Comments for Hoera ik ben narcist!!

Average Rating starstarstarstarstar

Click here to add your own comments

Sep 18, 2014
Rating
starstarstarstarstar
Hoera, ik ben....
by: ed

Zou wensen, dat iemand mij eens serieus zou nemen. Zou luisteren naar mijn nieuw ontdekte ik.

Na een leven vol ellende en verdriet, weet ik sinds een kleine 2 jaar: Ik ben een Narcist, geloof me, ben er echt heel goed in;) .

Ja idd, Hoera, wat een verlossing, weet nu eindelijk, waarom altijd alles verkeerd loopt/liep. Het lag aan mij....écht!!

Heb ik het geweten, altijd al? Ja hoor, zou liegen als ik nee zei. Heb ik begrepen waarom altijd ik?
Nee, natuurlijk niet, men heeft mij voor zoveel naars uitgemaakt, mij het leven soms zo zuur gemaakt, altijd weer iets, opnieuw moeten beginnen, het vrat mij op. Hoe moest ik nu weten, dat, ik een vreselijk (in mijn ogen nu)nare persoonlijkheidsstoornis meezeulde.
Ik was dan wel die ergerlijke betweter, botter dan beschreven kan worden door mijzelf, vrouwen versierder van hier tot ginder, maar nooit niemand die mij mee sleurde naar een psych om te vragen wat die gek mankeert. Ja, mijn ex-vrouw heeft ooit van een psycholoog te horen gekregen: ga weg bij die man, kan me niet herinneren of ze me ooit verteld heeft waarom ze bij mij weg moest. Had die psycholoog, na een gezamenlijk gesprek( ik mocht een keer mee naar een therapiesessie van mijn (toen) vrouw) reeds een analyse van mij gereed? Had het mij toen verteld, je bent een narcist!!

Ben ik veranderd na bijna 1,5 jaar gerichte therapie, waarbij ik het volledige behandel pad heb doorlopen?

Ja, maar ik ben nog steeds een Narcist, dat besef ik terdege. Ben verschrikkelijk onzeker, denk nu alles wel tig keer over. Wil anderen niet meer krenken, kan mezelf niet meer zijn, hoe zou dat moeten, weet nu niet eens meer wie ik echt ben!!
Er valt zoveel te lezen over narcisme, soms hele confronterende stukken. Heb heel wat uurtjes zitten huilen terwijl ik zat te lezen.
Zo herkenbaar wat geschreven wordt, de pijn, het verdriet, de woede, isolement en vooral de antipathie veroorzaakt door de narcist. Maar lieve mensen en dit is mijn persoonlijke ervaring..ik heb nooit geweten dat ik al die dingen deed, het spijt me nu enorm. Voel me zo verschrikkelijk als ik nadenk over die dingen, dat ik die gedachten met geweld moet bestrijden, het is voor mij al erg genoeg dat ik het besef!!!!!!
Er is niets positiefs aan om een narcist te zijn, je bent het of je bent het niet, dat is mijn mening, hoe je er mee omgaat en om wil gaan is ieder voor zich. Wij narcisten zijn echt niet gevaarlijk, zorg dat de kern juist wordt herkend en behandeld, mij heeft het iig geholpen, maar dat vind ik zelf! Ik ben een Narcist en de mensen die me kennen weten dat ik het nu weet. E.U.

Jan 08, 2014
Rating
starstarstarstarstar
ridicuul
by: Anonymous

Mensen moeten eens ophouden zichzelf te diagnosticeren. U kunt net zo goed een notoire vreemdganger zijn, of last hebben van het Casanova syndroom, of gewoon geen impulsbeheersing hebben. Nu kunt u zichzelf voor uw gedrag excuseren door te zeggen: ik ben een narcist, dus eigenlijk ben ik ziek en moet ik geholpen worden. Laat het diagnosticeren over aan mensen die er verstand van hebben en draag gewoon verantwoordelijkheid voor uw vreemdgaan.
Met vriendelijke groet,
Een psycholoog

Jul 11, 2012
Rating
starstarstarstarstar
Hoerastemming is er natuurlijk niet
by: Anonymous

Met hoera bedoel ik natuurlijk niet dat ik er blij mee ben, maar dat ik weet waar ik aan moet werken!!

Jul 08, 2012
Rating
starstarstarstarstar
Eerlijk maar...
by: Anonymous

Dag A. Ik heb uw naam geanonimiseerd want ondanks dat u hier uzelf heel open en bloot geeft, hoeft niet iedereen uw naam te weten. Wat uw verhaal betreft: goed dat u begint te zien dat uw stijl van omgaan met uw vrouw en anderen niet echt handig is, zelfs pijnlijk voor u en die anderen. En zoals u het schetst lijkt het inderdaad sterk op narcisme. U lijkt blij met de vaststelling van het feit dat uw persoonlijkheid als narcistisch gezien kan worden. Ik hoop (en denk) dat u blij bent hierom omdat u nu hoopt dat u voor deze 'aandoening' behandeld kunt worden. Gezien uw leeftijd is dat echter niet gemakkelijk. Bovendien moet u inderdaad geluk hebben met een psycholoog en/of psychiater: zij moeten een adequate behandeling bij u inzetten. Vermoedelijk werkt een therapievorm waarbij u vooral moet kletsen niet zo goed bij u. Concrete gedragsadviezen en mogelijk ook directieve relatietherapie voor u beiden zou wellicht verstandiger zijn. Als u al veel meer praat met uw vrouw over uw 'zwakheden' en u toont regelmatig berouw en bereidheid om dat gedrag te veranderen, dán lijkt u op de goede weg. Het is wel zo dat het kán zijn dat u blijvend verminderd empathisch vermogen heeft en u daarom steeds weer mensen/partners kunt bedriegen (vreemd gaan). Hier zult u dan zo goed en kwaad als dat gaat mee moeten leren omgaan. Samen met uw vrouw en misschien ook hele goede vrienden. Ik wens u beiden hierbij veel sterkte!

Click here to add your own comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to Herkent u de problemen?.

Return to Hoera ik ben narcist!!.


Read here about all disclaimers relevant to this site:

LegalDisclaimers.html


If you want you can follow me on Twitter. I usually tweet in a serious way: whenever there is any news to share, being either about brain injury, emotional problems, abnormal behavior or other morality issues. Click on the link below:

Als u wilt kunt u me ook op Twitter volgen. Ik tweet eigenlijk alleen serieuze zaken, of dat nu nieuws is over hersenletsel, emotionele problemen, abnormaal gedrag of andere ethische zaken. Klik op onderstaande link:

https://twitter.com/fckovacs