hoop op een wonder

by Anoniem
(Nederland)

Hallo, ik ben een vrouw van 37 jaar en ik heb sinds 2009 de diagnose ms. Mijn klachten begonnen in het jaar 2000. Wazig zien, steken in m'n hoofd en vermoeidheid.

Ik werkte en sportte in die tijd veel en had een druk sociaal leven. In 2000 is een mri scan gemaakt. Er waren wat kleine littekentjes te zien op de hersenen. Geen reden voor zorgen zei mijn neuroloog, het kan aanleg zijn.
Mijn leven ging voort, de klachten verergerden bij tijden van stress. In 2006 kon ik op een dag niet meer uit bed komen, zo vermoeid. De klachten van steken in mijn hoofd en wazig zien waren ook aanwezig en ik had tintelingen in m'n armen.
Weer een mri scan en een lumbaalpunctie laten maken.
Daar kwam mogelijk ms uit, maar de arts zei dat het ook stress kon zijn, dus ik vermoedde zelf dat het een burn out was. Ik had het ook erg druk gehad op mijn werk en m'n relatie was een paar maanden ervoor geeindigd. Brengt ook stress met zich mee.
Het duurde bijna 2 jaar voordat ik weer full time aan het werk was. Ik bleef last hebben van vermoeidheid en klachten, maar ging door zo goed en zo kwaad het kon. Ik nam een paar keer ontslag op mijn werk, vond weer een andere baan. Dacht steeds dat het te stressvol was.
In 2009 had ik een leuke baan, die overigens ook druk was en bij een bedrijfsuitje zakte ik door mijn benen en voelde me erg onwel.
Ik zag wazig, was misselijk, steken in mijn hoofd, tintelingen en had verlammingsverschijnselen aan mijn rechterkant. De neuroloog stelde definitief de diagnose ms.
Momenteel is het maart 2013. Ik woon sinds kort in een gelijkvloerse woning, wat heerlijk is want ik hoef geen trappen meer op. Ik heb een electrische handbike voor langere afstanden en een rolstoel. Helaas ben ik voornamelijk huisgebonden door het
gebrek aan energie. Sociale contacten heb ik voornamelijk via de mail of sms omdat praten en luisteren me zoveel energie kost.
Ik probeer er het beste van te maken, maar een sociaal isolement ligt op de loer. Op internet probeer ik van alles te vinden wat me zou kunnen helpen. Ik mediteer en probeer zoveel mogelijk positief te blijven. Gelukkig kan ik mijzelf nog douchen en af en toe een boodschapje halen. Ik heb huishoudelijke hulp en lieve familie en vrienden die me helpen en proberen te begrijpen.
Ik voel me wel vaak alleen in mijn situatie omdat het zo lastig uit te leggen is. De wereld is een sociale. Ik kan daar nauwelijks meer aan meedoen. Ik ben heel gauw gestressed, vooral als ik dingen wil doen die niet lukken en ik heb hulp nodig. Of ik heb iets afgesproken met iemand en ik kan het niet nakomen. Daarom spreek ik nauwelijks nog iets af. Ik heb liever niet dat mensen tegen me praten en praat zelf ook liever niet omdat het zo vermoeiend is. Met meerdere pratende mensen tegelijk in een ruimte zijn is al helemaal een crime. Ik kan een gesprek niet meer volgen en het wordt me vaak teveel. Bij één op één gesprekken heb ik het ook, vooral als iemand snel of lang achter elkaar praat. Ik kan het niet meer volgen en het zweet breekt me uit. Van machteloosheid barst ik soms in huilen uit. Een paar dagen uitrusten in mijn eentje zonder te praten helpt een beetje. Hopelijk vind ik iets wat me kan helpen. Ik heb al oordopjes aan laten meten met een filter erin voor in de winkel. Dat is iets rustiger en kan ik de cassiere toch nog verstaan bij het afrekenen. Iedereen die wat in mijn verhaal herkent wens ik veel sterkte en kracht toe. Geef niet op en blijf positief. Wie weet gebeurt er nog eens een wonder.

Click here to post comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to Herkent u de problemen?.


Read here about all disclaimers relevant to this site:

LegalDisclaimers.html


If you want you can follow me on Twitter. I usually tweet in a serious way: whenever there is any news to share, being either about brain injury, emotional problems, abnormal behavior or other morality issues. Click on the link below:

Als u wilt kunt u me ook op Twitter volgen. Ik tweet eigenlijk alleen serieuze zaken, of dat nu nieuws is over hersenletsel, emotionele problemen, abnormaal gedrag of andere ethische zaken. Klik op onderstaande link:

https://twitter.com/fckovacs