Comments for Het leven van de narcist zelf

Average Rating starstarstarstarstar

Click here to add your own comments

Jan 08, 2015
Rating
starstarstarstarstar
kan ik de zoon van vroeger terug krijgen
by: Een moeder

hallo rutger
ben benieuwd hoe het nu met je is , ik had veel aan jouw verhaal en geeft mij moed . Mijn zoon is dat namelijk ook en ik kwam daar pas kort geleden achter althans wat er mankeert aan hem. ik heb de relatie met zn vader verbroken ( zelfde type) toen mijn zoon 14 was. hij heeft hem met leugens weten bij hem te houden en ik had geen grip meer.Gelukkig had ik hem na een paar jaar terug maar merkte al dat ie in zijn nadeel sterk veranderd was en hetzelfde doet en spreekt als zijn pa. hij is nu 29 jaar en behandeld zijn vriendin exact hetzelfde al zijn pa bij mij deed. het doet pijn en ik wil hem helpen want ik weet dat ie eigenlijk een goed hart heeft. en ik ben eerlijk ik wil hem niet kwijt. Ik wil mijn energie erin steken om hem te helpen maar heeft het zin? het is mijn enigste zoon en ik kan niet geloven dat hij mijn liefde die ik hem vroeger gaf vergeten is. kan dat? jou vind ik zo'n kanjer en hoop dat het je gelukt is liefde te geven en te voelen. Als ik hem vraag wat vriendelijker iets te zeggen tegen me zie ik dat het hem moeite kost maar het lukt soms wel maar andere dagen is ie te boos en loopt weg want hij wil niet in discussie op een kalme manier. een uur later belt ie dan met sorry ik ben weer afgekoeld en bedoelde het niet zo. Denk je dat hij te redden is of vraag ik je nu teveel. jij kan het ook erkennen dat er iets mis was. in ieder geval maak ik een diepe buiging voor je. top

Jul 22, 2013
Rating
starstarstarstarstar
ik weet geen titel te bedenken voor mijn comment
by: P

ik lees vanavend enorm confronterende zaken en voel een zekere teleurstelling dat er aan het probleem weinig te veranderen valt door therapie. Ik vraag me ook veel af welke stappen je kan ondernemen om zelf misschien ooit eens een gevoel van echt diepgaand geluk en rust met jezelf kan ervaren, al is het maar 1 dag.

Dec 29, 2012
Rating
starstarstarstarstar
Contact
by: Anonymous

He Rutger, Ik ben net als jij bezig met dezelfde ontdekkingsreis. Ik heb behoefte aan contact. Als je wil mail me dan. tinustussengast@yahoo.com

Jul 17, 2012
Rating
starstarstarstarstar
Het leven van de narcist deel 2.
by: Anonymous

Hoi,
Ik ga zo weer een nieuw verhaal schrijven.
Ik noem hem het leven van de narcist deel 3.
Bedankt voor je mooie reactie.
rutger

Jul 14, 2012
Rating
starstarstarstarstar
nog een reactie
by: Anonymous

Hoi,
Ik heb vandaag weer jullie commentaar gelezen en ik ben ook erg onder de indruk van wat geschreven is.
Ik wil jullie nogmaals bedanken en hoop dat jullie meer schrijven.
gr,
Rutger

Jul 13, 2012
Rating
starstarstarstarstar
Algemeen
by: Anonymous

Hoi,
Ik probeer algemeen te antwoorden via een algemeen verhaal. Ik ben geen psych ofzo dus ik heb ook slechts een mening. Ik vind het fijn dat je heb geschreven, en neem het mee in het verhaal. (reeds gedaan). Nu ben ik nog in het begin van bewustwording en ik heb meer vragen dan antwoorden. Het beste is denk ik voor beide om met me mee te gaan in de bewustwording en de antwoorden zullen dan wel komen....dat is een beetje mijn tweede verhaal.
groet,Rutger

Jul 12, 2012
Rating
starstarstarstarstar
Willen veranderen & voorbeeld zijn voor anderen
by: Anonymous

Hallo Rutger,

Was even stil van 'ik ben er ook een'.
Compliment voor het lef van coming out! Dat is knap!

Volgens mij hoefde het 'ook' niet echt omdat je, meen ik, hier de eerste bent die zich out en waren het tot dusver partners en anderen die onder een narcist lijden.

"Ik zou graag willen veranderen en dit niet doorgeven aan mijn kinderen en mijn meisje de liefde willen geven die ze verdient."
Blij, dit te lezen! Maar, hoe ga je je wens nu omzetten in een realistische aanpak?... ben ik benieuwd naar. Ben je van plan in therapie te gaan?

Ik kan je verzekeren dat op moeten groeien met een narcistische ouder mijn geluk sterk in de weg zat helaas en echte liefde... nou ja, die kan zij niet voelen en dus ook niet geven. Wat ik voor haar voel is dus ook geen echte liefde maar een soort verbondenheid doordat ik nu eenmaal uit haar buik kom, en bovenal voelde en voel ik op z'n best medeleven en vroeger veel medelijden.

Het is al een hele stap dat je je probleem herkent en erkent. De meeste met jouw probleem zullen wel helaas niet zo ver komen. Alleen dat stukje besef zou ik bij mijn moeder al zeer op prijs hebben gesteld. Ik hoop dat je ook de volgende stap aandurft, hoe moeilijk en langdurig wellicht ook. Niet slechts voor je naasten en anderen maar ook voor jezelf denk ik dat iedere poging zeer de moeite waard zal zijn. Persoonlijk leed ik niet slechts onder het vaak grillige, inconsistente t/m gekke gedrag als ik het mag zeggen van mijn moeder maar ik leed ook eronder te zien en voelen dat zij zoveel dat ik heel gewoon vind en bij de geboorte gelukkig wel meekreeg voor haar onbekend en niet mogelijk was. Ondanks alle ellende die ik meemaakte door haar persoonlijkheidsproblematiek vond ik het toch heel erg en wellicht het ergst om te moeten aanzien hoe beperkt haar leven door beperkingen was, hoeveel moois ze niet kon zien/voelen/ervaren.

Tuurlijk is dat zo... "We zijn tenslotte ook gevormd door wat er op ons bordje lag." En het is en groot verschil of je het als verklaring of als excuus gebruikt. Maar van belang is - je hebt het nu door, je wilt graag veranderen. Wat je hebt meegemaakt en aan je genen kun je niets veranderen maar je kunt wel je best doen nu en in de toekomst om nature en nurture zo min mogelijk ruimte te geven en beetje bij beetje te veranderen - en daarbij wens ik je veel succes en sterkte!

Jul 11, 2012
Rating
starstarstarstarstar
1001 vragen
by: M. Jaqueline

Beste Rutger.
Graag zou ik meer willen weten omdat narcisme mijn leven beheerst heeft en soms nog beheerst. In onze familie is het zeer zeker doorgegeven en misschien had ik ook de trekken maar door een zeer ontwrichtende situatie in mijn leven ben ik wakker geworden.......of beter gezegd zijn mijn emoties losgekomen en daarna ontwikkeld. Ik las een artikel over niet perfect maar goed genoeg....en het aanpassen om liefde van ouders niet te verliezen. Nu schijnt het bij vrouwen anders te werken, daar zij eerder toegeven het niet alleen te kunnen en hulp te vragen. Uiteindelijk kan niemand zonder liefde leven. Ik blijf steeds maar geloven dat narcistische mensen wel kunnen veranderen ondanks de niet ontwikkelde emoties. Mannen gaan eerder eisen en vrouwen gaan harder geven (pleasen) maar wat ik wil weten is voelt u werkelijk niets..zou u het niet eens heel hard uit willen schreeuwen of huilen zonder schaamte?? ik heb een goede vriend, hij is zeer narcistisch...ik kan niet langer dan 2 a 3 dagen samen zijn...dan wil ik weg maar voel ik ook de pijn van hem. hij zegt mijn hart is van steen geworden en ik huil van binnen....hij wil t niet of hij kan t niet..hij zegt van binnen ben ik eigenlijk heel zacht...en ik denk dat hij dan heel kwetsbaar bedoelt...hij heeft last van verslavingen en ik wil weten is het impulsieve gedrag werkelijk niet te controleren? bent u ook zo teleurgesteld in mensen? dat op het moment u een goed iemand tegenkomt,,,toch weer het wantrouwen en angst voelt opkomen wat met het verleden te maken heeft. Is het verleden niet te verwerken?? heeft het bij u ook te maken met de relatie met uw moeder.... ik wil het begrijpen...als iemand verstandelijk gehandicapt is begrijpt iedereen dat, maar narcistische mensen zijn heel intelligent, ik noem het altijd dangerous clever en niets is wat het lijkt. waarom mag niemand te dichtbij komen...angst om verlaten te worden...hetgeen daardoor onherroepelijk gebeurt...heeft u enig idee wat u een ander aandoet? hoe voelt dat voor u?
zo nu wel even genoeg vragen. ik hoop op een antwoord.
heel veel sterkte wens ik u, want ik vind u toch heel dapper.

Click here to add your own comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to Heeft u iets aan deze oplossingen?.

Return to Het leven van de narcist zelf.


Read here about all disclaimers relevant to this site:

LegalDisclaimers.html


If you want you can follow me on Twitter. I usually tweet in a serious way: whenever there is any news to share, being either about brain injury, emotional problems, abnormal behavior or other morality issues. Click on the link below:

Als u wilt kunt u me ook op Twitter volgen. Ik tweet eigenlijk alleen serieuze zaken, of dat nu nieuws is over hersenletsel, emotionele problemen, abnormaal gedrag of andere ethische zaken. Klik op onderstaande link:

https://twitter.com/fckovacs