel van het. Ook jij bent schuld dat de ander zijn hart niet kan volgen,...".

Het is de man of vrouw met een narcistische persoonlijkheid die het web maakt. Waarmee hij mensen "vangt".
Die mensen gaan met liefde de relatie in, krijgen er niets voor terug.

Altijd hetzelfde liedje bij iemand met een narcistisch karakter: niet kritisch naar je eigen aandeel en verantwoordelijkheid kijken. Het zit wel goed met je hart, hoor. Maar hoe zit het met het hart van iemand anders? Ben je daar wel echt in geinteresseerd?

Als je iets wilt leren: Volg de stem niet alleen van je eigen hart maar vooral van het hart van iemand anders!! Pas dan ben je op de goede weg. Succes!

May 20, 2013
Rating
starstarstarstarstar
stap 2. leef met een lach en een traan
by: Anonymous

Stap 2. Leef en voel, wees oprecht, denk minder

Ik probeer meer te genieten in het leven, door te voelen, en minder te denken. Door oprecht te zijn naar anderen, en door anderen te respecteren in hun mening. Onder het mom, zoals je zelf behandeld wilt worden. Van iemand manipuleren, zoals jij zal weten, wordt degene en jij dus ook niet gelukkig. Accepteer dat jij gelijk bent met de anderen, en dat jij niet altijd je zin kan krijgen. En goed zijn voor anderen, voelt ook goed, zelfs als jij er niet direct beter van wordt.

Zorg wel voor genoeg leuke dingen in je leven, richt je niet op één persoon, die daarmee voor jou te belangrijk wordt. Leer te genieten, maar ook te incasseren, zorg voor evenwicht.
En voor die omgeving moet jij zorgen!! Er kunnen ook mensen zijn die jou de verkeerde kant uittrekken. Leer ook je eigen grenzen te kennen.

Tot zover!


May 20, 2013
Rating
starstarstarstarstar
stap 1. stop jezelf te stigmatiseren
by: Anonymous

Rutger,

Herkenbare problematiek. Hier mijn weg.

Stop jezelf een etiket op te plakken. Jij bent geen ..., je bent Rutger.

Jij bent een mens van vlees en bloed met jouw (gedrags)kenmerken. Net als een ieder probeer jij gelukkig te zijn, en daar ervaar jij problemen mee, en die probeer jij op te lossen.

Stop jezelf neer te zetten als een monster, daar ga je niet beter van worden. Vanaf nu ga jij jezelf accepteren en onderzoeken hoe jij gelukkiger kan worden, wetende dat je nog veel fouten gaat maken, net als elk mens.

May 15, 2013
Rating
starstarstarstarstar
Narcist: zoek het 1 keer goed zelf uit
by: Anonymous

Beste Rutger,

Meer dan andere mensen teren narcisten op anderen. Rekenen ze altijd - als vanzelfsprekend - op anderen die hen wel zullen helpen.

Wees eens flink: wat het ook is, zoek uitsluitend bij jezelf de reden en oorzaak (en geen excuus, voor niemand).

BELANGRIJK PUNT: doe twee maanden lang of langer IETS GOEDS VOOR EEN ANDER ZONDER ENIG EIGENBELANG.
Dan wordt het een gewoonte.

Mijn "zeer rijke narcist" heb ik nog nooit iemand echt zien helpen (of hij werd er zelf wel beter van, of hij kreeg complimenten en werd bewierookt), of iets geven voor een goed doel.
Geestelijke armoede waar ik van ondersteboven was, maar fam. leden van hem zagen dat precies zo. Zielepoten.

Hulp zoek je best bij een goede therapeut.

Sterkte!

Jan 30, 2013
Rating
starstarstarstarstar
narcist of toch niet?
by: Anonymous

Nu na enkele maanden weer alleen te zijn, uit mijn gezinsleven, ben ik op de terug weg naar mezelf. Het is wonderbaarlijk hoe een mens in het nabijzijn van iemand anders kan veranderen van ziel en zaligheid. Steeds vaker twijfel ik, of ik wel die narcist ben, die ik mezelf voorhield.
Ik voel nog steeds een enorme onrust in mij, die af en toe leidt tot paniek, perfectionisme en zelfs geldingsdrang, maar maakt mij dat tot een narcist?
Nu weet ik dat ik nooit heb proberen te manipuleren maar dat ik bang was mijn eigen hart te durven volgen. Nooit heb ik geleerd voor m'n eigen hart te kiezen en wat blijft er over als je dat niet doet? Niets dan een leeg stuk lichaam, op zoek naar een veilige plek die jezelf aan het vernietigen bent.
Nee, nu volg ik mijn hart en accepteer de zwakheden in mij en zo ook die in de anderen. Ik ben aan het leren en ik ben er nog niet, maar wel onderweg. Ik zit weer aan de goede kant.
Het is de laatste keer dat ik hierover schrijf, want ik ben bevrijd van koele altijd overheersende leegte, al steekt deze bij vlagen nog wel de kop op. Voor mij nog een lange weg het vertrouwen in het leven en de warmte te hervinden.
Voor een allen die hier komen, zelf narcist zijn : Volg uw hart en weet dat de prijs misschien onmenselijk hoog lijkt, maar dat voor die weg geen prijs te hoog is. Je zult weer echte warmte ervaren, warmte die je doet vergeven en accepteren.
Voor diegene die met narcisten te maken hebben:
Weet dat je het web met de narcist beiden maakt. Jij bent er niet in gevangen, je bent deel van het. Ook jij bent schuld dat de ander zijn hart niet kan volgen, want je volgt je eigen hart ook niet. Je denkt ook dat de prijs niet te betalen is, maar hij is het wel.

Ga en leef en bovendien, vertrouw!
Bedankt voor al jullie steun
Rutger

Jan 30, 2013
Rating
starstarstarstarstar
Ook ik ga genezen
by: Anonymous

Goed zo, Rutger.

Vandaag ontdekt dat ik ook Narcist ben, niet zo erg als ik soms lees, maar erg genoeg!!

Ben reeds enkele weken in therapie, en kom toevalligerwijs hier terecht.

Ook ik ga genezen, net als jij.

We gaan elkaar helpen!

Oct 09, 2012
Rating
starstarstarstarstar
vraagje
by: Anonymous

Ga je naar een psycholoog? Ik zou het doen en beginnen met de zin: ik heb narcisme

wat je voor jezelf niet kan hebben en zelf niet wilt hebben dat een ander doet tov jou mag je een ander toch zeker ook niet aandoen: ik vind het verwend en egoistisch als je niet alles eraan doet net als therapie om jezelf te veranderen

groetjes, een al 30 jaar slachtoffer van narcisten

Click here to add your own comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to Heeft u iets aan deze oplossingen?.

Return to Het leven van de narcist zelf (deel 2).


Read here about all disclaimers relevant to this site:

LegalDisclaimers.html


If you want you can follow me on Twitter. I usually tweet in a serious way: whenever there is any news to share, being either about brain injury, emotional problems, abnormal behavior or other morality issues. Click on the link below:

Als u wilt kunt u me ook op Twitter volgen. Ik tweet eigenlijk alleen serieuze zaken, of dat nu nieuws is over hersenletsel, emotionele problemen, abnormaal gedrag of andere ethische zaken. Klik op onderstaande link:

https://twitter.com/fckovacs