Mijn kind heeft narcistische trekken

Steeds meer zie ik narcistische trekken bij mijn oudste zoon.Ik zie ook zijn onzekerheid en leegte...het moeilijk kunnen houden van vriendschappen...moeilijk tot dingen kunnen zetten zijn jaloezie naar zijn zus die nu iets heeft met zijn net nieuwe vriend van school. Dat dat niet meteen leuk is snap ik...mag hij ook zeer zeker uitspreken....doch hij dreigt met kerst naar zijn vader te gaan als haar vriend ook komt..wat ook zijn maatje is en met wie hij in de klas zit. Verder heeft mijn zoon wegloop gedrag...je pijn willen doen met woorden...en laatst heeft hij mij geduwd. Ik zie helaas veel trekken die zijn vader ook heeft ...liegen..manipuleren..schelden..weglopen...dreigen..slachtofferrol...verslavingsgevoelig...projecteren...mis empathie...Het triversum had de diagnose Adhd vastgesteld.. ..ik zie ook autisme..narcisme..concentratieproblemen, eigenwereld..vergeetachtigheid....alles zit wel een beetje in iedereen denk ik...ik vind in hokjes denken lastig...het gaat mij om het feit dat zijn gedrag niet oke is en steeds erger wordt. Ik als moeder wil hem helpen en het weer draagbaar maken hier in huis ook voor zijn zus en vooral voor hem zelf. Ik confronteer hem dus continu met lelijk gedrag..ik probeer hem adviezen te geven inzichten..heb hem gezegd dat ik niet langer mee ga in dit soort gedrag, dan dreigt hij dat hij bij zijn vader gaat wonen wat ik dus heel erg lastig vind aangezien die zelf al die trekken heeft en ik dus bang ben dat hij dan nog meer bergafwaarts gaat. Ik hou van mijn kind, hij huilde zo ontzettend veel als baby, was al vaak depressief als jong mannetje, hield mij vaak wakker en ik heb enorm veel energie gestoken aan hulp en gesprekken op diverse scholen, ook had hij een rugzak op de lagere school, en ook nu heeft hij adhd training op het mediacollege. Ik heb nog geen geschikte hulp kunnen vinden, heb ook nooit aan narcisme willen denken, toch zie ik veel vergelijking als ik lees over narcisme en het zit helaas ook in mijn familie en in die van mijn exman. Verder hou ik er rekening mee dat mijn zoon van 17 ook in de puberteit zit...dit zal zeer zeker ook een rol spelen, toch voel ik dat dit gedrag iets zorgelijks is en als ik hem nu niet die inzichten geef door grenzen te stellen en het toch aan te gaan hij anders volledig ontspoort. Ik gun hem een gelukkig leven, met een lieve man of vrouw een leuke baan..en vooral zelfvertrouwen!Ik hoop hier advies te vinden, naast mijn positieve en liefdevolle aanpak. Groetjes van C

Click here to read or post comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to Heeft u iets aan deze oplossingen?.


Read here about all disclaimers relevant to this site:

LegalDisclaimers.html


If you want you can follow me on Twitter. I usually tweet in a serious way: whenever there is any news to share, being either about brain injury, emotional problems, abnormal behavior or other morality issues. Click on the link below:

Als u wilt kunt u me ook op Twitter volgen. Ik tweet eigenlijk alleen serieuze zaken, of dat nu nieuws is over hersenletsel, emotionele problemen, abnormaal gedrag of andere ethische zaken. Klik op onderstaande link:

https://twitter.com/fckovacs