Na 4 jaar nog steeds verbeteringen

by S
(Utrecht )

Dank voor uw interessante stuk over vermoeidheid. De vijf Tibetan en ga ik zeker proberen! De andere genoemde punten zoals inspanningen doseren, iedere dag wat doen ook als je moe bent, plannen, (intensief) bewegen heb ik allemaal moeten leren, maar het zijn de sleutels tot veel meer kunnen doen in 1 dag. Ik wil graag nog benadrukken dat zo nu en dan bewust iets doen wat eigenlijk te zwaar is, maar wat je wél enorm leuk vindt (en je dus emotionele energie geeft) je het gevoel geeft even 'de oude' te zijn. Je moet dan gewoon accepteren dat je de drie-vijf dagen erna gaar bent, maar dat is het meer dan waard. Het geeft zoveel emotionele energie. Meditatie/Mindfulness is ook een geweldige tool om bijvoorbeeld negatieve emoties en gedachten die heel veel energie kosten(!) te leren loslaten. Steun van de omgeving is ook erg belangrijk. Als je niemand hebt om mee te praten kunnen online lotgenoten groepen een optie zijn. Hier worden ook veel tips uitgewisseld. Zoals het roken van een joint bij extreme overprikkeling. Ik wil geen druggebruik promoten maar als medicijn en als uitzondering kan het helpen. Als je gevoelig bent voor harde geluiden kun je oordoppen op maat laten maken. Er zijn ook zonnebrillen voor wintersport die helpen als je gevoelig bent bij fel licht. Verder heb ik heel veel baat gehad bij de begeleiding van Boogh (hoort bij Hersenz). Zelf ben ik erg benieuwd of Neurofeedback zou kunnen helpen of de Wim Hof Methode voor meer energie. Het klopt trouwens niet dat herstel ophoudt na het eerste jaar. Ik ben nu vier jaar verder en merk nog steeds verbeteringen. Ik kan bijvoorbeeld zonder oordoppen de stad in sinds een jaar. Ook felle zon kan ik beter tegen, ik word er niet meer zo gauw overprikkeld door.

Click here to read or post comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to Heeft u iets aan deze oplossingen?.


Read here about all disclaimers relevant to this site:

LegalDisclaimers.html


If you want you can follow me on Twitter. I usually tweet in a serious way: whenever there is any news to share, being either about brain injury, emotional problems, abnormal behavior or other morality issues. Click on the link below:

Als u wilt kunt u me ook op Twitter volgen. Ik tweet eigenlijk alleen serieuze zaken, of dat nu nieuws is over hersenletsel, emotionele problemen, abnormaal gedrag of andere ethische zaken. Klik op onderstaande link:

https://twitter.com/fckovacs