Comments for Narcisme in het kwadraat; een narcistische vrouw

Average Rating starstarstarstarstar

Click here to add your own comments

Feb 06, 2018
Rating
starstarstarstarstar
50 jaar narcisme
by: G

Mijn vrouw waar ik nog altijd bij ben (Gehuwd in 1969 is reeds van bij de eerste kennismaking narcist,maar ja de liefde is blind.kwam zelfs zover dat ze in de psyhiatrie terecht kwam.
Na een paar weken was het blijkbaar over maar niets was minder waar.
Alle gedragingen eigen aan narcisme komen om de paar weken zonder enige aanleiding terug.ik sta iedere keer versteld hoe ze het doet om een dagen durend gedrag van onhandelbaarheid en scheldwoorden op mij los te laten.ik stel mij over het algemeen zwijgend op want ik weet dat reageren een voedingsbodem voor haar is om niet te stoppen.
Heb reeds alles (ondergaan zonder reactie,kwaad gemaakt met stemverheffing,gesmeekt om te stoppen) geprobeerd doch niets helpt,zelfs haar eigen zoon benadert ze niet als een moeder en het spijtige van alles is dat ik moet zien wanneer ik bij mijn zoon en vriendin op bezoek ga om eens de kleinkinderen te zien want als ik terug kom(zij wil niet mee) vang ik dan een hele tirade.
Buiten deze kwade tweewekelijkse momenten stopt ze even onverwachts als het begon en "weet ze plots niets meer" zonder enige vorm van besef wat ze heeft aangericht.
Weg gaan had ik reeds 50 jaar geleden moeten doen maar ik ben altijd vergevingsgezind geweest en had zelfs medelijden met haar.als ik de dagen tel dat ze na haar uitbarstingen in haar bed lag dan kom ik aan jaren totaal.

Jun 01, 2016
Rating
starstarstarstarstar
waar is jouw eigen aandeel?
by: Anonymous

Misschien is je vrouw wel gewoon heel erg onzeker en is ze bang om in de steek gelaten te worden. ik vind het nogal hard om alles buiten jezelf te leggen. als jij leuke reisjes alleen maakt waarom mag zij dat dan niet? betreffende de andere zaken... met rust en liefde kun je daar heus uit komen. pak een rustig moment en ga aan tafel zitten geef aan waar je last van hebt en hoe je er samen aan kunt werken om het op te lossen. gun elkaar een eigen leven naast een leven samen.

Feb 01, 2016
Rating
starstarstarstarstar
Ja ik ook!
by: Anonymous

Ik zie mezelf als een man die vrouwen respecteert en dat is dus mijn grote valkuil geweest.
Nu na 16 jaar huwelijk heeft zij een advocaat ingeschakeld om te gaan scheiden.
Ik zal het verhaal kort proberen te houden.
Schreeuwen, gooien met dingen, de stiltebehandeling, alles heb ik voorbij zien komen!
Ik heb geprobeerd om dit naar haar toe te spiegelen, maar ik houd dit niet vol, dus had ze me weer in haar macht.
Nu ik ineens akkoord ga met de scheiding, maar op mijn voorwaarden (mediaton ipv advocaat) begint ze (zogenaamd natuurlijk) te twijfelen en wil ze wel sex en dergelijke. Ik mag niet naar anderen toe, wanneer het vrouwen zijn. (ik ben een hulpverlener), dus ze saboteert ook mijn werk.
Nu ze weet dat ik er klaar mee ben, heb ik rust en is zij heel hard bezig, om de controle terug te winnen. Ik ga haar dit niet gunnen.
Helaas is er een jong kind in het spel en daar maak ik me wel zorgen om.
Ik kom er wel uit, ik heb genoeg goede vrienden, die het ook zien.
Het beste wat ik heb kunnen doen, is eerst de hakken in het zand zetten (ik wilde zogenaamd geen scheiding), om vervolgens mijn eigen voorwaarden te dicteren. Dat is nog steeds heel moeilijk voor haar. Ik ben nu gedwongen, om het spelletje te spelen wat zij met mij altijd gespeeld heeft.
Ik ben gedwongen, want mijn kind gaat hier niet de dupe van worden!

Nov 21, 2015
Rating
starstarstarstarstar
MIJN (MOOIE) VRIENDIN
by: Bo

Beste allemaal,

Ik heb al 11 jaar een relatie met een narcistische vrouw. Eigenlijk vanaf het begin af aan is het kommer en kwel geweest. Liegen, bedriegen, manipuleren, intimideren, chantage, vreemdgaan, drankmisbruik, het heeft allemaal de revue gepasseerd. Als ik eraan terugdenk vraag ik mij af hoe het zover heeft kunnen komen, echt niet te geloven. Ik viel op het begin voor haar charme, haar knappe uiterlijk en ze leek slim. Het kwam natuurlijk ook omdat ze ook de ideale lieve vrouw kon spelen waardoor je weer even een speciaal gevoel kreeg.
Ze leeft van negatieve aandacht, verzint verhalen voor haar vriendinnen en ouders om zielig gevonden te worden. Meestal gaat het dan om mishandeling geestelijk of fysiek die ik zogenaamd haar heb aangedaan. De respons is natuurlijk allerlei oeh's en ah's, "en wat moet je met zo'n vent???" Als ze alcohol op had werd alles nog erger, het werd dan een echte duivel die mij ging afkraken waar dat we dan ook waren. Bijvoorbeeld een keer op een zomerse avond op een vol terras in Eindhoven, opeens uit het niets HELP HELP schreeuwen, mannen schoten natuurlijk deze hulpeloze onschuldige vrouw te hulp, en ze zei dan ook tegen hen dat ik haar bedreigde. Bewijs maar eens het tegendeel. Ook geniet ze van de aandacht op Facebook en zet middenin de nacht de meest meelijwekkende verhalen erop. Maar niemand van haar vrienden kent haar eigenlijk, als ze eens wisten hoe het er hier daadwerkelijk aan toe ging.
Ze vernielde spullen waar ik gehecht aan was, diverse telefoons, laptops, auto's hebben het onderspit moeten delven.
Ze heeft natuurlijk ook haar ouders beïnvloed, ik ben daar dus niet meer welkom. Goede reden om weekenden weg te blijven en flink door te zakken. Het wrange is dat iedereen van haar vriendenclubje weet dat ze andere mannen ziet, maar doordat ik als een tiran ben afgeschilderd keuren ze het allemaal goed. Via via kom ik daar uiteindelijk achter. Zo is het gegaan jaar in jaar uit, en gebeurd tot de dag van vandaag. Voor mij is echt de maat vol toen ik in mei van dit jaar erachter kwam dat ze te vinden was op een site waar een sugar-baby een sugar-daddy zoekt, voor seks en een leuk dinertje en als vergoeding geld. Op 14 januari 2014 ingeschreven, nota bene op mijn verjaardag. Ze heeft geen geweten, en iedere keer weer die negatieve bizarre verrassing.

Ik ben nu 42 jaar en wil een normaal leven. Ik kan hier wel een heel boek neerzetten met ellende, maar ik ben gewoon op. Ik schaam mij om er met mensen over te praten.
Met deze vrouw heb ik 3 dochters, een tweeling van 9 jaar en een meisje van 7 jaar. Ik heb altijd grote twijfels gehad of ik daadwerkelijk de vader was van de tweeling. Pas geleden toch maar de knoop doorgehakt en een DNA-test laten doen, en ja hoor mijn vermoedens werden bevestigd, niet de vader van de tweeling met 100% zekerheid. Het blijven mijn kids, ik ga het hun ook niet zeggen. Maar ik wil uit deze leugen. Uit dit spiraal van dit zieke psychologische spelletje. Ja spelletje, want zij geniet lijkt wel. Ik ben helemaal leeggezogen geestelijk. Gelukkig geen schulden maar ook geen buffer op de bank. Ik werk maar moet geld opzij leggen om te verhuizen en straks een huurwoning te kunnen betrekken. Ze zorgt er wel voor dat er grote uitgaven zijn waardoor ik steeds terug bij af ben. Weet het even niet meer, ik moet hier weg. Ze weet dat ik weg wil en haar drankmisbruik intensiveert ook daardoor. Het gaat van kwaad tot erger en ik ben bang dat ze mij een streek gaat leveren waardoor ik bij de politie in kwaad daglicht wordt gebracht en plotsklaps het huis moet verlaten. En dan? Ja, vrienden zijn inmiddels verdwenen. We zijn diverse keren verhuisd door de jaren heen. En al mijn vrienden waren niet goed genoeg en werden weggekeken als ze op bezoek kwamen. Ik zou willen dat iemand kon helpen, wil echt uit deze situatie en opnieuw beginnen, ben bang hier nog te zijn met haar. Ik maak mij zorgen over mijn kinderen als ik er niet meer ben.
Ik weet ik moet sterk blijven maar ben zo moe, zou het liefste niet meer mijn ogen open willen doen. Ze gooit inmiddels niet meer met modder maar met lava. Het erge van alles is dat ik ondanks alles van haar hou en om haar geef, maar het vertrouwen is weg. Het is niet alleen erg voor mij en voor de kids maar ook absoluut voor haar. Geen 1 mens doet dit met gezond verstand, dus ik heb medelijden met haar. Ik weet niet wat het is, het lijkt wel een soort Stockholm-syndroom, afstoten-terugtrekken dat hakt erin.
Weet het even niet, zojuist nog een ruzie gehad. Ja ik probeer het te negeren, maar het is zo ontzettend moeilijk.
Wat ik al zeg, ik ben geestelijk op leef nu in angst zolang ik hier ben. Duimen dan maar!


Nov 03, 2015
Rating
starstarstarstarstar
Narcistische vrouw
by: T

Mijn man heeft een 3,5 jaar durende affaire gehad met een narcistische vrouw. Ik ben in die tijd ook met haar bevriend geweest, ik heb altijd onderbuik gevoelens gehad bij haar en heb haar niets over mezelf verteld, ze kwam bij me koffie drinken en we sporten samen. Ze was altijd erg negatief en praatte erg vervelend over de kinderen van haar man uit een vorig huwelijk, die kwamen er niet in bij haar, over de alimentatie die haar man moest betalen kon ze uren praten, de ex van haar man schilderde ze af als iemand die geen recht op een bestaan had. Zo waren er veel dingen waar ik een heel rot gevoel van kreeg. Na een tijd bleek dat mijn man verliefd op haar was, ze gingen veel samen sporten en hadden intensief sms en bel contact. Via de telefoon rekening kwam ik erachter dat mijn man wel heel veel contact met haar had. Heb dit onder zijn neus gelegd en de aap kwam uit de mouw, hij was verliefd maar er was niets gebeurd verder. Zij nodigde zichzelf uit voor een gesprek met mij waarin ze me vertelde dat het puur vriendschappelijk was en verder niets, ze had geen gevoelens voor mijn man. Ik heb elk contact met haar verbroken en ik dacht dat hun vriendschappelijke relatie gestopt was. 2 jaar daarna heeft mijn man mij verteld nog steeds een relatie met haar te onderhouden maar dat het nu gestopt was. Ik was echt in alle staten en heb contact met haar gezocht. Ze heeft me op social media meteen overal geblokkeerd en ik kreeg antwoorden van haar waar de honden geen brood van lusten. Het moeilijke is dat zij ook in mijn leven is geweest en mij net als mijn man keihard heeft bedrogen. Zij vertelt andere mensen in onze omgeving nu hele nare dingen over ons, en iedereen gelooft haar, zie maar eens duidelijk te maken dat zij een narcist is. Mijn man heeft vreselijke dingen met haar meegemaakt, het is op tijd gestopt omdat
hij haar doorhad voor het allemaal ernstig uit de hand gelopen zou zijn. Hij prikte door dingen heen waarvan zij niet gediend was. Ernstige mishandeling is hiermee voorkomen. Ik weet zeker als we doorvechten tegen haar dan zijn we ons hele leven bezig. Het is een hele zware tijd geweest maar gelukkig hebben mijn man en ik elkaar weer gevonden, er zit een kras op de plaat maar door therapie en door heel veel te lezen zijn we nu een heel eind op weg. Soms zou ik haar zo graag willen terugpakken en mensen inlichten voor ze slachtoffer van haar worden. Het is heel moeilijk omdat ik natuurlijk ook mijn man als schuldige zie en ik ben slachtoffer van haar omdat zij ook in mijn leven is geweest. Ze zijn heel slim die narcisten en hun leven wordt geleid door grote leugens. Zij is nu gescheiden...ze is klaar om nieuwe slachtoffers te maken....dat baart mij ernstige zorgen, maar mensen waarschuwen helpt niet...wie zal me geloven. Ik ben heel benieuwd of er mensen zijn die dit ook mee hebben gemaakt.

Oct 04, 2015
Rating
starstarstarstarstar
Een ex-schoollief dat volgens mij narcistisch is
by: Anonymous

Een half jaar geleden kreeg ik een relatie met iemand uit mijn klas. Ik viel voor haar omdat ze zo anders was dan ik. In het 6de jaar zei ik dat ik gevoelens voor haar had. Ze was eerst erg lief voor me. Ze zei dan dat ze "dacht" dat ze ook verliefd was op mij. Ze zei tegen mij dat ik aan mijn ouders moest zeggen dat ik bi was en een relatie had met haar. Ik was nog niet uit de kast. Zij had dit al een week eerder tegen haar ouders gezegd dat ze bi was en met mij was. Een tijd later liet ze aan mij een Facebook-bericht zien. Haar jeugdvriend wilde seks met haar hebben. Ze zei dat het een soort "friends with benefits" (vrienden met voordelen) was. Ik walgde van het idee alleen al dat zij seks met die jongen zou hebben en tegelijkertijd nog koppel met mij zou zijn. Ik was gekwetst en vertelde dit aan mijn ouders. Zij vonden dit ook een walgelijk idee. Ze had dan maar voor mij "gekozen" en zou uiteindelijk niet met de jongen naar bed gaan. Ik was enkel en alleen haar speeltje. Ze begon na een tijd ook leugens te vertellen over mijn vrienden. Dat ze zich schaamden voor mij en dat het niet zou boteren tussen hen en mij. Ze beweerde dat ik haar zwart maakte tegenover een gemeenschappelijke vriendin. Dat loog ze en was nooit gebeurd. Ze kocht chocolaatjes voor mijn ouders als ‘cadeau’ die ze daarna zelf uit onze koekjeskast opsnoepte als ze bij mij thuis was. Ze sloot me op het laatste stuk van onze relatie uit van een festival. Ze wilde eens 'alleen met vrienden gaan, ZONDER liefje’, zei ze tegen me. Ik mocht dan als ‘troostprijs’ een nachtje bij haar oma logeren om mee het huishouden te doen en taart te bakken, terwijl zij zich kapot-amuseerde op het festival en dan ‘s avonds naar haar oma en mij te komen na het festival. Ik vertelde dit ook aan mijn ouders en ging niet naar haar oma. Walgelijk gewoon! Op het laatste was ze nog te laf om het zelf uit te maken. Ze moest het met hulp van anderen doen en heeft mijn 100-dagenfuif verpest. Een dag die eigenlijk leuk moest zijn werd een hel. Ik stond altijd vrijwillig mijn bed aan haar af. Ik kreeg die laatste wrede nacht enkel een fleece-deken en een campingmatje. Toen ik haar liefdevol wilde kussen, weerde ze me af en zei ze letterlijk: "Wat probeer je te bewijzen?!". Na een lang gesprek gaf ze toe dat ze al 6 van de 10 maand ‘fakete’(vals deed) dat ze verliefd op me was. Iedereen zei me dat ik enkel een hond voor haar was. Eerst was ik blind en schreef ik zelfs boekbesprekingen voor haar en stuurde ik huiswerkopgaven naar haar die ze nodig had voor school en vulde ik haar maaltijdbriefjes in omdat zij geen tijd had en naar basketbaltraining moest. Mijn cadeau’s bekeek ze niet eens. Ze lachte me uit omdat ik maar 20 euro op mijn kaart had en zij 2000 euro en ze was altijd heel blij als zij een high-score had op een spel en ik de verliezer. En ik moest altijd meegaan naar alles wat zij wilde. Toen ik merkte dat we te laat terug op internaat zouden komen wilde ze niet naar me luisteren en deed ze gewoon haar eigen zin en kwamen we te laat. We moesten de nachtopvoedsters bellen om ons te komen halen. Ze liet me volledig vallen en beweerde dat ik me niet emotioneel kon beheersen en dat ik een te gevoelig persoon was. De pot verweet de ketel dat hij zwart zag. Ze begon zelf kei-hysterisch te wenen. Ik voelde me bijna schuldig.

Aug 17, 2015
Rating
starstarstarstarstar
narcistische dochter?
by: Anonymous

wat ik hier allemaal verneem is voor mij pijnlijk om te dragen !!! over 14 dagen hebben de dokters én psychologen mij verwittigd dat ik met één Narcistische man gehuwd ben !!! ik heb alles op internet gezocht , én tot in de puntjes klopt iedere zin , nu denk ik ook dat mijn dochter narcistisch is tov haar man ( zij beledigt hem eveneens in het openbaar , en heeft dezelfde neigingen als haar vader , maar dan tegen hem ) mijn schoonzoon heeft al laten blijken dat het getreiter van onze dochter komt van haar vader ) ik moet nog alles verwerken voor mezelf , laat staan dat ik onze schoonzoon daarover zou inlichten , of wat zouden jullie doen ? ik ben helemaal ontredderd !!!!!!

Jul 24, 2015
Rating
starstarstarstarstar
In eens heb je haar door.
by: Anonymous

Ook ik kan precies hetzelfde verhaal vertellen. Het lijkt alsof narcisten één en dezelfde persoon zijn. Alsof ze dezelfde opleiding tot narcist hebben genoten, ze zijn allemaal hetzelfde. Het verhaal van Johan lijkt sprekend op die van mij. Alleen heb ik er geen 10 jaar over gedaan maar 1,5 jaar. Achteraf kan ik het volgende zeggen. Je ontmoet een Engel en je neemt afscheid van de duivel, twee totaal verschillende personen. Vlak na het begin ging er al iets borrelen in mijn onderbuik. Ze ging op vakantie met een goede vriend, en toen ik vertelde dat ik daar moeite mee had. Ze zei dat ze zoiets toch niet met mij hoeft te overleggen? Onderbuik, onderbuik. Nu het achter de rug is weet ik het zeker, mijn onderbuik is mijn intuïtie….en die alarmeerde telkens in al zijn kracht. Ik verloor kilos, voelde me altijd uitgeput, liep op mijn tenen. Vanaf nu zal ik daar altijd naar luisteren. Maar je bent verliefd en slikt alles, daar gaat je eigenwaarde. Mijn onderbuik-gevoel besprak ik met echte vrienden. Eén merkte toen op alsof het leek dat ze narcistisch was. Ik wist daarvan de betekenis niet en ben gaan lezen op internet. En zoals als al die andere verhalen hierover, toen viel ALLES op zijn plek. Dit was na ongeveer 6 maanden samen. En je gelooft er nog in dat je achter dat masker kunt komen, achter die muur. Want daar zit de werkelijke persoon, en die is juist het tegengestelde van wat haar masker doet geloven. Depressief, geen eigenwaarde, geen kennis. Kennis die ze verkondigen is vaak gewoon gejat van anderen, inclusief van jou. Je hoort je eigen woorden door haar mond in discussies met anderen, en daarmee oogst ze aanzien. Ook goede grappen steelt ze van jou, voor je neus weg. De lachers op haar hand, of ze maakt je belachelijk tegenover de rest. Ze lijkt heel zeker, maar ze is juist onzeker en bluft door haar masker. Ze lijkt het centrum te zijn van alle aandacht, maar als ze op een feestje is moet ik haar hand vasthouden. Nadat ik wist over narcisme wilde ik bij haar doordringen, naast haar komen. Vergeet het maar, een muur van staal. Over gevoelens praten, dat KAN ze gewoon niet. Ontkennen, ontwijken, je stil blijven aanstaren, je negeren….onmogelijk dat je in haar gevoel mag komen kijken…..want dat is er gewoon niet! En sinds ik wist over narcisme zag ik veel kenmerken daarvan aankomen. De woede-uitbarstingen om werkelijk niks, het glasharde liegen van iets wat je met eigen ogen hebt gezien (gaslighting), alles omdraaien (het projecteren). Je kijkt dwars door ze heen. Ik keek dwars door haar heen, en dat liet ik ook weten. Het duurt een tijd totdat je aanvaard wat je al reeds gelezen hebt. Het duurt een tijd voordat de adviezen tot je doordringen van dierbaren. Oorzaak, je liefde voor haar. Je gelooft er nog in dat die Engel die je ooit ontmoette nog ergens is. Bij mij heeft het ook lang gesluimerd. Maar toen was er een gesprekje na een heel gezellig feestje…..pas toen gingen mijn ogen eindelijk echt open. Ik droomde nog van dat Engeltje, maar voor me stond de Narcist….de duivel. Alles wat je leest klopt, en er is maar één oplossing. Wegwezen! Ik heb drie maanden liefdesverdriet gehad, maar na dat laatste gesprekje ben ik weer eindelijk bij mezelf. Ik ben weer opgestaan. En jullie moeten allemaal geloven dat iedereen dat kan na een relatie met een Narcist. Ik kijk op ze neer, en voel zelfs medelijden voor ze. Stakkers zijn het. Wetende dat vele narcisten eenzaam zullen sterven, want je weet….ze hebben geen echte vrienden. Alles van een Narcist is leeg, en dat weten ze zelf nog het best. Daarom zijn ze vaak depressief.

Jul 06, 2015
Rating
starstarstarstarstar
7 jaar later
by: Anonymous

Hallo,

Ik heb dit gelezen en ik ben nog steeds aan het lezen en ontdekken. Waarbij ik dacht aan harmonie en gezin, en dus zaken bespreekbaar wilde maken. Kapte zij alles af en financieel zette zij het gezin onder druk. Moesten wel op vakantie, en kleding en voorraad werd maar binnen gehaald.
Ik moest mij continu aanpassen. In het begin was het echt geweldig, seks niet te kort en was echt te wauw. Tijdens de zwangerschap van onze dochter half jaar later. Draaide ze als een blad aan een boom om. Ze raakte werkeloos en deed geen ene moer meer. Haar andere 2 kinderen heb ik proberen te redden van haar woede uitbarstingen om piet luttige dingen. Nu na 7 jaar heb ik het stopgezet. Ze heeft mij altijd gechanteerd en onderdrukt met, daar is het gat van de deur als het je niet aan staat. Nu wonen we nog samen in een koophuis en hebben gezamenlijk verantwoording hiervoor. En liggen de kaarten op tafel. Ik wil nog mijn ouderlijk gezag geregeld hebben, en een goeie omgang met de kinderen. Ze wist niet dat ze schaak stond, en toen ik haar terug pakte, dreigde ze meteen met een advocaat. Ze lult achter mijn rug om met iedereen. En ze ligt zelfs al te wippen met iemand anders. Zelfs de kinderen worden geïndoctrineerd door haar. De kinderen leven in gecreëerde angst door haar. En dat is mijn grootste zorg, hoe of wat met de kinderen en onze dochter? Ik ben op weg om nieuwe stappen te maken. Maar maak mij zorgen over de kinderen. Het krijgt nog zijn vervolg.

Apr 14, 2015
Rating
starstarstarstarstar
Ze kruipt nog steeds onder mijn huid
by: seakr

Ik vind heel veel herkenning uit je verhaal.

Ik heb haar nu 3 dagen geleden de deur uitgezet. Maar nog steeds weet ze mij in mijn gedachten onzeker te maken en mij doen twijfelen. Misschien ben ik wel degene die gek is. Ze komt regelmatig op een dag langs om te kijken of ze erin kan of schreeuwt vervelende dingen van buiten.

Ik hoop dat dit ooit stopt. en als dit maar niet uit de hand loopt. Pff

Feb 05, 2015
Rating
starstarstarstarstar
narcistische vriendin
by: chris

ik ben met een vrouw 8 maanden samengeweest ,
in het begin van onze relatie verliep alles perfect maar naar gelang de tijd verstreek kwam haar ware aard bovendrijven, ik ben in een greep gehouden, misbruikt geweest, liegen en manipulatie was dagelijkse kost, ik kon de relatie niet verder meer aan, ik werd versmacht door haar leugens, ik ben heel sterk in relatie gegaan en er volledig kapot uitgekomen, ik kan zeggen dat de vrouw haar zoon ook al had mishandeld en probeerde te doden, haar kinderen werden ontnomen door het gerecht,een zeer zware psychisch gestoord iemand! mijn conclusie !
leven met zo iemand is onmogelijk maar het probleem is dat zij niet alleen kan zijn,en altijd verder slachtoffers zal maken !tot op vandaag valt ze me nog lastig via sms, probeert van alles van schuld in mijn schoenen te schuiven !
gevaarlijk zo iemand !

Dec 18, 2014
Rating
starstarstarstarstar
opgegroeit als dochter van een narchist
by: M.C.H.N

Op mijn derde levensjaar hoorde ik voor het eerst van een narcistische moeder dat ik liever was toen ik nog alleen speelde met mijn speelgoed en niet haar aan haar hoofd zeurde. Ik heb geprobeerd om weer lief te worden gevonden maar dat lukte niet. De fase van spelen met blokken zonder vragen was voorbij. Mijn jongere broertjes waren alles en toch heb ik ze hiervoor nooit gehaat. Ik snapte niet waarom ik dan toch niet die lieve dochter was. Als ik wat deed voor haar had ik net dat andere moeten doen en andersom. Vroeg ik wat ik kon doen had ik het uit mijzelf moeten doen enz. Ik vond het erg leuk om mijn broertjes en haar te verrassen met een cadeau. Als zij ruzie met mij maakte dan gooide ze steevast het cadeau voor mijn ogen kapot, of ik had iets voor mijzelf gekocht en ze liet merken hoe mooi ze het vond en ja dan gaf je het weer weg ondanks dat je het zelf erg mooi vond en het niet de bedoeling was. Ook dit werd met de eerstvolgende ruzie (dagelijks) vernield. Er werd gezegd dat ik een hebberaar was als ik wat aanpakte of zo goed wilde lijken als ik wat weg gaf. Zo langzamerhand werden mijn hobby's mij afgenomen. Alles moest wijken voor als misschien mijn broertjes wilden spelen aan tafel. Zij was het middelpunt en zorgde dat je er alleen voor stond. Jaren heb ik gevochten om geaccepteerd te worden. Elke dag leek het alsof ik moest bewegen in een mijnenveld. Ook al zou ik die dag stil blijven staan dan nog ontplofte er die mijn. Nergens rust, overal zwart gemaakt worden zodat zij de zielige vrouw leek. Het was leven in een hel. Gelukkig had ik één lichtpuntje en dat waren mijn vogels. Die hebben er voor gezorgd dat ik er geen einde aan maakte. Na jaren mij elke dag bijeen geveegd te hebben om weer verder te gaan ben ik uiteindelijk gevlucht. Stiekem een appartement opgeknapt en met mijn vogels met de noorderzon vertrokken. Heb altijd gezegd als ik de deur achter mij dicht trek dan is het voorgoed. En ja dat is het. Nooit, nooit weer. Nu jaren later zit ik nog met de pijn. Net twee weken geleden een artikel gelezen op fb waar iets stond over narcisme. Toen werd mij alles duidelijk maar goedmaken doet het dat niet. Ik hoop dat iedereen die ooit dit meemaakt voor zichzelf kiest en hier uit stapt. Dit is het niet waard. Ik had geen keus in het begin omdat ik het kind van een narcist ben maar nu ben ik eindelijk bevrijd.

Dec 15, 2014
Rating
starstarstarstarstar
Narcisme in het kwardraat - zo herkenbaar
by: Anonymous

Ik ben een Nederlandse man. De verhalen die ik heb gelezen zijn zo herkenbaar. Ik heb hetzelfde meegemaakt in mijn vorige relatie van meer dan 14 jaar. Uiteindelijk vorig jaar verbroken na emotioneel helemaal leeggezogen en vernederd te zijn.

Inmiddels weet ik wel beter! Ik ben er nu ook achter dat je dit niet kunt uitleggen aan mensen die het niet zelf hebben meegemaakt.

Ik probeer nu zoveel mogelijk te lezen hoe ik het beste kan omgaan met mijn ex-partner en te voorkomen dat ik weer in een web van leugens en manipulaties terecht kom. Dat ik met behulp van nieuwe vrienden en hulpverlening weer meer zelfvertrouwen en eigenwaarde heb gekregen, helpt daar heel veel bij.


Jul 29, 2014
Rating
starstarstarstarstar
Psychisch gestoorde/narchistische vrouw
by: Anonymous

Ik ben een Nederlandse man en heb zeven maanden een relatie gehad met een Marokkaanse vrouw van middelbare leeftijd. Ik ontmoette haar via een datingsite. Ze had zich mooi gepresenteerd. Op papier had ze veel interessante banen gehad. Zoveel als voor iemand van 386 jaar.
In het begin was ze heel vriendelijk, charmant, ze straalde klasse uit. Het is een mooie vrouw.
Haar huis is heel gezellig ingericht.
Ik vond het in de eerste instantie geen probleem haar kosten eten en drinken te betalen. Al snel kwam ik erachter dat ze me aan het uitnemen was.
Voor het gevoel een beetje naar draagkracht bijdragen was niet bespreekbaar. Ze werd boos.
Als ik niet op de exacte dag van haar verjaardag kwam of valentijnsdag een dag later was Leiden in last. Ook wilde ze als snel weekendjes met me weg. Ik kon vanwege mijn werk aan wensen niet precies voldoen en daarmee begonnen de lelijke persoonlijke verwijten. Inmiddels was ik op haar verliefd geworden. Op de vraag of ze ook op mij verliefd was of van me ging houden kwam steeds het antwoord dat het voor haar een langzaam proces was, ik moest het verdienen. In de tussentijd is ze zelf tweemaal, alleen, een maand naar haar familie in haar thuisland geweest. Waar ze verbleef wilde ze niet zeggen, ging me niets aan en ik mocht ook niet spontaan naar haar toe komen. Als ze daar was kwam er van haar nauwelijks communicatie. Ik moest haar steeds zelf bellen. De bescheiden foto van mijn overleden vrouw moest ik uit mijn huis weghalen wat ik overigens niet deed. De persoonlijke verwijten werden steeds heviger en op een gegeven moment werd het me teveel en ben ik heel boos geworden. Heb haar dingen gezegd die weliswaar hard waren maar wel waar. Hierop ben ik wegggegaan. Heb haar nog een keer ontmoet maar dat liep uit op ruzie waarop ze gewoon wegliep en me liet staan.
Ik heb er nog een kater van. Heb heel veel voor haar gedaan en geregeld maar niet veel dan sriptease en een enkele hap door haar zelfgemaakt eten ervoor teruggekregen.
Ik dacht dat meestal mannen psychopaten of narcisten zijn maar ben er achter gekomen dat vrouwen zeker zo erg kunnen zijn. Ik waarschuw iedereen goed op te letten. Als je behandeld wordt als een stuk oud vuil moet je snel weg zijn, ook als de vrouw charmant en mooi is. Je gaat er op den duur echt aan kapot. Hoop dat anderen hier iets aan hebben. Dit artikel en ervaringen van anderen zijn voor mij heel leerzaam en helpen mij weer snel mezelf te worden, wat zeker gaat lukken.
Een positief ingestelde man in de Randstad

Jun 25, 2014
Rating
starstarstarstarstar
Narcisme in het kwadraat ; en narcistische vrouw
by: Anonymous

Zoals zo velen onder jullie : zo herkenbaar . Maar bij mij is het echt heel buitensporige vormen ah aannemen .
Mijn ex - man waar ik 27 jaar mee gehuwd was bleek een narcist . Maar dat had ik pas door nadat ik 8 jaar een relatie had met ( in het begin ) een super lieve man . Ik dacht dat ik de hemel op aarde had gevonden, maar uiteindelijk bleek het de hel ! Ik zag hem dood en dood graag en omdat mijn huwelijk op de klippen was gelopen hechtte ik mij waarschijnlijk nog meer aan hem dan goed voor mij was .
Ik ben nochthans geen doetje, ben verbaal en mentaal sterk maar dit .... dit overkomt je gewoon. Het glipt binnen in je relatie zonder dat je er erg in hebt met alle gevolgen vandien. Uiteindelijk ben ik ook op zoek gegaan op het internet en gevonden wat U dus ook vond. Het was een verademing en ik was dankzij mijn vondsten in staat om de relatie los te laten. Ik kon het een naam geven en wist meteen dat ik mijn best gedaan had en dat het niet aan mij lag.
Maar het ergste moet nog komen . Ik heb 2 kinderen. De jongste is een dood en doodbrave jongen. Zou alles voor mij, mijn ouders etc doen. De oudste, mijn dochter is 2 druppels water mijn ex. Ze is nu 35 en sinds de verdeling van onze scheiding, een regelrechte horror. Ze was altijd al een moeilijk geval, had nooit vrienden van lange duur en maakt met iedereen ruzie. Als de lijst te lang was, verhuisde ze gewoon, en wij zaten met de gebakken peren (vooral haar jongere broer) die overal moest bewijzen dat hij 'niet zoals zn oudere zus was). Leefde in de schaduw van haar vernieling . Uiteindelijk is hij ih buitenland gaan wonen en is daar nog steeds ... Maar mn dochter maakt mijn leven echt zuur. Onlangs was er een echt zwaar incident; ze manipuleert haar man èn scheldt haar schoonmoeder verrot als die niet op tijd geld geeft of babysit. Ik ben weer op zoek gegaan en ja ... mn dochter blijkt ook een narcist te zijn. Ik moet afstand van haar nemen want anders maakt ze me kapot, maar ze heeft een zoontje en nu zie ik dit schatje natuurlijk maar zeer weinig. Ik begrijp het niet. 3 mensen die ik zo graag gezien heb en alle drie blijken ze narcisten te zijn. Het lijkt wel of ik het ongeluk opzoek! Ik hoop ooit nog eens een lieve man tegen te komen die ook lief zal BLIJVEN. En geen bijbedoelingen had om mijn leven zuur te maken.
Ik hoop dat veel mensen hier troost kunnen uit halen en weten dat ze zeker niet alleen zijn. Ik hoop dat ze de kracht zullen vinden om (zoals de mooie spreuk zegt) te aanvaarden wat ze niet kunnen veranderen; de moed zullen hebben om te veranderen wat wat ze kunnen veranderen en de wijsheid om het verschil tussen die 2 voorafgaanden op te merken.

Een triestige maar optimistische vrouw ergens aan zee.

Apr 18, 2014
Rating
starstarstarstarstar
Herkenbaar maar zo moeilijk als je er in zit
by: Anonymous

Alles is tot op de punt komma herkenbaar.

Als je er in zit twijfel je enorm aan jezelf of denk je dat het komt omdat ze zoveel moeilijkheden heeft met haar ex, kinderen, werk en vrienden.
Dat op zich geeft al aan dat het niet aan jou ligt.

Koud kil en zo star als maar zijn kan. Intimiteit is alleen op haar gericht. Waardering krijg je nooit.

Bij het verbreken van de relatie krijg je een kouwe douche over je heen. En ik heb er gelukkig nooit meer iets van vernomen.
Toch even gekeken op de datingsite waar we elkaar hebben leren kennen. En ja hoor. Ze staat er weer. Mooi lief fotootje en met als karakter eigenschappen. Lief, zorgzaam flexibel en als klapper Houd van knuffel.
Succes meneer de dater, ik wens je veel sterkte met haar.

Ik ben na het verbreken van de relatie van mijn bloeddruk medicijnen af en heb mijn normale gewicht weer. Een last van mijn schouder.

Even een tip:
Lees het boek "Een spiegel voor narcisten" daar staan hele goeie dingen in maar ook de valkuilen voor de partners van een narcist. Ook de oorzaken.

Voor ons dus geen slinks verwend prinsesje meer. (daar lopen er erg veel van rond op het ogenblik)
Succes heren.

Dec 02, 2013
Rating
starstarstarstarstar
O My God
by: TB

20 jaar getrouwd geweest, nu bijna 3 jaar gescheiden van.....een narcist.

Ik was al letterlijk bevrijd na de breuk zeker qua gevoel en pas nu, na een tip van een kennis ben ik eea gaan lezen over NPS. Een aaneengesloten herkenning van wat ik lees. Wat heerlijk. Bedankt voor dit verhaal en eenieder die gereageerd heeft.

I'm free, O My God!!! Now MY life can start......


Jul 25, 2013
Rating
starstarstarstarstar
AMEN!
by: vanessa de munck

Wat een verheldering is dit. ik heb 3 jaar samen geweest. 1 jaar getrouwd.
Een open huwelijk en relatie gehad omdat ik dacht dat dat de manier was om gelukkig te zijn.
Alles en iedereen liegen en bedriegen... Ik heb ook nu nog enkele dagen en weken samen met een narcist!...het is een hell...het is jezelf tegenkomen opnieuw en opnieuw en daartegen moet je vechten om jezelf niet te verliezen.
ik was een fractie van de vrouw die ik was... geen medeleven, geen begrip, geen echte liefde, misbruik, gebruik, vernedering, afwijzing, leugens, enzovoort.
Ik nam hem zoals hij was als hij eerlijk en open was. De moment dat er 3 keer op een week naar een andere vrouw wordt gegaan is het afgelopen...Ik verloor alles...mezelf, men gevoel...ik ging eronderdoor...
ziek was ik ervan!...wat een belevenis!!!

Ik heb de keuzes mee gemaakt; ik ben mee verantwoordelijk...ik heb geleerd..en nu is het mezelf weer opbouwen!...

Dank u voor al je woorden hier...het helpt!

Jan 16, 2013
Rating
starstarstarstarstar
I know
by: Anonymous

Elke keer lees ik weer hetzelfde. Ik heb het 23 jaar volgehouden en mij volledig weggecijferd. Ik was stapel op mijn ex en kwam in beweging wanneer ze maar aangaf dat ze niet tevreden was.
Toen ik door mijn mogelijkheden, energie en financiën was bestond ik ineens niet meer.
Praten ho maar. Wanneer ik maar de lichtste vorm van kritiek gaf werd de tegenaanval grof ingezet. " ja maar jij"
Altijd was er lichamelijke afwijzing, nooit mij het gevoel geven dat ik de ware was. Iedere maand moest ik weer aanhoren dat ze niet rond kon komen en dat ik daar wat aan moest doen. De laatste jaren had ze een rijk leven en zat ik volledig aan mijn tax.
Vanaf het moment dat ik mijn grenzen aan moest geven werd ik genegeerd.
Uiteindelijk via een brief aangegeven dat ik op was. Toen ze me vroeg of er nog iets voor haar zat vertelde ik dat ik op en leeg was. Gewoon niet meer kon en dat er geïnvesteerd moest worden ook van haar zijde. Ze heeft haar spullen gepakt en heeft me achter gelaten. 23 jaar en 4 kinderen later. Later vertelde ze me dat ik haar nooit gehad had, hooguit 75%. Een wetenschap die ik wist maar alsnog keihard aankwam. Inmiddels weet ik meer en kan ik me er iets bij neerleggen.
blijft zwaar

Jan 09, 2013
Rating
starstarstarstarstar
doeii narcist
by: lisa

hoe kunnen mensen het zo lang uithouden met een narcist ???

ik ben pas 17 en ik had 2 jaar
en ik kreeg daarna een depressie en psychose
waar ik overigens al een halfjaar tegen vecht

maar zo'n iemand levert je teveel stress
gewoon meteen klaar mee zijn en naar jezelf luisteren.

P.S op dat moment toen je iets met die narcist had
is het begrijpelijk dat je in de war bent, je weet niet meer wat je moet doen. Maar dit is voor ieder een grote les die dit meemaakt en hopelijk leren grenzen te verleggen in de toekomst en doen wat JOU gelukkig maakt :D en snel ook. Anders eindig je net zoals ik :(

Groetjesss

Nov 04, 2012
Rating
starstarstarstarstar
Zo Herkenbaar
by: Anonymous

Ik herken dit verhaal volledig.Ik heb precies hetzelfde meegemaakt gedurende 5 jaar. Op het einde van de relatie was ik emotioneel compleet uitgezogen; mijn zelfvertrouwen zat diep onder nul en ik woog nog amper 59 kilo.
Ik heb er veel van afgezien en het heeft mij diep beschadigd. Het heeft mij 2 jaar gekost om het te verwerken en het gebeurt nu nog dat ik ervan droom. Niet van haar op zich, wel van haar woedeuitbarstingen en van haar uitlatingen naar mij vol haat en cynisme terwijl ik al die jaren zoveel gegeven en geinvesteerd had. Ik was er achter gekomen dat ze mij de hele tijd vanaf de eerste dag van onze relatie belogen en bedrogen had en toen ik haar hiermee confronteerde was het hek van de dam:
hysterische woede, een hele blabla dat het allemaal niet waar was (terwijl ik de bewijzen had) en tenslotte een haatuitbarsting dat ze al jaren van mij af wou maar bij mij was gebleven uit compassie; er was geen aantrekking en geen "geestelijke connectie" en tenslotte kreeg ik het verwijt " je hebt er alles aan gedaan om MIJ te krijgen, wel dat is je straf, onthou de les"! Ik zou een heel boek kunnen schrijven over alles wat ik heb meegemaakt, maar het staat allemaal beschreven in het profiel van de narcistische persoonlijkheid. Het is merkwaardig dat narcisten zo een gelijklopend gedrag vertonen.

Jan 29, 2012
Rating
starstarstarstar
Narcisme als je het toestaat...
by: Feri Kovács

Ik heb eerlijk gezegd het verhaal moeten bekorten omdat het erg lang was. De boodschap komt echter wel goed over: een vrouw die zeer waarschijnlijk inderdaad een narcistische persoonlijkheid heeft maar ook...dat een dergelijke persoonlijkheid alleen maar kan overleven naast iemand die dit alles maar accepteert. Andere inzendingen getuigen van hetzelfde: zo lang je zelf niet helemaal volgroeid bent en emotioneel sterk bent, zo lang herken je een gestoorde persoonlijkheid niet zelf en ga je vaak lang door in een relatie met zo'n narcistisch type. Dit geeft schade, aan jezelf, aan je omgeving en ook aan de persoon met narcistische eigenschappen. Het narcisme wordt er namelijk niet minder om, integendeel! Daarom ook: tijdige herkenning is de 1e oplossing. Vervolgens: NIET meer toestaan: óf de relatie verbreken óf aangeven waar je grenzen liggen. U zult meerdere redenen hebben om nog altijd in een dergelijke relatie te zitten. Vaak financiele, maar ook uit angst voor het onbekende. Goed dat u hulp heeft gezocht, goed dat u een en ander van u af schrijft. U bent er echter nog lang niet. Succes! zou ik zeggen.

Click here to add your own comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to Herkent u de problemen?.

Return to Narcisme in het kwadraat; een narcistische vrouw.


Read here about all disclaimers relevant to this site:

LegalDisclaimers.html


If you want you can follow me on Twitter. I usually tweet in a serious way: whenever there is any news to share, being either about brain injury, emotional problems, abnormal behavior or other morality issues. Click on the link below:

Als u wilt kunt u me ook op Twitter volgen. Ik tweet eigenlijk alleen serieuze zaken, of dat nu nieuws is over hersenletsel, emotionele problemen, abnormaal gedrag of andere ethische zaken. Klik op onderstaande link:

https://twitter.com/fckovacs