hoe beëindig je een relatie met een narcist? schreeuw.......

by Anoniem
(Nederland )

Ik heb de afgelopen tijd veel gelezen over narcisme, omdat ik een jaar geleden mijn relatie met een narcist heb beëindigd. Ook dit verliep dramatisch, want ik heb hem letterlijk op straat gezet met behulp van mijn kinderen. De opluchting was groot. Maar goed ook dat we dat mochten meemaken, want zijn woede is nu alom aanwezig. Ik ben niet van plan toe te geven aan alle dreigementen, vleierijen en onverwachte situaties, maar ik moet toegeven dat ik ontzettend bang ben. Ik besef nu pas hoe agressief deze man is. Hoe lang gaat dit duren?


Toch wil ik hier een positieve tip geven. Want slachtoffer of niet, je kunt hier uit komen. Je hebt namelijk een voordeel. Deze mensen hebben geen gevoel.

Ik heb ontdekt dat als ik mijn 'masker' gezicht opzet, hij niet weet wat hij met me aan moet. Het is frappant hoe weinig gevoel deze mensen hebben, want ieder normaal mens zou merken dat ik dood ga van angst.
Schreeuwen helpt trouwens ook. Hij valt dan stil, letterlijk stil. Het gaf mij de tijd om om te draaien en weg te rennen. Bizar, want ook hier zou een normaal mens op zijn minst terug schreeuwen, hij niet.

Ik merkte dat zo weinig gevoel van hem in mijn voordeel werkte. Door mijn 'masker' en hem NIET te voorzien van informatie zag ik hoe het hem verzwakte. Het heeft een half jaar geduurd, maar nu hij weer een aantal aanhangers om hem heen heeft, is zijn woede weer extreem gegroeid. Ik zelf ben ondertussen aangesterkt en zie nu hoe ziek hij is. Triest gewoon. Hoewel ik weet dat ook deze periode weer voorbij zal gaan, ben ik bang. Door me te omringen met mensen hoop ik dat hij me niets aan doet. Want ook dat helpt. Hij doet namelijk niets wanneer anderen erbij zijn. Alleen als ik alleen met hem kom te staan, moet ik vrezen voor mijn leven. Dit is niet dramatisch bedoeld, maar gewoon een feit.
Hoewel ik bang ben, leef ik toch mijn leven. Mijn werk, wandelen met mijn hond, breien en piano spelen helpen mij er door heen. En ik kan genieten van kleine, alledaagse dingen als de zon, bloemen en de mensen, die om mij heen staan.

Ik wil hier graag een positieve boodschap afgeven, want het lukt je om er uit te komen. Het duurt een tijd, maar hou vol. Zet je masker op, zodra je hem in de buurt hebt. Zorg dat je omringd bent door mensen. Schreeuw en draai je om. Ga niet in discussie, maar zorg er voor dat je je eigen huisvesting vindt, waar je je veilig voelt. Laat zo zien dat hij geen vat op je heeft. Dan lukt het je om eruit te komen.

Click here to read or post comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to Heeft u iets aan deze oplossingen?.


Read here about all disclaimers relevant to this site:

LegalDisclaimers.html


If you want you can follow me on Twitter. I usually tweet in a serious way: whenever there is any news to share, being either about brain injury, emotional problems, abnormal behavior or other morality issues. Click on the link below:

Als u wilt kunt u me ook op Twitter volgen. Ik tweet eigenlijk alleen serieuze zaken, of dat nu nieuws is over hersenletsel, emotionele problemen, abnormaal gedrag of andere ethische zaken. Klik op onderstaande link:

https://twitter.com/fckovacs