Comments for Is mijn vriend een narcist

Average Rating starstarstarstarstar

Click here to add your own comments

May 15, 2017
Rating
starstarstarstarstar
Let it go
by: Anonymous

Hoi S,

Echt zoo herkenbaar wat je over je (ik mag hopen inmiddels ex-) vriend vertelt. Mijn vriend die ik na een relatie van 7 jaar kort geleden heb verlaten, deed precies hetzelfde: mij appen als ik zonder hem uit was of we een nacht niet samen sliepen, met een smoes via een appje checken bij mensen met wie ik had afgesproken of ik ook echt met hen was - puur uit controledwang en wantrouwen. En dat wantrouwen komt weer voort uit projectie, aangezien hij veel tegen mij loog over zijn (mail)contacten met andere vrouwen en meisjes. Ik voelde mij in het begin ook vereerd en geprezen door alle aandacht ook al was die soms verstikkend en op het manische af. Ergens voelde ik ook wel dat het niet helemaal normaal was, maar drukte dat steeds weg omdat het ook allemaal zo verslavend magisch was. Maar als ze zich eenmaal verzekerd hebben van je liefde en toewijding, gaan ze hun aandacht op anderen richten en laten ze jou er een beetje bijhangen omdat dat makkelijk is voor de momenten dat ze even geen aandacht van anderen krijgen. En sinds ik na dat sprookjesachtige begin mijn frustraties en verwarring over hoe de dingen liepen bij hem uitte, werd mij paranoia en veeleisendheid verweten. Ook met andere dingen werd ik op alle mogelijke manieren misleid, geprovoceerd, gemanipuleerd, in verwarring gebracht en gekleineerd. Als dit lang genoegd duurt, begin je uiteindelijk aan je eigen geestesgesteldheid te twijfelen. Ik zou dus zeggen laat hem los nu het nog kan, ook al is het moeilijk. Des te kleiner is de schade die hij achterlaat bij jou. Ik ben pas net begonnen met het verzamelen van de stukjes waarin ik de afgelopen jaren gedesintegreerd ben!

Nov 28, 2016
Rating
starstarstarstarstar
Herkenbaar
by: Anonymous

Heel herkenbaar, ik zou zeggen kies voor jezelf en vlucht nu het nog kan, en hou jezelf niet langer voor de gek met de mooie dingen, het is een spel uiteindelijk ga je er aan onderdoor. Geloof me ik viel alleen maar voor narcisten en zij voor mij.. nu na al die jaren haal ik ze er zo uit. Als je genoeg om jezelf geeft stap je zo snel mogelijk uit deze destructieve relatie. Groetjes C.

Aug 05, 2016
Rating
starstarstarstarstar
Reactie aan Anonymous
by: S

Hoi Anonymous

Bedankt voor je reactie...ik heb daar veel aan omdat ik zo besef dat ik niet gek ben.
En wat jij zegt...hij zit op moment in Hawaii waar ik stiekem wel blij om ben. Maar alsnog hangt hij hele dag of nacht op de whatsapp of telefoon. Soms als ik indd een dag rust neem...krijg ik indd een app hey stille en wat ik aan t doen ben.

De keren dat ik hem een paar dgn niet sprak omdat ik dacht ermee klaar te zijn of dat hij beledigd was. Ik indd weer helder en realistisch kon nadenken en wetende dat hij niet goed voor me is. Maar ik vind het zo moeilijk om los te laten. Omdat hij alles weer goed praat en precies zegt wat ik wil horen. Maar ook als ik eerlijk ben een beetje bang ben voor hem om tegen hem in te gaan. Omdat soms spreken we samen dingen af en dan wil hij steeds meer. Hoop dat je me begrijpt. En natuurlijk vind ik hem ook nog steeds heel leuk.

Ik ben blij dat ik er na een half jaar al achter kom dat hij niet helemaal oke is zeg maar. Maar ik heb een sterke aantrekkingskracht met hem en hou van een man die dominant is waar ik niet snel over heen loop. Ik ben wel door vriendinnen ook gewaarschuwd.Maar ik geloof dingen pas als ik daadwerkelijk hoor dat ik niet uitmag gaan of hij geweld gebruikt. Nu heb ik nog steeds de hoop dat alles goed komt. En omdat ik een vechter ben ook voor de liefde ik wil t laten slagen :( en als hij zegt dat ik bij hem hoor dan denk ik dat ik er gewppn elk moment mee kan stoppen als ik niet meer zou willen.


Groetjes S

Aug 04, 2016
Rating
starstarstarstarstar
Info controleren
by: Anonymous

Hallo s,

Ik denk dat je zoveel beter verdient dan die man.

Je hebt al hele waardevolle opmerkingen gehad.

Wat ik zou doen is info die hij geeft, controleren. Je merkte al het klopt nogal eens niet. Hebben zijn ouders een hotel? Etc...

Doorgaans is t zo dat als iemand zo achterdochtig is naar jou toe, zonder reden, dan doet ie die dingen waarvan hij jou verdenkt heel vaak zelf. Hij weet hij is niet te vertrouwen, dus waarom jij wel?.. In zijn gedachten.

Als je zult constateren dat hij in veel oneerlijk is, zal het makkelijker zijn hem op te geven. Vertrouwen over en weer is immers de basis v een relatie, elke relatie.

Wat je beschrijft klinkt ziekelijk, narcistisch. Soms helpt het een paar dagen time out te nemen.... Ik snap, moeilijk bij hem.... Dan heb je wat meer emotionele afstand en je onderbewustzijn krijgt ook de kans zijn werk te doen.

Ik hoop dat je in zo een situatie niet naar Hawaii gaat. Blijf hier posten als je wilt, schrijven maakt dingen vaak helderder omdat je dan oa langzamer denkt. Maak gebruik v reacties v anderen en lees de berichten over narcisme v anderen.

Het klinkt niet gezond, hij is instabiel, controlerend, bezitterig, ik geloof niet dat zo iemand in staat is tot een liefhebbende relatie. En die zou jij je wensen, toch?

Ik weet hoe moeilijk het kan zijn....

Heel veel sterkte!


Aug 04, 2016
Rating
starstarstarstarstar
wegwezen !!
by: Anonymous

ik kan alleen maar zeggen : wegwezen !!
Je verhaal is zeer herkenbaar voor mij en geloof me , op het moment dat hij jou geisoleerd heeft heb je geen leven meer !
Ik heb 2 jaar geleden afscheid genomen van mijn narcist en tot op de dag van vandaag ben ik er nog blij om ( ondanks alle pijn )

Aug 04, 2016
Rating
starstarstarstarstar

by: Feri

dag S,

ik vind het altijd verbazend als ik zoiets lees. Kijk simpelweg naar zijn daden: kijk eens hoe agressief hij is als hij tegen wordt gesproken, als je niet bereikbaar bent als je uitgaat. Alleen dát al geeft aan dat hij niet écht aardig en stabiel is. Bovendien: hij werkt illegaal, vechtsport, kom op: word wakker.
Iemand kan nog zo aardig zijn naar jou toe op bepaalde vlakken, maar hij moet in álles aardig zijn en tegen kritiek kunnen zónder dat hij zeer boos wordt.
Maar ja, als jij hem op bepaalde vlakken toch leuk vindt...het is jouw eigen keuze om met zo'n iemand je leven te delen. Ik zou zeggen: lees nog maar eens goed het stuk over narcisme en denk vooral goed na wanneer en hóe boos hij werkelijk kan worden op jou. Vraag jezelf af of je dat vaker wilt...
groet, Feri

Click here to add your own comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to Heeft u iets aan deze oplossingen?.

Return to Is mijn vriend een narcist.


Read here about all disclaimers relevant to this site:

LegalDisclaimers.html


If you want you can follow me on Twitter. I usually tweet in a serious way: whenever there is any news to share, being either about brain injury, emotional problems, abnormal behavior or other morality issues. Click on the link below:

Als u wilt kunt u me ook op Twitter volgen. Ik tweet eigenlijk alleen serieuze zaken, of dat nu nieuws is over hersenletsel, emotionele problemen, abnormaal gedrag of andere ethische zaken. Klik op onderstaande link:

https://twitter.com/fckovacs