Comments for Mijn slopende relatie

Average Rating starstarstarstarstar

Click here to add your own comments

Apr 05, 2015
Rating
starstarstarstarstar
Is een narcist te herkennen?
by: Lisa

Volgens mij is het juist het probleem dat we denken een narcist te herkennen. Dat is het juist niet. In het begin zijn ze juist super sociaal, ze zijn geinteresseerd in je en ze staan vaak goed in de maatschappij. Ze weten precies hoe het spel te spelen en volgens mij komt dat omdat ze projecteren. Dus eigenlijk zie je jezelf wanneer je in relatie met deze persoon zit. Een narcist kan niet anders. Hij moet projecteren om te overleven. Kan hij dat niet dan worden ze depressief. Ze raken volledig in de war wanneer ze niet op deze manier kunnen functioneren.

Dan is een narcist ook nog eens charismatisch. Dat betekent dat veel mensen voor hen vallen of alsware bang voor ze zijn. Niemand durft iets te zeggen terwijl ze eigenlijk heel asociaal zijn. "HIj zal er wel een reden voor hebben" wordt er dan gesuggereerd. Of om het maar te ontwijken. Men wil gevoelsmatig niets met zo'n persoon te maken hebben. Al helemaal niet in de klauwen komen van... want dan komen ze zelf aan de beurt.

Dat is de onmacht die je hebt als je in relatie of samenwerkt met een narcist. Een narcist is zo overtuigend dat je ze ook gaat geloven. En weer, en weer en weer. Totdat je ontdekt dat narcisme bestaat en je eindelijk snapt waar je mee te maken hebt.

Mijn slopende relatie, is niet mijn verhaal. Maar ik snap wel haar standpunt. Je denkt telkens dat je hem bereikt maar je houdt jezelf voor de gek. Zolang je niets van narcisme weet, is dat naar mijn idee een normale manier van functioneren van een sociaal mens. Eerst voel je liefde, dan verdriet, dan eenzaamheid, dan weer liefde, dan weer verdriet en dan weer die eenzaamheid. En niemand die je kan helpen. En dan pas bij het uiterste ga je zoeken. Het heeft je heel veel kracht en inspanning gekost. Maar of je er werkelijk van leert? Je zou hooguit kunnen zeggen nooit meer dit en zal eerder eindigen met een relatie als dit weer zou gebeuren. Maar het moet ook niet zo zijn dat we mensen niet meer kunnen vertrouwen.Mar 30, 2015
Rating
starstarstarstar
slopende relatie...
by: Sylvia Groot

Beste Lisa,

>Laten we niet ook nog de volle laag over ons heen krijgen dat we er zelf om vragen....<

De opmerkingen op jouw verhaal zijn niet bedoeld om je de volle laag te geven en te suggereren dat je er zelf om vraagt.
Dan begrijp je niet goed wat bedoeld wordt.

Wanneer iemand in de klauwen van een narcist belandt, krijg men snel signalen dat er iets niet klopt.
Verliefdheid zorgt er echter voor dat je die signalen simpelweg negeert.
Als je vervolgens regelmatig wordt vernederd, genegeerd, uitgescholden, en psychisch en/of lichamelijk mishandeld - maar toch blijft hangen bij zo iemand, en hem zelfs verdedigd - dan zul je toch echt moeten afvragen waarom je dat doet.

Die vraag is de uitdaging voor het slachtoffer om iets wat onbewust is gebleven, naar boven te halen, om verandering in het denken en gedrag te kunnen creëren.

Toen ik mijzelf de vraag had gesteld waarom ik steeds terugkeerde naar mijn narcist - ondanks vernedering, negeren, psychische mishandeling - herkende ik uiteindelijk hetzelfde vertrouwde concept uit mijn jeugd.
De narcist voelde daarom vertrouwd als een soulmate, en zette het leven dat ik was gewend in een andere vorm gewoon voort.

Eenmaal bewust, kies je niet meer voor misbruik, en kan je de bal eindelijk langzaam de goede kant op laten rollen.

Uiteindelijk is het zelfs mogelijk om erop terug te kijken als de moeilijkste maar beste levenservaring die je ooit hebt opgedaan.

Mar 30, 2015
Rating
starstarstarstarstar
narcisten maken je onzeker
by: Lisa

Hoewel ik veel aan deze antwoorden heb, raakt het me zeer als er gezegd wordt dat je zelf onzeker bent als je je laat verleiden/misleiden door een narcist. Wie is er niet onzeker en het is ook wel goed in bepaalde opzichten onzeker te zijn in mijn ogen. Vooral als je nog jong bent, en daar begint het vaak. Onervaren, je komt net kijken en denkt de hele wereld aan te kunnen en als je dan ook nog de perfecte man of vrouw hebt, wat wil je nog meer?

Verstand komt met de jaren en mijn mening is dat onzekerheden juist mooi zijn aan een mens. Het maakt je vriendelijk en begripvol naar anderen toe. Je hebt gewoon net de pech dat je met een narcist te maken hebt. Anderzijds is het inderdaad een leerproces voor jezelf zoals je leert grenzen te stellen. En lief te zijn voor jezelf.

Laten we aub niet vergeten dat narcisme moeilijk aan de buitenkant te herkennen is, ze je zwak maken en uitputten. Laten we niet ook nog de volle laag over ons heen krijgen dat we er zelf om vragen....


Mar 26, 2015
Rating
starstarstarstar
slopende relatie...
by: Sylvia Groot

> Een paar jaar geleden kreeg ik een relatie met een man die in mijn ogen perfect was. Hij was erg mooi om te zien, super lief, overlaadde mij met cadeaus en deed alles voor me. Ook had hij een goede baan. Wel viel me in het begin al op dat hij de hele dag naar zichzelf kon kijken in de spiegel en met bewondering keek naar zijn haar en perfect getrimde baardje. <

Wanneer u uw tekst nogmaals doorleest, komt er dan een oerhollands gezegde in u op?

"alles wat te mooi is om waar te zijn, is niet waar".

De reden dat uw narcist zich steeds in uw leven probeert te dringen, komt doordat hij zich herinnert hoeveel energie hij van u ontving(supply).
Zonder supplies van anderen, blijft er niets van hen over.
Parasieten zijn niet zielig.

Mar 26, 2015
Rating
starstarstarstarstar
cycle
by: Anonymous

Tja, ik ken deze situatie. Toen ik er in stond, was mijn dringende vraag: waarom ben IK ben zo'n man samen?? Ik beukte en beukte op mijn eigen ziel, om de oorzaak te vinden. Een verdrongen trauma drong zich toen in mijn op... ik schrok hevig hiervan, meer dan dat eigenlijk. Want een van mijn conclusies was direct: IK heb in feite HEM mishandeld. Nu staat het op mijn voorhoofd gegrift: mishandeling toelaten is ook mishandeling. Kijk naar je eigen verleden, je verhouding tot je vader, anderen die je hebben gekwetst. Daar ligt het antwoord in mijn ogen.

Mar 25, 2015
Rating
starstarstarstarstar
verliefd??
by: Feri

Ik lees dit wel vaker...dat je nog altijd verliefd bent op zo'n man. Met alle respect, maar dan hou je jezelf wel aardig voor de gek. Liefde heeft veel te maken met respect, eerbied voor wat iemand doet en is. Verliefdheid is iets geheel anders: een biologisch 'trucje' om je te binden aan iemand.
In zulke gevallen, waar iemand duidelijk niet spoort, moet je allereerst bij jezelf te rade gaan waaróm je überhaupt iets in hem ziet. Het argument dat hij soms even zichzelf is en dat je daarom van hem kan houden is niet realistisch. Het gaat er bij mensen niet om dat zij TIJDELIJK iets goed doen maar redelijk constant. Zodra dit ernstig afwijkend is, b.v. als iemand je keel dicht knijpt of als hij je ernstig bedreigt, is het tijd de biezen te pakken. Als je dat niet doet toon je te weinig respect voor jezelf... Veel slachtoffers van narcisten hebben helaas te weinig respect voor zichzelf ontwikkeld...
Narcisten zouden nergens meer zijn en eerder herkend worden als we met z'n allen eerder respect voor onszelf zouden hebben (en tonen).

Click here to add your own comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to Herkent u de problemen?.

Return to Mijn slopende relatie.


Read here about all disclaimers relevant to this site:

LegalDisclaimers.html


If you want you can follow me on Twitter. I usually tweet in a serious way: whenever there is any news to share, being either about brain injury, emotional problems, abnormal behavior or other morality issues. Click on the link below:

Als u wilt kunt u me ook op Twitter volgen. Ik tweet eigenlijk alleen serieuze zaken, of dat nu nieuws is over hersenletsel, emotionele problemen, abnormaal gedrag of andere ethische zaken. Klik op onderstaande link:

https://twitter.com/fckovacs