Mijn man, die na 36 jaar huwelijk narcist bleek te zijn!

by mary
(Waddinxveen, Nederland)

29 aug, 2013. Nu, op dit moment weet ik hoe het zit. Een tijdje al, sinds vorig jaar in het najaar. Ik wilde zo niet meer verder in mijn huwelijk en vertelde dat tegen mijn man. Vervolgens ging hij voor de zoveelste keer "voor de vorm" naar zijn "therapeute", een vrouw natuurlijk, want die zijn de makkelijkste prooi. Deze gaf hem toch op een gegeven moment, na een opmerking, dat hij zich nooit wat laat zeggen, als opdracht mee het boek Treiteren en pesten van Marie France Hirigoyen te lezen. Er ging een wereld voor hem open, hij herkende allerlei situaties uit ons (huwelijks)leven en was verbijsterd dat hij daar zichzelf herkende met allerlei trucs en manipulaties, die mij (en ook anderen) ten deel vielen. Het gaf natuurlijk heel veel antwoorden op vragen, die nooit beantwoord werden aan hem, maar natuurlijk ook aan mij. Eindelijk kwam de erkenning voor mij voor al mijn intuitieve gevoelens, dat dingen niet klopten. Alle twijfels, die uiteindelijk terecht bleken te zijn, ik was niet gek of zoiets. Ik had het al die tijd bij het rechte eind gehad, intuitief, zonder te weten wat er achter zat, maar toch. Het gaf heel veel antwoorden, heel veel verdriet, maar ook heel veel boosheid. Alle boosheid van jaren onderdrukking, vernedering, kleinering kwam er uit. Ik wilde

weg, ver weg uit dat huis, waar alles plaats had gevonden, een nieuwe omgeving, rust, mezelf (her)ontdekken.Maar ja, dat was niet zo eenvoudig, want ik had geen geld, geen baan (meer). Ik was nl. op mijn werk ook ten prooi gevallen aan een narcistische chef, die de hele afdeling tegen mij opgestookt had en via vele (vaak subtiele, bijna niet te merken) intimidaties was mijn hele energie opgebruikt (burn-out) na 10 jaar pesten. Maar ja, ik had een houding van: Mij pesten ze er niet uit, dom natuurlijk, achteraf. En zo zat ik na 10 jaar volledig opgebrand thuis bij een man, die nu dus (ook) een narcist blijkt te zijn, ook al ontkent hij dat nog steeds. Hij zegt wel narcistische trekjes te hebben, maar hij is geen "echte"narcist, OOK ZIJN (nu inmiddels ECHTE)PSYCHOLOGE HEEFT HIJ DAAR INMIDDELS VAN OVERTUIGD!! Ja en wat nu, ik weet het niet. Mijn zelfvertrouwen is naar de haaien en ik heb geen idee hoe ik dat (terug) kan krijgen, een patstelling dus. Het blijkt nu dat ik ook een narcistische vader heb gehad, mijn zus heeft daar ook onder geleden en heeft ook zo weinig zelfvertrouwen, het zit veel dieper dus.

Ik zoek daarom psychologische hulp voor naasten van narcistische partners, maar heb dat tot op heden (nog)niet gevonden. Suggesties zijn welkom. Mary

Click here to read or post comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to Herkent u de problemen?.


Read here about all disclaimers relevant to this site:

LegalDisclaimers.html


If you want you can follow me on Twitter. I usually tweet in a serious way: whenever there is any news to share, being either about brain injury, emotional problems, abnormal behavior or other morality issues. Click on the link below:

Als u wilt kunt u me ook op Twitter volgen. Ik tweet eigenlijk alleen serieuze zaken, of dat nu nieuws is over hersenletsel, emotionele problemen, abnormaal gedrag of andere ethische zaken. Klik op onderstaande link:

https://twitter.com/fckovacs