Comments for Mijn narcistische zus?

Average Rating starstarstarstarstar

Click here to add your own comments

Nov 24, 2018
Rating
starstarstarstarstar
Ook
by: Anonymous

Ik heb hetzelfde met mijn zus. Al van jongs af aan. Ze pestte mij, maakte mijn spullen kapot, verlinkte mij bij mijn ouders. Naarmate we ouder werden, werd haar gedrag steeds lastiger. Kwam laat thuis, begon te roken, ging op de 1 op andere dag op zichzelf wonen. Dit bracht problemen met zich mee in onze thuissituatie.
Ik deed alles voor haar. Betaalde de rekeningen voor haar, haalde haar op, loog tegen mijn ouders over waar ze was. Ze manipuleerde mij. Toen ze trouwde en haar eerste kind kreeg, ging het een jaar of twee goed, daarna ging ze weer de strijd aan. Met m'n ouders en mij. In haar strijd tegen m'n ouders zegt ze dat ik mijn loyaliteit naar haar moet bewijzen. In haar woorden betekent dit dat ik m'n ouders moet laten vallen en haar kant moet kiezen. Ze noemt mij de drie-eenheid met mijn ouders, maar gebruikt mij wel altijd om zaken gedaan te krijgen als het om hen gaat. Nu ik heb gezegd dat ik het niet meer wil/trek en er niet meer aan mee doe, mag ik m'n nichtjes niet meer zien en heeft ze erg kwetsende woorden gebruikt, maar zegt dat ik haar verwoest heb en ze het verdriet niet meer aan kan. Ik begrijp het niet meer... Ik probeer altijd rustig te reageren, maar dit keer was het voor mij ook de druppel.

Oct 20, 2018
Rating
starstarstarstarstar
Breken met zus?
by: Anonymous

Mijn god, ik herken me in ieder woord van dit verhaal, het komt precies overeen met mijn verhaal. Ik wil ook breken met mijn zus. Wat me tegenhoudt is nog een soort medelijden, maar waarom heb ik dat terwijl ze meedogenloos is naar anderen. Werkelijk niet kan invoelen of beseffen dat ze zo vernietigend is naar anderen. Wil ik gewoon niet inzien dat ik iig met een soort sociopaat te maken heb? Ik voel me vreselijk onveilig bij haar. Net of ik mezelf niet kan beschermen tegen haar en niet tegen haar ben opgewassen. Ik voel me verscheurd van binnen. In het contact met haar word ik zo verward dat het innerlijke conflicten bij me oproept. Ik wil dit niet meer. Niet meer overleven, maar leven. En ik heb een kleintje waar ik voor moet en wil zorgen, maar merk dat dit me nog zo in de weg staat. Ik voel me gebruikt en misbruikt door haar en ik heb in mijn leven vaker mensen als zij aangetrokken die me uiteindelijk naar beneden wilden halen, omdat ik deze dynamiek zo gewend ben van kleins af aan. Ik wil hier zo graag vanaf. Wat hebben jullie gedaan om de cirkel te doorbreken?

Jul 05, 2018
Rating
starstarstarstarstar
Gebroken met zus
by: Anonymous

Ik heb 4 jaar geleden gebroken met mijn zus. Ik sprak haar ergens op aan en dat verdraagt ze niet.
Toen zag ze in dat ik haar niet meer kon dienen en dat ik haar perfecte plaatje heb verstoord en haar doorzag.
Inmiddels weet ik dat ze zo al heel veel "vriendinnen" heeft versleten.
De ene dag had ze een geweldige vriendin getroffen die haar hèlemaal begreep. Een paar dagen later kon het gebeuren dat er helemaal niets van die vriendin overbleef;ze was eigenlijk een puur slecht mens.
Als kind was ze al wat bijzonder.
Ik zie nu in wat ik een jaar of 20 geleden al irritant vond, maar wat al duidelijk narcistische trekjes waren.
Door de jaren heen is haar narcistische gedrag alleen maar erger geworden.
Het ergste vind ik nog dat ze mijn oude vader ook zo behandelt.
Allerlei k. smoezen waarom ze nooit bij hem komt, hem bijna nooit belt en nooit de telefoon opneemt wanneer jij belt.
Eigenlijk zie ik mijn zus al jaren als de gekke, lastige, zeurende buurvrouw waarvoor ik liever een straatje om liep.
Sinds 4 jaar loop ik niet meer om en negeer haar zoveel mogelijk.

Sep 15, 2015
Rating
starstarstarstarstar
narcistische zus
by: Anonymous

ik heb net hetzelfde voor en nu besef ik ook dat mijn zus ziek is. Heel enge gedachte. Want het is ongeneeslijk en we zullen altijd overgeleverd zijn aan haar willekeur.

Aug 07, 2013
Rating
starstarstarstarstar
Zus narcistisch?
by: Anonymous

Ik herken narcistische trekken in mijn zus, maar zij verwijt hetzelfde van mij. Ik denk dat het gewoon zussen nijd is.
Mijn zus en ik hebben totaal geen contact meer. Ik had haar nog geschreven om onze jeugd te relativeren, maar zij was niet gediend van mijn toenadering, en schold me de huid vol, op de dag dat ik jarig was. Ik ben het wel gewend, en verwachtte al zoiets, en deed enigszins wel pijn. Maar als het niet klikt, dan klikt het niet.
Waarom moelijk doen, als je afzonderlijk leeft, heerlijk zonder ruzie en trammelant de dag door kunt. Ik mis haar wel, met al haar makken en ongemakken. Maar zo is beter, helaas...
Intussen heeft ze zoveel mogelijk in de omgeving voor me gewaarschuwd (dat deed ze al vanaf haar jeugd). Ik zeg, de waarheid is hard en doet zeer, en eerlijk duurt het langst.

Click here to add your own comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to Herkent u de problemen?.

Return to Mijn narcistische zus?.


Read here about all disclaimers relevant to this site:

LegalDisclaimers.html


If you want you can follow me on Twitter. I usually tweet in a serious way: whenever there is any news to share, being either about brain injury, emotional problems, abnormal behavior or other morality issues. Click on the link below:

Als u wilt kunt u me ook op Twitter volgen. Ik tweet eigenlijk alleen serieuze zaken, of dat nu nieuws is over hersenletsel, emotionele problemen, abnormaal gedrag of andere ethische zaken. Klik op onderstaande link:

https://twitter.com/fckovacs