Comments for Het verwerken van onmogelijk verdriet en pijn

Average Rating starstarstarstarstar

Click here to add your own comments

Jan 06, 2014
Rating
starstarstarstarstar
verdriet en pijn
by: Anonymous

Ben 6 jaar geleden de man van mijn dromen tegengekomen, dacht ik. Twee jaar later begon het en het hield niet meer op met je te kwetsen, je zelfvertrouwen af te nemen enz...
Gaan uit elkaar voor tijd en na 9 maanden, wil de scheiding inzetten en we besloten toch maar verder te gaan. Hij had van zijn fouten geleerd !!! Ben nu een jaar verder en zijn weer uit elkaar, maar nu zet ik er een punt achter. Hou het niet meer vol, de ideale man aan de buitenkant (de meeste mensen vinden hem geweldig, leuk en zo vrolijk) en tegen mij maar onder uit halen en genieten als ik me verdrietig voel. Ook ik schrijf een boek vol, maar de meeste mensen kunnen en willen dit niet geloven dat een narcist zo kan zijn. Hoe is het mogelijk dat een narcist geen verbinding, empathie en echte liefde voor je heeft, want hij kan het wel naar de buitenwereld spelen !
Wens allen die hier mee te maken hebben kracht en veel liefde.

Oct 08, 2013
Rating
starstarstarstarstar
redden wat er te redden valt (met een N)
by: Ankie

Ik zit ook, bij vlagen, nog met die woede erover. Maar deze probeer ik zo snel mogelijk weer los te laten omdat het je anders zo blokkeert, het maakt je leven van nu negatief.

Ook ik ben een resolute persoon, iemand die doortastend is. Ik denk dat ik daarom teveel bagage op me nam. Ik dacht dat ik de boel kon bijsturen en gaf niet alleen mijn ex de gelegenheid om telkens onze relatie "op zijn kop" te zetten (door houding en gedrag), maar ook mezelf steeds meer ruimte om grenzen op te trekken van het toelaatbare. In dat opzicht kun je ook zeggen: die gelegenheid gaf ik zelf, uitsluitend omdat ik de relatie niet wilde los laten met het adagio "redden wat er te redden valt".

Problematisch werden de voortdurende herhalingen. Eigenlijk werd alles alleen maar erg en moest het echt tot een climax komen, voordat ik kon vertrekken. Heb daar geen moment spijt van, alleen soms wel verdriet. Maar het was vechten tegen de bierkaai, niets hielp. Dit geeft troost, vreemd genoeg. Dat niets hielp. Enough is enough.

Oct 08, 2013
Rating
starstarstarstarstar
narcist doorgrond
by: Anonymous

Ik ben volop bezig met loslaten, en ik zit net in een achtbaan, de woede, het onbegrip de pijn het verdriet ben ik bijna voorbij maar je blijft met de vraag zitten waarom je je grenzen steeds hebt verlegd terwijl je met andere dingen zo resoluut bent... ik was totaal in zijn ban..

Aug 30, 2013
Rating
starstarstarstarstar
laag zelfbeeld gecreeerd
by: Anonymous

Het gaat niet om vrouwen of mannen met een laag zelfbeeld. Het gaat erom dat narcisten zorgen dat je een laag zelfbeeld krijgt. Dat gaat op een hele slinkse manier. Ze zorgen dat je gek van ze bent, dan maken ze je onzeker en komen de problemen. Jij hebt niemand meer en staat er alleen voor. De narcist heeft je ingepalmd en misbruikt je voor al zijn of haar doeleinden. Jij hebt geen recht van spreken meer en je relatie is alleen oke als jij doet wat hij verwacht.

Kleine kinderen zijn het! Al hun manieren zijn onecht/zielloos. En het gaat nog veel verder... Wie verwacht nou dat mensen zielloos kunnen zijn. Niemand toch. Daar trapt een ieder normaal mens in omdat we allemaal een 'normaal' leven willen leiden. Waarom blijven we toch de schuld bij onszelf zoeken. Je bent bij een narcist nooit schuldig aan iets. Je moet alleen weer even ontnuchterd worden. Zo gehersenspoeld word je!

Click here to add your own comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to Heeft u iets aan deze oplossingen?.

Return to Het verwerken van onmogelijk verdriet en pijn.


Read here about all disclaimers relevant to this site:

LegalDisclaimers.html


If you want you can follow me on Twitter. I usually tweet in a serious way: whenever there is any news to share, being either about brain injury, emotional problems, abnormal behavior or other morality issues. Click on the link below:

Als u wilt kunt u me ook op Twitter volgen. Ik tweet eigenlijk alleen serieuze zaken, of dat nu nieuws is over hersenletsel, emotionele problemen, abnormaal gedrag of andere ethische zaken. Klik op onderstaande link:

https://twitter.com/fckovacs