Mijn slopende relatie

Een paar jaar geleden kreeg ik een relatie met een man die in mijn ogen perfect was. Hij was erg mooi om te zien, super lief, overlaadde mij met cadeaus en deed alles voor me. Ook had hij een goede baan. Wel viel me in het begin al op dat hij de hele dag naar zichzelf kon kijken in de spiegel en met bewondering keek naar zijn haar en perfect getrimde baardje.


Na een paar maanden kwamen de eerste scheurtjes hij verloor zijn baan en was helemaal van streek. Reden van ontslag was diefstal maar hij was enorm verontwaardigd omdat hij me zei dat hij dat niet gedaan had. Ik geloofde hem. Met behulp van een advocaat kreeg hij een WW-uitkering. Hij gaf geld uit alsof hij miljoenen op de bank had staan. Op een dag keek hij me aan met betraande ogen en zei me dat hij uit huis gezet zou worden als er een rekening van 1000 euro niet betaald zou worden. Ik voelde me verantwoordelijk ik wilde hem helpen zo verliefd als ik was op hem. Ik heb 1000 euro van de bank geleend en de schuld betaald. Ondertussen deed hij niks om een baan te vinden en de schulden stapelden zich op. Ik ben bij hem ingetrokken want hij vertelde mij dat hij depressief was en dat dat de reden was dat hij niet op zoek ging.

Ik ging fulltime werken en betaalde al zijn rekeningen en eten. Toen zijn WW-uitkering was gestopt was hij begonnen met werken. Enorme verhalen over dat hij de beste verkoper was.

Tijdjes ging het goed tussen ons maar toen kwamen de scheldpartijen want ik begon tegengas te geven. Daarna begon hij steeds verder te gaan in zijn woede gooien met spullen, duwde mij op de grond en kneep mijn keel dicht. Ik schrok elke keer weer en vooral door hoe hij me aan keek. Het was alsof ik een heel ander persoon voor mij had. Hij zei ook dat het goed was dat ik bang was en dat als ik niet stil zou zijn dat hij me zou slaan.

Hij leerde iemand kennen op zijn werk die drugs dealde. Speed. Hij was al eerder verslaafd geweest ik wist hiervan. Ik was bang, bang dat hij weer terug zou vallen. Ik zag aan zijn kaken dat hij gesnoven had. Steeds weer betrapte ik hem of vond ik dat spul. Hierdoor werd hij nog agressiever en bleef nachten wakker. Ik wist niet wat ik moest doen en zag hem steeds meer veranderen maar wilde hem helpen want ik hield van hem. Maar de leugens gingen steeds dieper en hij stal geld van mij.

Hij gooide me uit huis, gooide mijn spullen in de tuin en sloeg een wasmand kapot op mijn hoofd. Maar hoe gek t ook was ik bleef van hem houden en begon eraan te wennen dat hij zo met me om ging. Als zoiets gebeurt stop je niet opeens van iemand te houden.

Eens was de druppel. Met het WK zag ik aan hem dat hij drugs had gebruikt. Hij werd woedend op me en wilde me slaan ik dook weg maar hij werd nog wilder en beet in mijn gezicht. Toen keek ik hem aan en ik zei dat ik hem nooit meer wilde zien. Hij zei dat hij dood wilde en rende het huis uit.. Vervolgens bleek hij op het graf van zijn vader te liggen op het kerkhof want ik was achter hem aan gegaan.

Ik kon het niet meer... Het was te veel..Maar hij is zo manipulatief dat ik zelfs daarna nog een paar keer terug ben gegaan. Ik wist dat hij narcistisch was maar dacht hem te kunnen helpen. Ik zie narcisme als iets wat de persoonlijkheid overschaduwt. Narcisme is niet constant aanwezig er zijn ook momenten dat iemand zichzelf is. En op die momenten hield/hou ik zoveel van hem.

Ik kan hem niet veranderen hoe graag ik zou willen. Nu een jaar later zit hij nog steeds aan de drugs en is inmiddels werkloos. Hij ziet er ontzettend slecht uit. Ik herken zijn ooit mooie gezicht bijna niet meer. In 3 jaar tijd is hij van een ogenschijnlijk succesvolle jonge man opeens een junk geworden die het leven niet meer ziet zitten.

Af en toe spreek ik hem. Ik heb medelijden met hem want ik geloof dat hij erg ongelukkig is. Ik vraag hem wat de reden is maar hij zegt het niet te weten. Dit kan kloppen want narcisten zijn niet in staat in zichzelf te kijken of over gevoel te praten. Ze kunnen er niet bij, ze zijn opgesloten.

Hoe vaak ik ook tegen hem zeg dat hij moet stoppen met drugs krijg ik als antwoord dat hij blij wil zijn. Ik kan hem niet dwingen te stoppen met die troep. Ik vind het verdrietig dat hij waarschijnlijk heel ongelukkig zal blijven de rest van zijn leven. Hij glijdt ontzettend af.

Momenteel is hij ook weer boos want elke keer als ik hem spreek probeert hij zich in mijn leven te wurmen. Hoe aardig ik ook breng dat ik geen dagelijks contact wil wordt mijn huid volgescholden.

En toch... hou ik van hem ook al zou ik nooit meer naar hem terug gaan. Ik vind het zo triest. Ondanks dat hij me zo kapot gemaakt heeft. Hij krijgt zijn straf ook van het leven.

Click here to read or post comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to Herkent u de problemen?.


Read here about all disclaimers relevant to this site:

LegalDisclaimers.html


If you want you can follow me on Twitter. I usually tweet in a serious way: whenever there is any news to share, being either about brain injury, emotional problems, abnormal behavior or other morality issues. Click on the link below:

Als u wilt kunt u me ook op Twitter volgen. Ik tweet eigenlijk alleen serieuze zaken, of dat nu nieuws is over hersenletsel, emotionele problemen, abnormaal gedrag of andere ethische zaken. Klik op onderstaande link:

https://twitter.com/fckovacs