Het verwerken van onmogelijk verdriet en pijn

by Ankie

Anders dan bij "gewone scheidingen", of relatiebreuk, is de breuk met een N.


Naast het verwerken van het afscheid, en allerlei ander 'gedoe', verhuizen, spullen inpakken, advocaat inschakelen, je financien op orde brengen, blijf je zitten met een after-shock.

Uit vele berichten van vooral vrouwen, blijkt dit het geval.

De ontluistering.
De chaos en verwarring die een relatie met een N is geweest.

Het is zo pijnlijk om te moeten constateren dat je zoveel niet geweten hebt, toen je aan die verhouding begon. Het zijn ook niet allemaal vrouwen met een laag zelfbeeld. Hoewel die misschien sneller gevoeliger zijn voor de complimenten en extreme aandacht, die je van een N krijgt in het begin. In de verliefdheidsperiode. Dan functioneert hij het best. Hij weet precies wat een vrouw nodig heeft!

Als die tijd voorbij is, en je gaat werkelijk een relatie opbouwen met afspraken, wederzijds, begrip en zoveel andere dingen, dan merk je snel dat je er alleen voor staat. Dat hij niet die inspanningen doet, die nodig zijn om tot verdieping te komen.
Laat staan dat hij echt iets voor je over heeft, ook financieel. De dure kado's zijn weg, je moet zelf om veel dingen vragen.

Daarom kocht ik in die periode van alles maar voor mezelf (wat normaliter ook van je man te verwachten viel).

Ik moet de kater nog verwerken.

Ik zit dus met twee katers.
Misschien wel drie katers.
De breuk en het afscheid, de ontgoocheling en de teleurstelling die buitengewoon is, een zeer lange herstelperiode om weer in evenwicht te komen.

Ik raad iedereen aan om met een n te breken.
Hun empathie gevoel is vaak eigenbelang. Niets anders. Helaas.

Click here to read or post comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to Heeft u iets aan deze oplossingen?.


Read here about all disclaimers relevant to this site:

LegalDisclaimers.html


If you want you can follow me on Twitter. I usually tweet in a serious way: whenever there is any news to share, being either about brain injury, emotional problems, abnormal behavior or other morality issues. Click on the link below:

Als u wilt kunt u me ook op Twitter volgen. Ik tweet eigenlijk alleen serieuze zaken, of dat nu nieuws is over hersenletsel, emotionele problemen, abnormaal gedrag of andere ethische zaken. Klik op onderstaande link:

https://twitter.com/fckovacs