Het leven van de narcist zelf

by rutger
(nederland)

Ja, ik ben er een. En ik ben uiteindelijk gevallen, hopeloos op zoek naar een oplossing. Ik herken zoveel punten van wat er allemaal geschreven wordt over narcisme.

In mijn zelfoverschatting, gebouwd op onzekerheid op zoek naar erkenning, heb ik mezelf geisoleerd van liefde en menselijkheid. Jaren heb ik gezocht waarom ik me zo afgestoten voel, niet wetend dat ik het gewoon zelf doe.

En nu, ja nu is het zo ver. Het doek is eindelijk gevallen. Een paar jaar geleden viel het doek ook, maar toen werd ik alleen maar neerslachtig en somber, vol onbegrip van de wereld. Zwevend tussen de extreme emoties en manipulaties om aandacht te krijgen..(vrees ik) Nu voel ik me enorm fout, slecht en verrot, maar ik voel tevens een beetje gelijkheid met anderen...een gevoel dat ik nooit ervoer.
Ik zou graag willen veranderen en dit niet doorgeven aan mijn kinderen en mijn meisje de liefde willen geven die ze verdient. Ik weet niet of ik ooit de emoties kan voelen die er zouden moeten zijn. Ik zou haar anders uit mijn web moeten los laten en haar geluk niet meer in de weg zitten.
Vooralsnog voelt ze nog steeds liefde voor mij, maar op dit moment durf ik niet meer te zeggen wie ik ben en of de liefde voor mij is of voor een gemaakt stukje gedrag wat altijd op het punt staat om te slaan naar pure negativiteit.
Ik weet zeker dat er meer met het probleem zitten waar ik mee zit en dat niet elke narcist in en in slecht is, zoals het af en toe lijkt. We zijn tenslotte ook gevormd door wat er op ons bordje lag.
Ik zou graag meer schrijven als er belangstelling voor is en mensen helpen met hetzelfde probleem bij uzelf of partner. Misschien geeft deze info u een beetje gemoedsrust.

Click here to read or post comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to Heeft u iets aan deze oplossingen?.


Read here about all disclaimers relevant to this site:

LegalDisclaimers.html


If you want you can follow me on Twitter. I usually tweet in a serious way: whenever there is any news to share, being either about brain injury, emotional problems, abnormal behavior or other morality issues. Click on the link below:

Als u wilt kunt u me ook op Twitter volgen. Ik tweet eigenlijk alleen serieuze zaken, of dat nu nieuws is over hersenletsel, emotionele problemen, abnormaal gedrag of andere ethische zaken. Klik op onderstaande link:

https://twitter.com/fckovacs