JIJ WORDT VERKLAARD VOOR GEK, NIET DE NARCIST!

by Lisa
(Netherlands)

Ik woon al ruim 20 jaar met een narcist en weet pas sinds een klein jaar dat hij narcistisch is. Alle puzzelstukjes pasten in elkaar. Alles wordt zo verdraaid dat het lijkt dat JIJ degene bent die gek is en stom is. En je gelooft het zelf ook nog. Een narcist weet niet beter en gelooft zichzelf daarom dat wij daarin trappen. Ik heb ook een klap gehad maar vond zelf wel dat ik het verdiende. Ik had mezelf immers ook met praten in kunnen houden. Ook heb ik zelf wel eens de neiging gehad hem aan te vallen of gooide zelf met spullen. Gewoon om de onmacht. Een narcist neemt zelf nergens verantwoordelijkheid voor. Alles ligt bij de ander. En op dat moment kleineer je jezelf ook. Een narcist is een klein kind dat zijn zin wil hebben en weet precies hoe die dat voor elkaar moet krijgen. Pas als je echt niets meer om een narcist geeft, zie je het kinderlijke gedrag pas en denk je 'dat ik daar aan meegedaan heb!'Mijn man heeft nooit om de kinderen gegeven maar als hij iets van hen moest dan kocht hij ze als ware eerst om. Ik heb 2 jongens en voor hen is het heel moeilijk te begrijpen. Dat vind ik misschien nog wel het ergste! Zelfs mijn omgeving kan het niet helemaal begrijpen. En wat heb ik gedaan? Waarom heb ik dit toegelaten? Hoe kan ik hem nou lief hebben gehad terwijl hij niet eens weet hoe liefde te geven? Omdat hij jaren met mij heeft gespeeld. Ik was op momenten het liefste meisje van de wereld en perfect, dan weer een kutwijf en kon hij mij wel kapot maken. Hoeveel ik wel niet uitgescholden ben! De grootste schaamte is dat je het zelf toegelaten hebt! Ben je dan zo onzeker dat je zulke mensen met je laat spelen? Narcisten maken je onzeker, doen net of ze je helpen maar bij alles heeft hij een bedoeling... Liefde laat niet met zich spelen! Heb jezelf lief!


Sterkte, Lisa

Click here to read or post comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to Heeft u iets aan deze oplossingen?.


Read here about all disclaimers relevant to this site:

LegalDisclaimers.html


If you want you can follow me on Twitter. I usually tweet in a serious way: whenever there is any news to share, being either about brain injury, emotional problems, abnormal behavior or other morality issues. Click on the link below:

Als u wilt kunt u me ook op Twitter volgen. Ik tweet eigenlijk alleen serieuze zaken, of dat nu nieuws is over hersenletsel, emotionele problemen, abnormaal gedrag of andere ethische zaken. Klik op onderstaande link:

https://twitter.com/fckovacs