Comments for Mijn jongere broer,

Average Rating starstarstarstarstar

Click here to add your own comments

May 15, 2019
Rating
starstarstarstarstar
Narcistisch
by: Some one

Ik begrijp heel goed hoe u zich voelt. Ik was zelf 29 jaar getrouwd met een narcist, heel veel meegemaakt gelukkig is hij overleden voor iedereen beter.. maar nu heb Ik een nieuwe partner en zijn broer is ook een narcist vreselijk. Terroriseren manipulatie hij speelt de baas tov zijn moeder ook die nog leeft alles draait om hem. Moeder is erg ziekelijk wij horen niets moeten overal zelf achter komen. Voor mij heel angstig weer hetzelfde gevoel angst verdriet. Maar negeren is het beste maar is wel erg moeilijk voor mij en mijn partner.. maar toch hou Ik me niet stil Ik laat merken dat Ik niet bang ben voor hem.. maar Ik heb teveel meegemaakt zelf hiermee met een narcist kun je niet leven zie wat er gebeurt ook bij zijn vrouw .. weg blijven bij een narcist hem negeren en geen contact op zoeken is het beste

Feb 09, 2012
Rating
starstarstarstar
Narcist slim?
by: Feri Kovács

De moed van mensen om tegen een narcist op te staan heeft vooral ook te maken met hoe emotioneel sterk zij zelf staan. Een narcist probeert altijd 2 dingen te doen: 1. de zwakke plekken in iemand's zelfbeeld te vinden en deze systematisch tegen je te gebruiken. In feite, vecht je dus tegen jezelf als je een narcist tegenover je hebt. 2. Als er weinig zwakke plekken in je persoonlijkheid zitten dan kan de narcist alleen nog maar gebruik maken van zijn status of machtspositie. Zo wordt macht vanuit zijn rol, vanuit een organisatie vaak door de narcist misbruik om mensen die hem/haar doorhebben het zwijgen op te leggen. En tja, dán moet je enige slimheid en juridische kennis hebben om zo'n narcist aan te kunnen. Als je denkt dat jij dat niet kan, dan inderdaad is het slimmer een narcist zoveel mogelijk te ontlopen. Helaas is dat vaak niet goed mogelijk en daarmee gedoogt iedereen dit slechte gedrag. Dat zou niet moeten dus ben ik er voorstander van met meerderen tegen een narcist op te staan. Een narcist kan nooit in een samenleving functioneren als anderen zich goed en rijp ontwikkeld hebben en dergelijk asociaal gedrag opmerken en niet tolereren. Ik zal nog meer schrijven over narcisten op het werk, in organisaties, om zodoende anderen te leren hoe ze te herkennen maar ook hoe je ze uiteindelijk kunt aanpakken.

Feb 08, 2012
Rating
starstarstarstarstar
actie tegen narc. gedrag.
by: Anonymous

Inderdaad, de moed om ertegen in actie te komen, ontbreekt veel mensen. Mij vaak ook.
Dit omdat " de narcist" enorm slim is, en voor elke opmerking van jou die als kritiek kan worden opgevat, heeft hij een map vol met dingen die jij fout hebt gedaan, met tijd en datum erbij. Daardoor krijg je als je iets wil aankaarten meteen je vet terug. Zo wordt je de mond gesnoerd.
Vaak zijn het dingen die niet zijn te ontkennen, maar wel uit z'n verband gehaald en overdreven.
Ik ben helaas niet verbaal opgewassen tegen deze huisgenoot. Hij negeert me al jaren en ik vermijd kontakt, om niet steeds door zijn geraffineerde negeren voor schut te staan. Het onvoorspelbare van zijn gedrag/humeur is slopend.
Met de andere huisgenoten en mij gaat het goed.

Dec 13, 2011
Rating
starstarstarstarstar
Enige uitleg...
by: Feri Kovács

Triest dit voorbeeld in jullie familie maar helaas...dit komt veel voor. Moedig dat u dit zo opschrijft. Het maakt des te duidelijker hoe verwoestend een narcistische persoonlijkheid kan zijn. U vraagt vaak wat te doen maar in feite geeft u al enige antwoorden. Duidelijk grenzen stellen. En soms gaat dat alleen via schrijven. Als het anderen niet lukt om grenzen te stellen moet u dat juist wel doen, met uw partner. Iemand moet dat doen. Iemand moet stelling nemen tegen dergelijk asociaal gedrag. Heel belangrijk is dat u hem duidelijk maakt dat bepaald gedrag niet acceptabel is, maar dat hij -als persoon- er wel mag zijn. Dit moet u en anderen ook uitstralen: gewoon gedrag van hem is prima, dan contact, maar...abnormaal gedrag direct afstraffen en aangeven dat u daar niet van gediend bent. Het kan goed zijn dat u dit met uw partner als enige durft. Het zij dan zo. U moet niet de illusie hebben dat uw ouders het anders durven doen. Daarvoor loopt dit al veel te lang. Het enige dat zij kunnen doen is naar een psycholoog stappen en hulp vragen. En anders blijven zij geterroriseerd worden... Het stomme is dat zij echter wel mede een sleutel in handen hebben om uw broer's gedrag te veranderen. Als iedereen radicaal hun grenzen aangeven en bepaald asociaal gedrag niet zou accepteren, dan zou het gedrag van uw broer mogelijk bijgestuurd kunnen worden. Hij is namelijk te onzeker en als contact wordt verbroken zou hij dat heel erg vinden. Soms moet het zo zijn dat contact tijdelijk verbroken wordt om een duidelijk signaal uit te zenden. Het is NIET zo dat hij als persoon wordt afgewezen, maar dat bepaald gedrag van hem echt niet kan. Dit kan hem ook duidelijk gemaakt worden via brieven of email. Hij kan ook een goede psycholoog zoeken...maar ik maak me hier geen illusies...meestal doen narcisten dit niet automatisch. Daarvoor moet er eerst heel wat gebeuren, bijvoorbeeld als iedereen zich van hem afkeert (tijdelijk of niet).
Ik schrijf deze reactie omdat ik iedereen die dit leest wil laten weten dat er aan narcisme iets valt te doen. Maar dan moet iedereen in actie komen...en daar ligt juist het probleem. De moed om in actie te komen ontbreekt vaak, niet bij iedereen, maar toch vaak bij velen. En zo gaat veel ellende jarenlang door...

Click here to add your own comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to Herkent u de problemen?.

Return to Mijn jongere broer,.


Read here about all disclaimers relevant to this site:

LegalDisclaimers.html


If you want you can follow me on Twitter. I usually tweet in a serious way: whenever there is any news to share, being either about brain injury, emotional problems, abnormal behavior or other morality issues. Click on the link below:

Als u wilt kunt u me ook op Twitter volgen. Ik tweet eigenlijk alleen serieuze zaken, of dat nu nieuws is over hersenletsel, emotionele problemen, abnormaal gedrag of andere ethische zaken. Klik op onderstaande link:

https://twitter.com/fckovacs