Jezelf coachen tijdens het autorijden helpt mij om mijn aandacht erbij te houden

In september 2007 heb ik een hersenbloeding gehad waardoor ik niet meer mocht autorijden. Daarvoor heb ik altijd gereden ongeveer 24 jaar. Sinds februari heb ik de hele reeks van medische keuringen en npo's gehad, rijlessen en uiteindelijk een rijtest afgelegd waardoor ik nu voor 3 jaar een rijgeschiktheidsbevoegdheid heb gekregen. Ik rijd nu in een kleine auto (Suzuki Alto) in Den Haag, dus best wel een drukke omgeving met veel eenrichtingswegen, verkeerslichten en -pleinen, en ook onvoorspelbare verkeersdeelnemers. Ik heb veel steun gehad aan mijn rijinstructeur. Hij raadde me aan om het autorijden rustig op te bouwen en elke dag een stuk te rijden. Het gaat steeds beter en de afstanden worden nu ook langer en ik kan me best goed in het stadsverkeer bewegen. Voor mijn cva reed ik automatisch maar ik merk als ik dat nu doe, dan raak ik de controle kwijt (slingeren of te sloom rijden). Dus wat ik nu doe is mezelf coachen, net zoals de rijinstructeur dat doet, bijv. naar links, zijn er fietsers, nader ik een zebrapad, zijn er voetgangers, bij een kruispunt rechts heeft voorrang enz.. Voor mijn gevoel ben ik daardoor nu een betere automobilist geworden dan voorheen, de verbaasde gezichten van fietsers en voetgangers als ik netjes stop. Afleidende factoren zoals een radio heb ik niet in de auto. Tot nu toe heb ik niet veel gereden op de snelweg. Ik vind dat best spannend en merk dat ik erg moet wennen aan de snelheid. 80 - 90 km is voor mij hard genoeg, maar ik weet dat 100 km het beste is om mee te rijden met het verkeer. Dus wat dat betreft moet ik dat ook weer opbouwen.

Click here to read or post comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to Herkent u de problemen?.


Read here about all disclaimers relevant to this site:

LegalDisclaimers.html


If you want you can follow me on Twitter. I usually tweet in a serious way: whenever there is any news to share, being either about brain injury, emotional problems, abnormal behavior or other morality issues. Click on the link below:

Als u wilt kunt u me ook op Twitter volgen. Ik tweet eigenlijk alleen serieuze zaken, of dat nu nieuws is over hersenletsel, emotionele problemen, abnormaal gedrag of andere ethische zaken. Klik op onderstaande link:

https://twitter.com/fckovacs