het ravijn

by d.
(nederland )

Ik heb vanavond een eind gemaakt aan mijn narcistische relatie .


Ik zit dus volop in het verdriet . Het lijkt wel alsof ik in een ravijn ben gevallen .
Want ondanks dat ik verstandelijk weet dat ik , voor mijn eigen gezondheid , moet stoppen met deze destructieve relatie , voelt het als een enorme leegte ..
Het lijkt haast op een verslaving . Alsof ik aan het afkicken ben van een ziekmakend maar "prettige" gewenning .
Met recht tussen aanhalings tekens , want er is weinig prettigs aan een relatie die draait om de ander . Die draait om please gedrag tot in het absurde en dan nog de kous op je kop krijgen .
Het is nooit genoeg , hoeveel je ook geeft , hoeveel empathie je ook ten toon spreid . Hoeveel je ook van hem ( in mijn geval ) houdt !!

Ik leerde hem kennen als een super lieve , leuke , rustige en invoelende man . Hij plaatste me op een voetstuk en door hem voelde ik mezelf leuker , sprankelender en geliefder .
Nou dat duurde totdat ik ging samenwonen met hem .
Toen begon de ellende .

Binnen no time begon hij de gedragsregels te bepalen .
niet zo transparant hoor , maar werd ik emotioneel gechanteerd .

Ik had bv een vaste avond dat ik iets ging doen , maar omdat ik de liefde van zijn leven was , werd hij er zo blij van als ik gezellig bij hem bleef..
Wilde ik dan toch gaan , dan werd hij verbaal vals , als ik dan
door zijn vernederingen me miserabel voelde en geen zin meer had ,
wierp hij zich weer op als redder van de avond .
Het liefst had hij dan nog dat ik hem bedankte voor het "bijsturen"van mij .
Het kwam er eigenlijk altijd op neer dat ik zijn behoeftes moest aanvoelen , delen en ook nog moest uitvoeren alsof het mijn behoeftes waren .
Na 4 jaar met hem samengewoond te hebben trok ik het niet meer .
met veel pijn en moeite heb ik mezelf los gemaakt van hem .

Om er 2 jaar na dato weer in te tuinen ! ( dit keer een lat relatie ) Hij was veranderd , en dat leek ook zo .. tot enkele maanden geleden ik begon juist weer vertrouwen te krijgen ... Het gedrag kwam gewoon weer terug.
weer oninvoelbaar gedrag , weer verwijten , weer controle , weer dwingend , weer meer manipuleren enz...
vandaar dat ik vanavond de knoop heb doorgehakt
IK ben van plan het dit keer wel vol te houden ! Het heeft mij al enorm geholpen om al jullie verhalen te lezen en kennis te vergaren over de stoornis .

Click here to read or post comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to Heeft u iets aan deze oplossingen?.


Read here about all disclaimers relevant to this site:

LegalDisclaimers.html


If you want you can follow me on Twitter. I usually tweet in a serious way: whenever there is any news to share, being either about brain injury, emotional problems, abnormal behavior or other morality issues. Click on the link below:

Als u wilt kunt u me ook op Twitter volgen. Ik tweet eigenlijk alleen serieuze zaken, of dat nu nieuws is over hersenletsel, emotionele problemen, abnormaal gedrag of andere ethische zaken. Klik op onderstaande link:

https://twitter.com/fckovacs