Hoera ik ben narcist!!

by A
(Nederland)

Ik ben inmiddels 50 jaar oud en weet sinds kort dat ik nogal wat narcistische trekken heb! Ik hoorde het woord niet zo lang geleden voor het eerst vallen en vroeg me af wat het precies was. Na veel zoek en leeswerk is de conclusie: ik ben narcist! Naar mijn mening niet van het ergste soort, maar wel genoeg om mijn hele leven tegen problemen aan te lopen en juist op het moment dat alles eigenlijk goed was. Als ik terug kijk zie ik steeds hetzelfde patroon, iets nieuws beginnen, vooral relaties, alles was oke en als dat te lang duurde maakte ik het kapot of ging ik vreemd. Juist de relaties waar ik het meeste verliefd op was werden beeindigd en deden mezelf ontzettend veel pijn. Juist ja, mezelf en natuurlijk ook de andere persoon, maar die had ik waarschijnlijk nodig om mezelf zielig te voelen en een schuldgevoel te creeren waardoor ik uiteindelijk in een depressie terecht kwam. Ik ging naar de psycholoog en kreeg er na 5 uur zitten nog geen woord uit en ben toen tegen het advies in gestopt want ik zag het nut niet in van iedere week een uur huilen en dan weer naar huis gaan. Ik heb toen mijn huidige vrouw leren kennen en we zijn toch al 19 jaar bij elkaar. Ik heb haar verschillende keren erg gekwetst, juist op de momenten dat ze me het meeste nodig had! We zijn samen bij de psycholoog geweest en die zei na een korte analyse dat ik niet wist wat liefde was!! We verklaarden haar voor gek! Ze had me moeten zeggen dat ik een narcist ben en behandeling nodig heb!! Ze zei tegen mijn vrouw dat ik het weer kon doen en ik wist van niks. We hebben hard aan onze relatie gewerkt en vaak wist ik niet waar ik eigenlijk mee bezig was, want ik wist niet wat liefde was. De psycholoog had wat dat betreft zeker gelijk! Ik ben na weer een slippertje weer bij de psycholoog terechtgekomen en na enkele uurtjes tegenover elkaar zitten en niets

zeggen heb ik gezegd 'wat doe ik hier' en ben weer gestopt! Ik geef anderen niet de schuld van wat ik deed maar dames en heren psychologen als jullie het er niet proberen uit te trekken zal er vaak niets gebeuren! Geef maar eens waar voor jullie geld!!

Ik viel onlangs sinds lange tijd (circa 13 jaar) opnieuw in mijn eigen val, ik werd verliefd op een veel jongere vrouw, ging me aanstellen en zielig doen om haar hart te veroveren, ondanks dat ik zei dat ik een prima relatie had. Mijn vrouw zag het waarschijnlijk meteen en ik zag het aan haar dat ze het wist. Het ging op dat moment thuis eigenlijk steeds beter. We praatten steeds meer met elkaar en ik gaf me steeds meer bloot en juist op dat moment gebeurde het weer. Op het moment dat ik wist wat narcisme was vielen de stukjes op hun plaats, ik deed nog bijna een poging om mijn strategie te wijzigen om toch haar hart te veroveren en zag wonderbaarlijk zelf wat ik van plan was en kreeg meteen een hekel aan mezelf. Daarom de titel: Hoera ik ben een narcist want sinds enkele weken sta ik (denk ik tenminste) weer met beide benen op de grond en het lijkt of iemand anders deed wat ik gedaan heb. Ik heb alle scherven weer opgeruimd en ervaar volgens mij eindelijk wat liefde is en gelukkig nu bij mijn eigen vrouw. Ik zie voor het eerst hoe lief, mooi en eerlijk ze is. Ze heeft bijna 20 jaar voor mij gevochten en ik ga er nu voor vechten om te zorgen waar ze recht op heeft en dat ze de laatste tijd ook krijgt. Namelijk respect en liefde van haar man!!IK DUS!! Ze ziet me niet als een narcist! Ik heb me voorgenomen om, als ik enige vorm van mijn oude gedrag weer zie, ga ik naar de psycholoog en zeg ik: IK BEN EEN NARCIST!!! (of iets wat er op lijkt). Ik denk en hoop dat ik kan veranderen omdat ik nu weet wat er mis is!

Click here to read or post comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to Herkent u de problemen?.


Read here about all disclaimers relevant to this site:

LegalDisclaimers.html


If you want you can follow me on Twitter. I usually tweet in a serious way: whenever there is any news to share, being either about brain injury, emotional problems, abnormal behavior or other morality issues. Click on the link below:

Als u wilt kunt u me ook op Twitter volgen. Ik tweet eigenlijk alleen serieuze zaken, of dat nu nieuws is over hersenletsel, emotionele problemen, abnormaal gedrag of andere ethische zaken. Klik op onderstaande link:

https://twitter.com/fckovacs