leven en verlaten van de narcist

by N
(Nederland)

n.a.v. een verhaal in Linda Magazine waarin Karina van Dreemel vertelt over haar relatie met een Narcist, en hierover een boek heeft geschreven, heb ik online de volgende reactie achtergelaten:

"Op het moment dat je er midden in zit, voel je dat het niet helemaal klopt en je onrecht wordt aangedaan.... toch kun je de vinger er niet op leggen. Naar de buitenwereld toe lijkt het een super partner, alleen mensen die je ECHT goed kennen, hebben door dat er iets niet klopt en proberen het je te vertellen, in mijn geval verdedigde ik hem dan ook nog. Ook hier maakte hij dan dankbaar gebruik van, op een slinkse manier zorgde hij er wel voor dat die contacten wegvielen of oppervlakkiger werden...
Totdat ik door kreeg dat zelfs mijn kids er onder leden en ik ze niet voldoende kon beschermen tegen hun vader die totaal onberekenbaar was, heb ik me geprobeerd los te maken van hem. Maar wanneer hij merkte dat het menens was, zette hij weer een charme-offensief in en beloofde beterschap, even werd ik weer op handen gedragen, was hij weer een leuke vader, totdat hij dat spelletje niet meer kon volhouden.... het heeft in totaal 4 jaar geduurd voor ik definitief voor mijzelf en mijn kinderen heb gekozen, dat was de beste keuze in mijn leven, alhoewel het heel zwaar was... Nog steeds probeert hij af en toe deze grip op mij te krijgen door te manipuleren en te liegen, maar ik ben er nu gelukkig immuun voor nu. Dat mede dankzij mijn huidige partner, met wie ik een gelijkwaardige relatie heb en waarbij ik en de kinderen niet meer op de tenen hoeven te lopen en onszelf kunnen zijn. Hij is meer vader voor de kids dan hun echte vader ooit geweest is. Stabiel en betrouwbaar, die ook zegt waar het op staat als het nodig is op een rechtvaardige manier maar ze vooral lief heeft en ze respecteert. Het was een harde levensles, dat zeker, maar durf oprecht te zeggen dat ik weer gelukkig ben en deze negatieve ervaringen mij alleen sterker gemaakt hebben.
Nu maakt iemand gebruik van lieve, sociale eigenschappen en geen misbruik! Tevens maak ik gebruik van die van hem!!! Gelijkwaardigheid vol liefde en vertrouwen, zo belangrijk!"

Click here to post comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to Heeft u iets aan deze oplossingen?.


Read here about all disclaimers relevant to this site:

LegalDisclaimers.html


If you want you can follow me on Twitter. I usually tweet in a serious way: whenever there is any news to share, being either about brain injury, emotional problems, abnormal behavior or other morality issues. Click on the link below:

Als u wilt kunt u me ook op Twitter volgen. Ik tweet eigenlijk alleen serieuze zaken, of dat nu nieuws is over hersenletsel, emotionele problemen, abnormaal gedrag of andere ethische zaken. Klik op onderstaande link:

https://twitter.com/fckovacs