Mijn zoon!! Ik heb al sinds hij klein is het vermoeden gehad dat hij Narcistisch is.

by Nicole
(Heerlen, Limburg, Nederland)

Sinds hij klein is vertoonde hij een gedrag dat voor mij niet normaal was. Hij wilde alles zelf doen. Zijn eigen flesje met melk maken, zelf eten, zelf naar de wc. En dan spreek ik over de leeftijd van 1,5 jaar en 3 jaar. En het lukte ook nog! Was 11 maanden toen hij al volledig zindelijk was. Hij zei altijd tegen anderen, o.a. mijn ouders om niet zo "raar" tegen hem te praten. Wij moesten met een andere toon praten. Hij wilde altijd en nog steeds met mij wedden. Beter, groter, machtiger zijn dan ik. Vaak zei hij dat hij mij niet als moeder zag maar als een vriendin of tante. Ik leek niet op een moeder. Qua uiterlijk. Ik zag toen erg jong uit, velen dachten dat ik minderjarig was.

Verder moest ik hem altijd gelijk geven. Hij wist het beter.
Hij zei vaak tegen mijn jongste zoon: trap niet op mijn schaduw anders meng jij je dommigheid met mijn intelligentie.
Adem niet uit in mijn buurt, anders komt je dommigheid op mij af.
Wat ben jij toch lelijk en dom. En zo ging het 24 u per dag tegen de jongste. Hij volgde de jongste met zijn ogen om altijd een vernederende opmerking te geven.
Nu is hij bijna 30 jaar, en nog steeds is hij zo. Heeft heel wat idealen, ideeën, plannen. Heeft al met voormalige ministers gesproken en andere hoge pieten. Daar voelt hij zich in thuis.
Laatst zei hij nog dat: gelukkig ben ik zo slim geweest om over na te denken om jullie opvoeding nooit te volgen anders was ik nooit zover gekomen als nu. Welke jongere heeft de tijd gehad in een inrichting om alles te relativeren en zo niet jullie opvoeding te volgen? Ik, moeder, moest hierop antwoorden en ik zei alle jongeren. Hij riep: nee fout! Jij bent echt dom hé! Alleen IK!! Zei hij meteen. Dit gesprek was afgelopen maand van dit jaar. Ik heb de tijd genomen om na te denken omdat ik goed kan relativeren en andere jeugd niet. Ik en ik!!
Ik moest ook hem gelijk geven door iets wat ooit fout is gegaan in mijn leven. Hij schreeuwde en was kwaad. Noemde mij k..wijf, domme otter, simpel huisvrouwtje. En heeft nu alweer voor de zoveelste keer contact met mij verbroken. Stuurt sms naar mijn vriend met verzonnen leugens. Zoals hij zei: ik maak je klein!
Hij manipuleert de mensen, maar mij niet, en dat frustreert hem.
Overal krijgt hij zijn zin. Maar owee wanneer het niet zo is.
Zijn scriptie was niet goed, en was woedend en vond de school achterhaald en ouderwets. Was zeer agressief geweest hierdoor!!
Hij heeft in een jeugd inrichting gezeten door veel factoren.
Hij zegt dat hij groter is dan God!! Arrogantie tot en met. Vriendinnen heeft hij veel gehad en hij kleineerde ze en
had vaak woede-uitbarstingen.
Ik mocht hem nooit normaal behandelen, anders zei hij dat ik hem als een kind behandelde. Ik mag niet eens een opmerking op zijn Facebook plaatsen. Een gewone reactie van: wat een leuke link of foto. Hij belde meteen woedend en zei dat hij dat niet tolereert: domme opmerkingen op zijn Facebook. Geen simpele woorden. Zijn Facebook was alleen voor "hogere" onderwerpen.
Het is mensen, vermoeiend om met zo iemand om te gaan hoor!
Ik moet eerlijk vertellen dat ik wel post partum depressie heb gehad na zijn geboorte. En het was ook nog een nerveuze baby, drinken moest per direct anders raakte hij helemaal van streek van het krijsen. Vanaf de geboorte was het al een ongeduldige baby.
Later moest hij alles HEBBEN. Per direct! Zo niet, ging hij met gemene woorden mij aanvallen. Maakte mij midden in de nacht wakker om te vragen waarom hij dat ene autootje niet kreeg. En zo kon hij dagen, 24 uur lang om iets zeuren. Ik mocht ook nooit wat beloven want als er wat tussen kwam en het niet door ging, drong het niet tot hem door waarom het niet meer door ging. Hij was dan niet meer te handelen. Agressie, aanvallen, vragen waarom...en dit dan meer dan 24 uur door. Ik ben ooit uit huis gerend omdat ik het niet meer aankon dat 24 uur gezeur, broertje kleineren, broertje achtervolgen en als dom roepen, mij kleineren en vernederen. Hij voelde zich altijd het slachtoffer. Ik was altijd zo bezig met hem dat ik een opmerking kreeg dat ik nog een zoon had. Maar ja, als je een zoon hebt die vanaf het moment dat ie wakker wordt al begint te kleineren, dat hij alles zelf doet, dat hij bepaalt omdat hij zogenaamd al alles wist en weet. Strijden, strijden en nog eens strijden. Hoe vaak heb ik gehuild en wakker gelegen wat de beste opvoeding was. Mijn ex man deed nergens aan mee en dacht maar dat hoe hardere hand hoe beter!
Ze zijn totaal niet verwend, ik was streng en door mijn postpartum depressie was ik erg ongelukkig en veel eisen en had ook woede-uitbarstingen. Kan dit invloed hebben op zijn gedrag?
Sinds 1 jaar zijn wij erachter gekomen dat ik, oudste en jongste ADHD hebben. Nu pas!!! Ik heb in hun kinderjaren overal hulp gevraagd voor hun gedrag en voor mij te helpen ze te opvoeden. Ik ben overal in de steek gelaten met alle gevolgen van dien.
Maar vooral, het gedrag van de oudste dat steeds erger wordt!! Arrogantie, allerlei ideeën, plannen die niet realistisch zijn en dan zien hoe goed hij zich zelf vindt! En opmerking of kritiek....dan explodeert de bom bij hem!
Ik ben moe met strijden, moe om op mijn tenen te lopen met mijn oudste!
Maar ik blijf van hem houden. Niet van zijn attitudes.


Click here to read or post comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to Herkent u de problemen?.


Read here about all disclaimers relevant to this site:

LegalDisclaimers.html


If you want you can follow me on Twitter. I usually tweet in a serious way: whenever there is any news to share, being either about brain injury, emotional problems, abnormal behavior or other morality issues. Click on the link below:

Als u wilt kunt u me ook op Twitter volgen. Ik tweet eigenlijk alleen serieuze zaken, of dat nu nieuws is over hersenletsel, emotionele problemen, abnormaal gedrag of andere ethische zaken. Klik op onderstaande link:

https://twitter.com/fckovacs