Hoe een narcistische collega een afstandsbediening op je richt

by S.
(Maastricht)

Een nieuwe collega oefent een druk uit op mij door spanning te creeeren. Ik ga met mijn collega's hartelijk en amikaal om en hij maakt het me onmogelijk dat ook met hem te doen. Immers: dat betekent gelijkwaardigheid en dat kan natuurlijk niet voor de heer Narcist. Hij moet boven mij staan, of wil bewonderd worden.


Dus geeft hij een dame een compliment. (mij dus)

Welke vrouw voelt zich niet gevleid? Maar ik ben gelukkig getrouwd. Ofwel; ik ben heus wel even gecharmeerd maar verder niet zo onder de indruk. Het verandert niet mijn gedrag naar hem ten opzichte van de rest.

Echter is daarna door de persoon in kwestie al snel het spelletje in gang gezet van het aantrekken - afstoten terwijl ik daar nooit om heb gevraagd. Maar daar is de enorme tension.. ik kijk maar weg als ik hem tegenkom omdat hij dat van de een op andere dag bij mij ging doen.

Ondanks dat ik niet goed ben in negeren en wegkijken kan ik niet anders. Geen zin om onderdanig gedrag te vertonen, laat staan om me te laten manipuleren. Ik spiegel zijn gedrag, daar komt het op neer. Ik merk dat het energie zuigt, en afleidt.

Conclusie: hij vertoonde eerst aardigheid en daarna 'onschuldig' flirtgedrag. Terugdenkend was dit vlak na een moment waarop hij mijn aandacht verwachtte en niet kreeg doordat ik met een andere collega in gesprek ging. (ik voelde zijn blik op dat moment en die stond op 'not amused', hoe subtiel ook)

Het compliment was natuurlijk bedoeld om alsnog mijn aandacht op zichzelf te vestigen...

Ook hoort hij zichzelf graag praten, en is opschepperig. Er wordt een drietal sporten beoefend door diverse collega's en dus soms ook besproken door sommige collega's en ineens doet hij alledrie die sporten!!

Dat gaat er bij mij niet in. Dat is het kameleon-effect. Iedereen naar de mond praten.. Flinterdun karakter als je het mij vraagt.

De pathologische leugenaar komt hier om de hoek kijken. Ik moet me echt inhouden om hier niet sceptisch over door te vragen met het doel hem snoeihard te ontmaskeren... Dat moment volgt misschien nog wel in een latere fase.

Ik heb ervaring met een narcistische moeder en heb ook aan het eind van de pubertijd een korte relatie gehad met iemand die ik later als narcist identificeerde. Gelukkig kon ik me daarvan losmaken na 2 maanden.

Na een hoop jaren onderzoek later (ik kon maar niet de vinger leggen op wat mijn moeder mankeerde) leerde ik de grillen kennen van narcisme. Dus nu valt deze nieuwe collega bij mij al snel door de mand. Maar het zal niet meevallen om anderen op de afdeling hiervan te overtuigen vrees ik. Hij weet zich goed te presenteren. Zo goed, dat ook ik het zelfs niet meteen door had, terwijl ik dacht narcisten ondertussen meteen te herkennen.

Voordat hij er was voelde ik me als een vis in het water op mijn werk, nu voel ik me altijd een beetje bedreigd. In het begin leek hij een prima collega, maar het tegendeel is waar. Het gevoel dat ik niet helemaal mezelf meer kan zijn. Dat is dus manipulatie... Alsof er een afstandsbediening op je gericht wordt die bepaalt hoe je je gedraagt.

Dat verpest de sfeer al een beetje en dit heeft hij dus al voor elkaar binnen 2 maand. Wat zal hij op de langere termijn voor schade aanrichten op onze afdeling?

Click here to post comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to Herkent u de problemen?.


Read here about all disclaimers relevant to this site:

LegalDisclaimers.html


If you want you can follow me on Twitter. I usually tweet in a serious way: whenever there is any news to share, being either about brain injury, emotional problems, abnormal behavior or other morality issues. Click on the link below:

Als u wilt kunt u me ook op Twitter volgen. Ik tweet eigenlijk alleen serieuze zaken, of dat nu nieuws is over hersenletsel, emotionele problemen, abnormaal gedrag of andere ethische zaken. Klik op onderstaande link:

https://twitter.com/fckovacs