Hoe help ik een narcistisch mishandelde vriend?

by s
(Netherlands)

Ik heb een lange vriendschap met iemand waarvan ik vermoed dat hij psychisch mishandeld wordt door zijn narcistische vriendin.

Ze domineert zijn hele leven, heeft al zijn vrienden/vriendinnen weggejaagd. Ze heeft zichzelf volledig afhankelijk gemaakt van hem door bij hem in te wonen, te breken met haar familie, gebruikt zijn auto, bepaalt alles en zodra ze iets voor hem doet moet dat aan iedereen duidelijk worden gemaakt. Ze werkt bijna niet meer bij haar eigen werk, hij heeft een eigen bedrijf en zij heeft zich er zo ingewurmd dat zij hem thuis maar ook in zijn bedrijf 24/7 in de gaten kan houden en volgt hem dan ook overal. Het is met de jaren erger geworden. Bijna al zijn werknemers en klanten lopen uiteindelijk weg door haar dominante en narcistische gedrag, want zodra er iemand is die haar tegenwerkt wordt die op slinkse wijze eruitgewerkt met hele uitgenaste trucjes en leugens en vooral halve waarheden, die ze bij navraag door hem precies zo weet te draaien dat zij vrijuit gaat. Ook heeft ze een clubje mensen om zich heen verzameld waar ze poeslief mee doet en zielige verhalen ophangt, die haar dan ook echt geloven. Ik geloofde haar verhalen ook ooit. Nu heeft haar vriend verteld hoe de vork in de steel steekt en zie ik duidelijk dat alles 1 grote poppenkast is bij haar.
Hij wil stoppen met haar, maar zodra het te heet wordt onder haar voeten dan kruipt zij in een slachtofferrol en zorgt dat ze zielig gevonden wordt, ze bedoelt alles zo goed, anders heeft ze niks meer, tot zelfs aan poging tot suïcide aan toe in bijzijn van klanten. Dit meldt ze vervolgens aan klanten en zo loopt zijn bedrijf gevaar.
Mijn vriend is ten einde raad en vertrouwt niemand meer. Met mij mag hij niet meer praten van haar, dus wij doen dit heel soms stiekem. Hij ziet zijn toekomst somber in en is bijna helemaal geïsoleerd aangezien zij bijna altijd 24/7 aanwezig is. Hij weet dat ik er voor hem ben, alleen ik kan niks doen denkt hij.
Ik zou er alles aan willen doen om hem te helpen.
Ook heb ik een groepje mensen om mij heen verzameld, die ook slachtoffer zijn geworden van haar narcisme. Alleen niemand durft wat of weet wat te kunnen doen om te helpen.

Heeft iemand een tip?Click here to post comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to Heeft u iets aan deze oplossingen?.


Read here about all disclaimers relevant to this site:

LegalDisclaimers.html


If you want you can follow me on Twitter. I usually tweet in a serious way: whenever there is any news to share, being either about brain injury, emotional problems, abnormal behavior or other morality issues. Click on the link below:

Als u wilt kunt u me ook op Twitter volgen. Ik tweet eigenlijk alleen serieuze zaken, of dat nu nieuws is over hersenletsel, emotionele problemen, abnormaal gedrag of andere ethische zaken. Klik op onderstaande link:

https://twitter.com/fckovacs